BAKE | ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΠΑΒΛΟΒΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΟΥ w/ SENCOR

30.12.19

Σιγά σιγά φθάνει και η Πρωτοχρονιά! Ψάχνετε γλυκό για το Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν; Νομίζω πως ένα από τα πιο εύκολα και εντυπωσιακά γλυκά είναι η Πάβλοβα! Μπορεί να μεταμορφωθεί από ανοιξιάτικο γλυκό σε γιορτινό με  λίγες μόνο κινήσεις. Οι γιορτές μυρίζουν μανταρίνι ή πορτοκάλι! Εμείς αποφασίσαμε να παίξουμε με μανταρίνι γι' αυτή τη συνταγή. Τα κορίτσια δεν αγαπούν πολύ το μανταρίνι αλλά να σας πω την αλήθεια, εγώ λατρεύω τα γλυκά με μανταρίνι! Τις κρέμες εσπεριδοειδών τις τιμάμε δεόντως στο σπίτι. Κρέμα λεμονιού, κρέμα πορτοκαλιού κι επιτέλους κρέμα μανταρινιού. Τη συνδυάσαμε με ένα φρόστινγκ κρέμας τυριού και σαντιγί. Τη διακοσμήσαμε με μύρτιλα και σοκολάτα γάλακτος. 


Ας μιλήσουμε τώρα για την Πάβλοβα! Λοιπόν, η μαρέγκα.... χμμμ γενικά την φοβούνται πολλοί. Εγώ θα σας πω να μην την φοβάστε κι απλώς να απολαύσετε την όλη διαδικασία. Εμείς έχουμε δοκιμάσει να τη φτιάξουμε και με μίξερ χειρός και με επιτραπέζιο μίξερ. Μπορείτε και με τα δύο. Με το επιτραπέζιο μίξερ απλώς όλα γίνονται πιο εύκολα και ξεκούραστα. Είσαι σίγουρος ότι η μαρέγκα θα γίνει σφιχτή χωρίς να προσπαθήσεις πολύ! Με το που πήραμε στα χέρια μας το μίξερ της Sencor, το πρώτο που σκεφτήκαμε ήταν η μαρέγκα, που πάντα μας κούραζε και την κουράζαμε κι εμείς -εδώ που τα λέμε- και πάντα καταλήγαμε με μία μαρέγκα αρκετά νερουλή. Αυτή τη φορά τη φτιάξαμε φυσικά με το μίξερ της Sencor και με το σύρμα και έγινε απλά καταπληκτική! Δείτε πως έχει σταθεί! Σαν ένα σύννεφο ζάχαρης! Πραγματικά την κοίταζα όταν ήταν μέσα στο φούρνο και δεν το πίστευα! 
Ένα κολπάκι! Για να είστε σίγουροι ότι η μαρέγκα είναι απόλυτα σφιχτή και το σχήμα της Πάβλοβα θα είναι σταθερό, πάρτε λίγη από τη μαρέγκα και προσπαθήστε να σχηματίσετε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί το παραπάνω σχήμα. Αν η μαρέγκα πέφτει καθώς τη σχηματίζετε, δεν είναι έτοιμη! Χτυπήστε τη λίγο παραπάνω!


ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΠΑΒΛΟΒΑ 
ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΟΥ


Υ Λ Ι Κ Α

ΜΑΡΕΓΚΑ
(πηγή)
5 ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου 
150 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική
150 γραμμ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
1/2 κουταλάκι ξίδι λευκό
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι

ΦΡΟΣΤΙΝΓΚ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
320ml κρέμα γάλακτος
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
100 γραμ. τυρί κρέμα 


KΡEMA MANTAΡΙΝΙΟΥ
5 κρόκοι
80-100 γραμ. ζάχαρη, 
ανάλογα με το πόσο γλυκιά τη θέλετε
155 ml χυμός μανταρινιού 
ξύσμα από 2-3 μανταρίνια
2 κουταλάκια κορν φλάουρ
100 γραμ. βούτυρο

μανταρίνια
μύρτιλα
φλούδες σοκολάτας


Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η

Αρχικά, καθαρίστε το μπολ και το σύρμα με ξύδι για να τα αποστειρώσετε. Προσέχετε να είναι όλα πολύ καθαρά και στεγνά πριν τη χρήση. 

ΜΑΡΕΓΚΑ: Ρίξτε τα ασπράδια στο μπολ και ξεκινήστε το χτύπημα σε χαμηλή-μέτρια ταχύτητα. Μόλις αφρίσει ρίξτε το αλάτι. Σταδιακά προσθέστε την κρυσταλλική ζάχαρη ενώ ανακατεύετε. Η ζάχαρη πρέπει να πέφτει βροχηδόν και όχι όλη μαζί!  Συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθούν σφιχτές κορυφές. Αφού σφίξει καλά η µαρέγκα και ενώ συνεχίζετε το χτύπημα, προσθέστε το ξίδι.Τέλος, κοσκινίστε την άχνη ζάχαρη μέσα στη μαρέγκα συνεχίστε το ανακάτεμα στο μίξερ μέχρι να σφίξει καλά! Πάρτε λίγη από τη μαρέγκα και τρίψτε την ανάμεσα στα δάχτυλά σας. Αν δεν αισθάνεστε τη ζάχαρη, έχει χτυπηθεί καλά. Αν αισθάνεστε τη ζάχαρη, χτυπήστε για λίγο ακόμα. Στρώστε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και απλώστε τη μαρέγκα δημιουργώντας ένα κύκλο. Με ένα κουτάλι δημιουργήστε γραμμές γύρω γύρω σέρνοντας το κουτάλι προς τα πάνω. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 80 °C για 1 ώρα και 30 λεπτά. Αν δεν σας πειράζει να πάρει λίγο χρώμα μπορείτε να την ψήσετε είτε στους 90 είτε στους 100 C. Εμείς την ψήνουμε πάντα στους 80 C και είναι όπως μας αρέσει. Δεν παίρνει καθόλου χρώμα. Για να δείτε αν είναι έτοιμη, ακουμπήστε τη μαρέγκα με το δάχτυλό σας. Αν έχει στεγνώσει, είναι τραγανή και ξεκολλάει από τη λαδόκολλα, τότε είναι έτοιμη. Ανοίξτε το φούρνο ελάχιστα και αφήστε τη μέσα στο φούρνο για να κρυώσει τελείως! 

ΦΡΟΣΤΙΝΓΚ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
 Στον κάδο του μίξερ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με το σύρμα μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί. Με ένα κουτάλι μαλακώστε το τυρί κρέμα μαζί με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνουν κρέμα. Στο τυρί κρέμα προσθέστε μία μία κουταλιά από τη σαντιγί και ενσωματώστε απαλά με μία σπάτουλα. Βάλτε την κρέμα στο ψυγείο τουλάχιστον για 15 λεπτά για να σφίξει. 

ΚΡΕΜΑ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΟΥ
Σε ένα μικρό κατσαρoλάκι, σε μέτρια φωτιά, αδειάστε το χυμό και το ξύσμα των μανταρινιών μαζί με τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τα αυγά. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να αρχίζει η κρέμα να πήζει. Προσέξτε να μην ψηθούν τα αυγά! Αφού πήξει , κατεβάστε από τη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο σε κύβους. Ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε μια πυκνή κρέμα. Αν δεν έχει πήξει, προσθέστε λίγο ακόμα κορν φλάουρ και ανακατέψτε ξανά πάνω από μέτρια φωτιά. Αφού τη βγάλετε από το κατσαρολάκι περάστε την από ένα σουρωτήρι για να απομακρύνετε οποιουσδήποτε σβόλους ή ψημένο αυγό (!). Αφήστε τη να κρυώσει. 

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
Μόλις η μαρέγκα κρυώσει τελείως, απλώστε στο κέντρο αρκετό από το μείγμα με το τυρί κρέμα. Έπειτα, προσθέστε άφθονη κρέμα μανταρινιού, μανταρίνια και μύρτιλα. Ξύστε από πάνω σοκολάτα γάλακτος. Έτοιμη! 


Αυτή η ανάρτηση περιείχε τοποθέτηση προϊόντων από την Sencor. Οι απόψεις είναι όπως πάντα ειλικρινείς και προσωπικές και προέρχονται μετά από δοκιμή των προϊόντων από τις τρεις μας.

 Bon appétit!

Love,
Show the deer some love 






No comments:

Post a Comment