Bake | Jam/Nutella Pie Pops x The little decor shop (Πιτάκια με μαρμελάδα/μερέντα)

5.11.17

Πιτάκια γλυκά και κρατσανιστά. Καρδούλες, πουά και μικρές απομιμήσεις "Πάστα φλώρα". Με ένα μικρό ξύλινο στικάκι μεταμορφώνονται από τα απλά πιτάκια της γιαγιάς σε πανένορφα πιτάκια-γλειφιτζούρια που τρελαίνουν μικρούς και μεγάλους. 
Δημιουργήστε σχηματάκια μαζί με τα παιδάκια σας και γεμίστε τα με ό,τι θέλετε. Από μαρμελάδα και μερέντα μέχρι ολόκληρα φρούτα και ξηρούς καρπούς. Τόσο όμορφα που είναι! Μόνο μην τα μπερδέψετε με αυτά τα υπέροχα μπρελόκ! Ουπς! 


Αυτό το ποστ έγινε σε συνεργασία με το "The little decor shop" και σας παρουσιάζουμε με μεγάλη χαρά αυτά τα "πεντανόστιμα" μπρελόκ. Είναι 100% μάλλινα, πολύ μαλακά, υπερβολικά προσεγμένα -συσκευασία και μπρελόκ- και αν θέλετε μπορεί να έχει πάνω του και το αρχικό σας, όπως ακριβώς φρόντισε και για εμάς η γλυκιά Κωνσταντίνα. Είναι μία γλύκα! Θα ξετρελαθείτε!

Βρείτε το "The little decor shop" παρακάτω και προμηθευτείτε το δικό σας μπρελόκ με 40% ΕΚΠΤΩΣΗ:


INSTAGRAM | ETSY

Ευχαριστούμε πολύ για την υπέροχη συνεργασία!


Π Ι Τ Α Κ Ι Α 
με
ΜΕΡΕΝΤΑ / ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

Πεντανόστιμα πιτάκια για να τα φτιάξετε με τα παιδάκια σας. Ιδανικά για παιδικά πάρτυ και για τσάι με φίλους. Θα τα λατρέψετε! Ένα δεν είναι ποτέ αρκετό! Πιστέψτε μας! Τα αγαπήσαμε περισσότερο με μαρμελάδα!

Υ Λ Ι Κ Α

200 γραμ. αλεύρι
μία πρέζα αλάτι
100 γραμ. βούτυρο
50 ml κρύο νερό 

μαρμελάδα/μερέντα 
ξυλάκια (OXI πλαστικά)

1 αυγό χτυπημένο με λίγο γάλα ή νερό
ζάχαρη, για πασπάλισμα

E K T E Λ Ε Σ Η 

Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με το αλάτι. Έπειτα, προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε με τα χέρια μέχρι να έχετε τρίμματα. Τέλος, προσθέστε το νερό σιγά σιγά ενώ ζυμώνετε μέχρι να δημιουργηθεί ένα μαλακό ζυμάρι. Τυλίξτε το με μία μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.

Αλευρώστε την επιφάνεια στην οποία θα εργαστείτε και ανοίξτε τη ζύμη σε πάχος 5mm. Δημιουργήστε τα σχήματα που θέλετε με κουπ πατ ή με ένα φλιτζανάκι. Στο κάτω μέρος από το πιτάκι βάλτε μία κουταλιά μερέντα ή μαρμελάδα και αλείψτε τις ακρούλες με λίγο αυγό. Στερεώστε καλά το ξυλάκι. Έπειτα, καλύψτε με ένα ίδιο κομμάτι ζύμης ή με άλλο σχήμα που θέλετε. Στερεώστε τα δύο κομμάτια ζύμης πατώντας τα με ένα πιρούνι γύρω-γύρω σε όλο το μήκος. Αλείψτε ξανά το πιτάκι με αυγό και πασπαλίστε με αρκετή ζάχαρη. Τοποθετήστε τα πιτάκια σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήστε τα στους 175C για 15-25 λεπτά ανάλογα με το φούρνο σας. 

Μόλις βγουν από το φούρνο τοποθετήστε τα σε μία πιατέλα ή ένα βαζάκι και διακοσμήστε τα όπως θέλετε! Καλή δημιουργία και απόλαυση!


NUTELLA/JAM
P I E   P O P S

The most delicious little pies. The perfect activity for you and your children. A perfect snack for your children's parties or your tea parties. You're gonna love them! One is never enough! We loved them more with the jam filling!


I N G R E D I E N T S

200 grams flour
a pinch of salt
100 grams butter
50 ml cold water


jam/nutella
lollipop stick (wooden or paper, NOT plastic)


1 egg, beaten with a splash of milk
sugar, for sprinkling




M E T H O D 



In a bowl mix together flour and salt. Then add the butter and pinch them together using your hands until you have a grainy mixture. Add in the cold water and mix again until you form a really soft dough. Wrap it in cling film and refrigerate for at least 2 hours.

Flour the surface you're working on and roll out the dough (5mm). Cut out the shapes you want. You can use a small cup if you want circles. Then add a teaspoon of the filling you prefer and brush the edges with some egg wash. Place the lollipop stick in the middle and then place another circle dough or other shape you want on top. Press together the two edges using a fork. Brush again with some egg wash and sprinkle a lot of sugar. Lay all the pie pops on a lined baking tray and bake them in a preheated 175C oven for 15-25 minutes, depending on your oven. 

When baked, place them at a platter or in a vase and decorate them the way you want. Enjoy!




Το τεράδιο είναι μια χειροποίητη δημιουργία του Cone Art.  Θα γίνει το αγαπημένο μας τετράδιο για συνταγές. Θα σας το παρουσιάσουμε λεπτομερώς σε επόμενο ποστ μας. 

Μέχρι τότε, βρείτε τον Cone Art και τις υπέροχες δημιουργίες του παρακάτω:

FACEBOOK | INSTAGRAM | ETSY  



Bon appétit!

Love,
Show the deer some love.
Love,


No comments:

Post a Comment