ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΜΕ ΡΟΔΙ W/ SENCOR RICE COOKER

7.11.19

Με το που έφθασε στο σπίτι μας ο rice cooker της Sencor, σκεφτήκαμε αμέσως το ρυζόγαλο. Η μαμά συνηθίζει να φτιάχνει ρυζόγαλο, αρκετές φορές το μήνα σαν μία λύση για το ρύζι που μένει ή για το γάλα που είναι έτοιμο να λήξει. Όταν ήμουν μικρή το μισούσα το ρυζόγαλο γιατί μάλλον δεν μπορούσα να συνδυάσω στο μυαλό μου τη γεύση του ρυζιού με το γάλα. Αν με ρωτήσετε τώρα... απλά το αγαπώ! Πεντανόστιμο, γλυκό όσο πρέπει, κρεμώδες με κανέλα που αγαπώ πολύ! Εμείς προσθέσαμε και ρόδι για το χρώμα και φυσικά για κάτι τραγανό και δροσερό μέσα στο ρυζόγαλο. 


Πρώτη φορά μπαίνει στο σπίτι μας ένας rice cooker. Η μαμά όλα αυτά τα χρόνια έχει μαζέψει στο σπίτι όλων των ειδών τα"τσουμπλέκια" αλλά rice cooker δεν μας είχε φέρει. Όπως καταλαβαίνετε ενθουσιαστήκαμε και εμείς οι τρεις και η μαμά βεβαίως, βεβαίως! 
Είναι πανεύκολο στη χρήση. Προσθέτεις το ρύζι και το νερό και το αφήνεις για μισή ώρα να μαγειρευτεί. Aπλά το ξεχνάς και μόλις κλείσει η ένδειξη του cook είναι έτοιμο. Στη συνέχεια αν θέλεις το αφήνεις άλλα 10 λεπτά, στο warm, για να γίνει ακόμα πιο νόστιμο. Μόλις ανοίγεις το καπάκι, το ρύζι είναι τόσο αφράτο και καλομαγειρεμένο! Μοσχομύρισε όλο το σπίτι! 

Ακολουθήστε τη Sencor και μάθετε για όλα τα προϊόντα τους: FACEBOOK | INSTAGRAM | SITE


ΡΥΖΟΓΑΛΟ

Υ Λ Ι Κ Α 

160 γραμ. ρύζι
2  κούπες νερό
2 κούπες γάλα
4 κουταλιές ζάχαρη
μισή βανίλια

κανέλα και ρόδι, για διακόσμηση



Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η

 Στον rice cooker της Sencor προσθέστε το ρύζι με το νερό, σύμφωνα με τις δοσολογίες που αναγράφονται στις οδηγίες. Αφήνετε το ρύζι να μαγειρευτεί για 30 λεπτά μέχρι να γίνει σπειρωτό και αφράτο, χωρίς ίχνος νερού. Εάν δεν έχετε rice cooker μαγειρέψτε το ρύζι με τον τρόπο που επιθυμείτε σε μία κατσαρόλα, χωρίς λάδι. Στη συνέχεια, αδειάστε το ρύζι, το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε ένα κατσαρολάκι και ξεκινήστε να ανακατεύετε  με μία ξύλινη κουτάλα σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε μέχρι να πήξει το γάλα και να γίνει σαν παχύρρευστη κρέμα. Σερβίρετε σε ποτήρια ή μπολάκια. Διακοσμήστε με ρόδια και άφθονη κανέλα.


Αυτή η ανάρτηση περιείχε τοποθέτηση προϊόντων από την Sencor. Οι απόψεις είναι όπως πάντα ειλικρινείς και προσωπικές και προέρχονται μετά από δοκιμή των προϊόντων από τις τρεις μας.

 Bon appétit!

Love,
Show the deer some love 

1 comment:

  1. Υπέροχες φωτογραφίες και υπέροχο και το ρυζόγαλο. Pinned 🙂

    ReplyDelete