Bake | ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ESPRESSO

23.3.20
Για τις ημέρες αυτές του #μένουμεσπίτι νομίζω πως είναι απαραίτητο ένα κέικ. Είναι μια υπέροχη ιδέα απασχόλησης για τα παιδιά και εμπλοκής όλης της οικογένειας, θα δώσει ένα υπέροχο άρωμα στο σπίτι και θα είναι και κάτι γλυκό και χουχουλιάρικο για μετά το μεσημεριανό ή για συνοδευτικό με τον καφέ ή το γάλα. Το συγκεκριμένο κέικ είναι το πιο νόστιμο, αφράτο και μυρωδάτο σοκολατένιο κέικ που έχετε φάει και έχετε δοκιμάσει ποτέ. Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε. Είναι ένα κέικ που μπορείτε να μεταμορφώσετε σε τούρτα με οποιαδήποτε γεύση θέλετε παίζοντας με διαφορετικές κρέμες, μαρμελάδες και ξηρούς καρπούς. 


Το βασικό συστατικό αυτού του κέικ είναι ο καφές. Απαιτείται ένα καφές υψηλής ποιότητας με πολύ δυνατή γεύση και άρωμα για να πρωταγωνιστήσει στο κέικ. Στη συγκεκριμένη συνταγή χρησιμοποιήσαμε τις νέες κάψουλες Espresso από τα «Καφεκοπτεία Λουμίδη». Από όλες τις γεύσεις και εντάσεις εμείς διαλέξαμε ένα συνδυασμό του Espresso Gold με νότες καραμέλας και σοκολάτας, του Espresso Guatemala με νότες μελιού και του Espresso Ethiopia με νότες λουλουδιών. Έκανε φανταστική δουλειά στο συγκεκριμένο κέικ. Το έκανε πολύ αφράτο, με ένα υπέροχο βαθύ καφέ-κόκκινο χρώμα και μια υπέροχη μυρωδιά καφέ αλλά και σοκολάτας. Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για όλες τις γεύσεις Espresso από τα «Καφεκοπτεία Λουμίδη» πατώντας εδω.
Αν αγαπάτε πολύ τον καφέ, αυτό το κέικ πρέπει να το δοκιμάσετε οπωσδήποτε για συνοδεύσετε μια κούπα αρωματικού καφέ Espresso «Καφεκοπτεία Λουμίδη»



ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ESPRESSO 
(προσαρμοσμένο από εδω)

Υ Λ Ι Κ Α

ΚΕΙΚ
1  3/4 κούπας αλεύρι 
3/4 της κούπας κακάο 
2 κουταλάκια σόδα 
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια 
1 1/2  κούπα καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
2 αυγά 
1 κούπα ξινόγαλα *
1 κούπα Espresso «Καφεκοπτεία Λουμίδη», σε θερμοκρασία δωματίου 
1/2 κούπα ηλιέλαιο 

* Εμείς συνηθίζουμε να φτιάχνουμε μόνες μας το ξινόγαλα, βάζοντας μια κούπα γάλα και ένα κουταλάκι χυμό λεμονιού. Το αφήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να αρχίζει το γάλα να «κόβει» και το επάνω μέρος να γίνεται σαν γιαούρτι. 

ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ ΜΕ ESPRESSO KAI NUTELLA
200 γραμ. βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου 
1/4 της κούπας και 2 κουταλιές Nutella
1/4 της κούπας και 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη 
1 κουταλιά Espresso «Καφεκοπτεία Λουμίδη»

 φουντούκια 



Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η 

ΚΕΙΚ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 °C, βουτυρώσετε δυο ταψάκια των 18 εκ. και στρώστε αντικολλητικό χαρτί στον πάτο των ταψιών και γύρω γύρω. 
Σε ένα μπολ κοσκινίστε μαζί το αλεύρι με το κακάο, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια.Ανακατέψτε με ένα σύρμα και μετά προσθέστε τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατέψτε ξανά. Προσθέστε ένα ένα τα υπόλοιπα υλικά χτυπώντας με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, το οποίο θα είναι εξαιρετικά ρευστό. 
Μοιράστε το μείγμα στα δυο ταψάκια και ψήστε για 30- 35 λεπτά. Ελέγξτε τοποθετώντας ένα μαχαίρι στο κέντρο των κέικ για να δείτε αν είναι έτοιμα. Αν βγει καθαρό, τα κέικ είναι έτοιμα. Αν όχι, αφήστε τα 5 λεπτά παραπάνω.
Αφήστε τα κέικ για 15-20 λεπτά να κρυώσουν μέσα στα ταψάκια και μετά βγάλτε τα προσεκτικά και αφήστε τα να κρυώσουν τελείως πάνω σε μια σχάρα. 

ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ ΜΕ ESPRESSO KAI NUTELLA
Στον κάδο του μίξερ με το φτερό (ή σε ένα μπολ με το μίξερ χειρός) αδειάστε το βούτυρο και χτυπήστε το καλά για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια, προσθέστε τη Nutella και τη ζάχαρη άχνη και συνεχίστε το χτύπημα για 10-15 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα. Προσθέστε, τέλος, τη μια κουτάλια Espresso «Καφεκοπτεία Λουμίδη» και χτυπήστε για μια τελευταία φορά όσο χρειαστεί μέχρι να έχετε μια υπέροχη κρέμα.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
 Όταν τα κέικ έχουν κρυώσει καλά ξεκινάμε τη συναρμολόγηση του κέικ. Αν τα κέικ σας έχουν φουσκώσει στην κορυφή, ισιώστε τα με ένα μαχαίρι ώστε να δημιουργήσετε ένα ομοιόμορφο τελικό κέικ. Τοποθετήστε το πρώτο κέικ σαν βάση πάνω στην πιατέλα.Απλώστε το 1/3 της βουτυρόκρεμας καλά πάνω από το πρώτο κέικ. Προσθέστε  από πάνω όσα χοντροκομμένα φουντούκια επιθυμείτε. Τοποθετήστε από πάνω το δεύτερο κέικ. Απλώστε από την υπόλοιπη βουτυροκρεμα τη μισή στο επάνω μέρος του κέικ. Βάλτε τη βουτυρόκρεμα που θα περισσέψει μέσα σε ένα κορνέ με τη μύτη που επιθυμείτε και δημιουργήστε μεγάλες ροζέτες στο στεφάνι του επάνω κέικ. Το κεντρικό κομμάτι που μένει κενό διακοσμήστε το με χοντροκομμένα φουντούκια. Τέλος, αν θέλετε καλύψτε την ένωση των δυο κέικ με φουντούκια. Βάλτε τη στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρετε! Πριν σερβίρετε το κέικ, αφήστε το για 15 λεπτά εκτός ψυγείου.



Αυτή η ανάρτηση περιείχε τοποθέτηση προϊόντων από τα «Καφεκοπτεία Λουμίδη»Οι απόψεις είναι ειλικρινείς και προσωπικές και προέρχονται μετά από δοκιμή των προϊόντων από τις τρεις μας.


Bon appétit!

Show the deer some love 



7 comments:

  1. I must admit that your post is really interesting. I have spent a lot of my spare time reading your content. Thank you a lot! Best Budget Espresso Machines

    ReplyDelete
  2. Took me time to read all the comments, but I really enjoyed the article. It proved to be Very helpful to me and I am sure to all the commenters here! It’s always nice when you can not only be informed, but also entertained! coffee bean buyers guides

    ReplyDelete
  3. If your looking for Online Illinois license plate sticker renewals then you have need to come to the right place.We offer the fastest Illinois license plate sticker renewals in the state. best espresso coffee

    ReplyDelete
  4. Major thanks for the post. Really thank you! Great.coffee

    ReplyDelete
  5. Your texts on this subject are correct, see how I wrote this site is really very good. coffee cups 2002

    ReplyDelete
  6. They're produced by the very best degree developers who will be distinguished for your polo dress creating. You'll find polo Ron Lauren inside exclusive array which include particular classes for men, women. 相睇活動

    ReplyDelete