No bake | Υγιεινή Νηστίσιμη Μπάρα Σοκολάτας

3.4.18

Νηστίσιμο και σοκολατένιο. Τι καλύτερο; Φτιάξτε τη δική σας σοκολάτα και γεμίστε τη με ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, σπόρους . . . με ό,τι μα ό,τι επιθυμείτε!  Είναι από τα γλυκά που δε χορταίνουμε να φτιάχνουμε και να τρώμε. Όποιος μας ξέρει, γνωρίζει ότι δεν πολυτρώμε γλυκά αλλά αυτό .... αχ! Φοβερό! Να το δοκιμάσετε οπωσδήποτε! Είναι ιδανικό για τη νηστεία ή τη χορτοφαγία κλπ. 


ΥΓΙΕΙΝΗ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΜΠΑΡΑ
ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
(της Rachel Khoo)

Υ Λ Ι Κ Α 
200 γραμ. κουβερτούρα
20 γραμ. αποξηραμένα cranberries
20 γραμ. φιστίκια Αιγίνης, ωμά και ανάλατα
20 γραμ. κάσιους 
τριμμένο ινδοκάρυδο (προαιρετικά) 

*Χρησιμοποιήστε κουβερτούρα για μία πιο υγιεινή επιλογή. Μπορείτε να βέβαια να αντικαταστήσετε την κουβερτούρα με κουβερτούρα γάλακτος, λευκή σοκολάτα ή και ένα συνδυασμό όλων αυτών. Τα υλικά που μπορείτε να προσθέσετε στη λιωμένη σοκολάτα είναι πάρα πολλά. Από ξηρούς καρπούς μέχρι αποξηραμένα φρούτα, τρουφάκια ή και κομμάτια φρέσκων φρούτων. Ό,τι έχετε στο ντουλάπι σας!

E K T E Λ Ε Σ Η 

Λιωστε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί. Ανακατέψτε συνεχώς για να λιώσει γρηγορότερα. Σε ένα ταψάκι (18 εκ. x 22 εκ.) αδειάστε τη λιωμένη σοκολάτα και απλώστε τη με μία σπάτουλα σε πάχος μισού εκατοστού. Χρειάζεται μικρό ταψάκι για τη συγκεκριμένη δοσολογία. Διπλασιάστε τα υλικά για μεγαλύτερο ταψάκι. Δεν πρέπει να γίνει πολύ λεπτή η σοκολάτα γιατί θα είναι σαν  «φλούδα» κι εμείς θέλουμε να βγει σαν κομμάτι σοκολάτας. Όσο είναι ακόμα υγρή η σοκολάτα ρίξτε όλα τα υλικά από πάνω σε όλο το μήκος και πλάτος. Μπορείτε να πασπαλίσετε και τριμμένο ινδοκάρυδο. Βάλτε τη στο ψυγείο για μία ώρα τουλάχιστον. Αφού παγώσει καλά, σπάστε τη σε μεγάλα κομμάτια. Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 2 εβδομάδες. 



Bon appétit!

Love,
Show the deer some love 

2 comments:

  1. Και πανέμορφη πρόταση και νηστίσιμη!
    Καλό Πάσχα κορίτσια, με υγεία και χαρά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Να τη δοκιμάσεις Ερμιόνη μου! Ευχαριστούμε πολυ! Καλο Πάσχα! Να περάσετε πανέμορφα! <3 <3 <3

      Delete