No bake | TOBLERONE Cheesecake

20.8.18

Αυτό το cheesecake είναι από τα ελάχιστα γλυκά -πέρα από τα pancakes- που έχουμε φτιάξει 3 φορές μέχρι στιγμής. Αυτό νομίζω μιλάει από μόνο του! Τούρτα γενεθλίων 2 φορές και τούρτα για κέρασμα άλλη μία. Όλοι ενθουσιάστηκαν πραγματικά, το ίδιο κι εμείς! Είναι από τα γλυκά που τα θέλουμε να υπάρχουν στο ψυγείο μας. Είναι γλυκό όσο πρέπει, καθώς δεν έχει παραπάνω ζάχαρη πέρα από αυτή που περιέχεται στις toblerone. Αυτή τη φορά δοκιμάσαμε διαφορετικά μπισκότα για βάση τα οποία μας ξετρέλαναν. Digestive ολικής αλέσεως με χαμηλά λιπαρά σε συνδυασμό με το καθιερωμένο βουτυράκι δημιουργούν μία βάση που σου θυμίζει κουραμπιέ και Χριστούγεννα. Τι λέω μέσα στο καλοκαίρι, ε; Ο συνδυασμός όλων αυτών μαζί με καραμελωμένα αμύγδαλα δημιουργούν ένα από τα πιο νόστιμα cheesecake που έχετε φάει! 


TOBLERONE CHEESECAKE

Υ Λ Ι Κ Α 
(πηγή)
(ένα cheesecake 22 εκ.)

ΒΑΣΗ
400 γραμ. μπισκότα Digestive (ολικής με λίγα λιπαρά)
180 γραμ. βούτυρο 

ΚΡΕΜΑ 
300ml κρέμα γάλακτος 
300 γραμ. τυρί κρέμα Philadelphia
200 γραμ. σοκολάτα γάλακτος TOBLERONE 

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
100 γραμ. σοκολάτα γάλακτος TOBLERONE 
κρέμα γάλακτος

αμύγδαλα φιλέ 
καστανή ζάχαρη 


E K T E Λ Ε Σ Η 

ΒΑΣΗ
Αλέστε σε μίξερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν ψίχουλα. Λιώστε το βούτυρο κι έπειτα ρίξτε το μέσα στα μπισκότα και ανακατέψτε καλά μέχρι να βραχούν όλα. Σε ένα ταψάκι με αποσπώμενο πάτο ή τσέρκι 22 εκ. πάνω σε μία πιατέλα απλώστε ομοιόμορφα τα μπισκότα για να δημιουργηθεί η βάση. Βάλτε το στο ψυγείο για μισή ώρα για να σταθεροποιηθεί.  

ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ (προαιρετικά)
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά προσθέστε λίγη ζάχαρη και περιμένετε μέχρι να αρχίζει να λιώνει. Αμέσως ρίξτε μέσα τα αμύγδαλα φιλέ και ανακατέψτε καλά μέχρι να πάει παντού η καραμέλα. Προσθέστε περισσότερη ζάχαρη ή αμύγδαλα αν χρειαστεί. Με του που αγκαλιάσει η καραμέλα σε όλα τα αμύγδαλα απλώστε τα πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί και αφήστε τα λίγο να κρυώσουν. 

ΚΡΕΜΑ
Αρχικά, λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και αφήστε τη να κρυώσει. Έπειτα, σε ένα παγωμένο μπολ προσθέστε την κρέμα γάλακτος και χτυπήστε τη καλά μέχρι να γίνει μία σφιχτή σαντιγί.  Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε μαζί το τυρί κρέμα με τη λιωμένη σοκολάτα. Προσθέστε αν θέλετε λίγα από τα καραμελωμένα αμύγδαλα και ανακατέψτε καλά. Τέλος, προσθέστε σιγά σιγά την σαντιγί μέσα στο τυρί κρέμα και ενσωματώστε τη με απαλές κινήσεις με μία μαρίζ. Απλώστε ομοιόμορφα την κρέμα πάνω από τη βάση με τα μπισκότα και αφήστε τη στο ψυγείο για 4-5 ώρες.

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 
α) Μπορείτε να τρίψετε από πάνω σοκολάτα γάλακτος Toblerone. Έπειτα να χτυπήσετε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και να ενσωματώσετε μέσα σε αυτή λίγη λιωμένη σοκολάτα. Γεμίστε μία σακούλα κορνέ με τη σαντιγί και τη μύτη της επιλογής σας και δημιουργήστε ροζέτες. Πασπαλίστε με κας-κας, αμύγδαλα φιλέ ή καραμελωμένα αμύγδαλα. 

β) Λιώστε 70 γραμ. σοκολάτας TOBLERONE και αφήστε τη λίγο να κρυώσει. Έπειτα, γεμίστε με αυτή μία σακούλα κορνέ και απλώστε τη στο επάνω μέρος του cheesecake. Πασπαλίστε από πάνω καραμελωμένα αμύγδαλα και τέλος ακολουθήστε την παραπάνω διαδικασία και στολίστε το στεφάνι του cheesecake με ροζέτες. 


Cake Stand | Party Alphabet
Χρυσά Κας Κας | Party Alphabet


Bon appétit!

Love,
Show the deer some love 


No comments:

Post a Comment