BAKE | ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΜΑΧΛΕΠΙ

24.12.18

Τα Χριστούγεννα έφθασαν. Οι κουζίνες άρχισαν να μυρίζουν γιορτινά. Η δική μας κουζίνα φέτος μύρισε μαχλέπι και αμυγδαλοβούτυρο. Τι συνδυασμός είναι αυτός; Φανταστείτε τσουρέκι με επάλειψη αμυγδαλοβούτυρο με κακάο. Αρχίζετε να μπαίνετε στο πνεύμα μας, έτσι; Φανταστείτε να τρώτε μία τούρτα με τέτοια γεύση! Όνειρο! Μπήκε ήδη στα αγαπημένα μας κέικ. Τσουρεκένιο, μαλακό, μαστιχωτό, σοκολατένιο και αμυγδαλοβουτυρένιο. 


Φυσικά και αυτή τη φορά διαλέξαμε Αμυγδαλοβούτυρο με κακάο The nutlers. Ό,τι και να σας πούμε είναι λίγο! Δίνει υπέροχη γεύση, άρωμα και υφή στο κέικ! 


Οι Nutlers είναι μία οικογενειακή επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην επεξεργασία και εμπορία ξηρών καρπών για περισσότερα από 30 χρόνια. Παράγουν προϊόντα βουτύρου από ξηρούς καρπούς χωρίς συντηρητικά, πρόσθετη ζάχαρη και λιπαρά έλαια. Όλα τα στάδια παραγωγής γίνονται στην Ελλάδα με διαλεγμένες Ελληνικές πρώτες ύλες. Οι Nutlers παράγουν τα παρακάτω 4 προιόντα: Κλασικό βούτυρο Αμυγδάλου, Λευκό βούτυρο Αμυγδάλου, Βούτυρο Αμυγδάλου με Κακάο και Βούτυρο Κάσιους! Τα βούτυρα από ξηρούς καρπούς προσφέρουν γεύματα πλούσια σε θρεπτική αξία. Μπορούν να απλωθούν σε ψωμί, κρέπες ή pancakes με μέλι ή με φρούτα, μέσα στο γιαούρτι αλλά και μέσα σε γλυκά. 

Μάθετε περισσότερα για τους Nutlers:

Βρείτε τα προϊόντα των Nutlers, εδώ 



ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΚΕΙΚ 
ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟΒΟΥΤΥΡΟ ΜΕ ΚΑΚΑΟ 
ΚΑΙ ΜΑΧΛΕΠΙ

Υ Λ Ι Κ Α 

ΚΕΙΚ
1  3/4 της κούπας ζάχαρη
2  1/4 κούπες αλεύρι
1  1/2 κουταλάκι αλάτι
1  1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1  1/2 κουταλάκι μαγειρική σόδα
1/2 κουταλιά μαχλέπι τριμμένο (προαιρετικά)
2 αυγά
1 βανίλια 
1 κούπα ξινόγαλα
1/2 κούπα ηλιέλαιο
3/4 της κούπας νερό
1 κούπα αμυγδαλοβούτυρο με κακάο The Nutlers

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ
1 κούπα ανάλατο βούτυρο
 (εμείς χρησιμοποιούμε ΝΟΥΝΟΥ, καταπληκτική γεύση)
3/4 της κούπας άγλυκο κακάο
1  1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
μία πρέζα αλάτι


Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η

ΚΕΙΚ
 Προετοιμάστε τρία ταψάκια των 15 εκ. ντύνοντας το εσωτερικό τους με αντικολλητικό χαρτί. Προθερμάνετε το φούρνο στους 176 C. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε μαζί τη ζάχαρη, το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, τη βανίλια σε σκόνη και το μαχλέπι. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε μαζί τα αυγά, το ξινόγαλα, το λάδι, το νερό και το αμυγδαλοβούτυρο. Προσθέστε τα υγρά υλικά στα στερεά και ανακατέψτε καλά. Αδειάστε το μείγμα στα τρία ταψάκια. Μπορείτε βέβαια να κάνετε και μόνο ένα κέικ στη φόρμα της επιλογής σας. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 με 1 και μισή ώρα. Ελέγξτε με ένα μαχαίρι στο κέντρο των κέικ να δείτε αν είναι έτοιμα. Αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρώς και μετά αφήστε τα πάνω σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς. Τα συγκεκριμένα κέικ μοιάζουν στο εσωτερικό σαν brownies. Είναι πολύ μαλακά και μαστιχωτά. 

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ
 Χτυπήστε καλά το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε σιγά σιγά το κακάο και στη συνέχεια τη ζάχαρη άχνη και το αλάτι. Χτυπήστε καλά μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά.  Αδειάστε τη βουτυρόκρεμα μέσα σε κορνέ για να την απλώσετε ομοιόμορφα ανάμεσα στα κέικ. 

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
Αφού κρυώσουν τα κέικ, κόψτε το καθένα στη μέση με προσοχή. Έτσι θα έχετε 6 μικρότερα κέικ. Ξεκινήστε με το πρώτο κέικ σαν βάση, απλώστε από πάνω με τον κορνέ σοκολατένια βουτυρόκρεμα, έπειτα προσθέστε το δεύτερο κέικ και συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να φτάσετε στην κορυφή. Απλώστε όλη την υπόλοιπη βουτυρόκρεμα στο εξωτερικό. Στολίστε το επάνω μέρος με αμύγδαλα φιλέ και σπασμένα καραμελένια μπαστουνάκια. Εμείς τοποθετήσαμε το αγαπημένο μας Merry Christmas topper από το Party Alphabet, για έξτρα χριστουγεννιάτικη αίσθηση. 


Η συγκεκριμένη ανάρτηση περιείχε τοποθέτηση προϊόντος: Βούτυρα Ξηρών Καρπών The Nutlers.  Όλες οι παραπάνω απόψεις είναι προσωπικές, ειλικρινείς και προέρχονται έπειτα από δοκιμή των συγκεκριμένων προϊόντων από τις τρεις μας.  

Bon appétit!


Love,
Show the deer some love 

No comments:

Post a Comment