NO BAKE | Ευκολη Μους Σοκολατας BLACK FOREST με Ραβδομπλεντερ SENCOR

4.10.19

Μια μους σοκολάτας είναι πάντα η καλύτερη ιδέα. Για επιδόρπιο σε ένα τραπέζι, για γλυκό σε ένα πάρτυ αλλά και για μία γλυκιά αλλαγή γεύσης μετά από το μεσημεριανό μας γεύμα. Εγώ πάντα θέλω ένα γλυκάκι -ένα κουταλάκι- μετά από το μεσημεριανό φαγητό. 


Η Ευγενία λατρεύει τις μους σοκολάτας και ιδιαίτερα αυτές τις κυψέλες που δημιουργούνται στο εσωτερικό της. Το πρόβλημα μας ήταν πάντα το θέμα με τα αυγά. Άψητα θα τα βάλουμε μέσα; Τη λύση την έδωσε η συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου και το μαγικό θερμόμετρο. Γι' αυτή τη συνταγή επιστρατεύσαμε το υπέροχο και κομψότατο ραβδομπλέντερ της Sencor, το οποίο περιέχει και αναδευτήρες και άρα γίνεται και μίξερ χειρός. Το ραβδομπλέντερ σε αυτή τη συνταγή θα τα κάνει όλα πιο εύκολα και πιο γρήγορα. Το συγκεκριμένο είναι πάλι δύο σε ένα. Χτυπήσαμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη κρέμα με τους ειδικούς αναδευτήρες στο πλαστικό δοχείο που έρχεται μαζί με το μπλέντερ. Έπειτα, ομογενοποιήσαμε τη σοκολάτα σε 2 λεπτά με το ραβδομπλέντερ. Απλά, υπέροχα, με ένα μόλις εργαλείο! 
Στην πλούσια αυτή μους σοκολάτας προσθέσαμε βύσσινο, αμύγδαλο φιλέ και ξύσμα από σοκολάτα γάλακτος και απλά απογειώθηκε. Την ονομάσαμε μους σοκολάτας Black Forest.

Ακολουθήστε τη Sencor και μάθετε για όλα τα προϊόντα τους: FACEBOOK | INSTAGRAM | SITE


ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ 
BLACK FOREST

Υ Λ Ι Κ Α 
(προσαρμοσμένη από το Στέλιο Παρλιάρο)

250 γραμ. γάλα 
200 γραμ. ζάχαρη
6 κρόκοι αυγού
400 γραμ. κουβερτούρα, λιωμένη
500 γραμ. κρέμα γάλακτος
150 γραμ. σταγόνες λευκής σοκολάτας

1 κονσέρβα βύσσινο ή μαρμελάδα βύσσινο
1 κουταλάκι κορν φλάουρ

αμύγδαλο φιλέ
σοκολάτα γάλακτος


Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η

Σε ένα κατσαρολάκι αδειάστε την κονσέρβα βύσσινο μαζί με ένα κουταλάκι κορν φλάουρ και ανακατέψτε πάνω από μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι. Αποθηκεύστε σε ένα βαζάκι. 
Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Με τους αναδευτήρες του ραβδομπλέντερ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μία παχύρρευστη κρέμα.  Σε ένα κατσαρολάκι αδειάστε το γάλα. Σε ένα μπολ χτυπήστε καλά τη ζάχαρη με τους κρόκους. Αδειάστε αυτό το μείγμα μέσα στο γάλα και ανάψτε το μάτι σε χαμηλή φωτιά. Ανακατέψτε συνεχώς με μία σπάτουλα μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει στους 84-85 °C, λίγο πριν βράσει δηλαδή. Κατεβάστε από τη φωτιά γρήγορα για να μην ψηθεί το αυγό και μεταφέρτε το μείγμα σε ένα μπολ.  Προσθέστε την λιωμένη κουβερτούρα και ανακατέψτε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί. Βάλτε το μπολ μέσα σε ένα άλλο μπολ με παγάκια και ανακατέψτε μέχρι η μους να πέσει στους 36 °C. Σιγά σιγά ενσωματώστε την παχύρρευστη κρέμα με ένα σύρμα και τέλος,  προσθέστε τις σταγόνες λευκής σοκολάτας και ανακατέψτε με μία σπάτουλα. Αδειάστε τη μους σε ποτήρια. Ενδιάμεσα προσθέστε βύσσινο και αμύγδαλο φιλέ. Διακοσμήστε με βύσσινο, αμύγδαλο φιλέ και ξύσμα σοκολάτας γάλακτος. Τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα. Το καλύτερο είναι να τα αφήσετε για όλη τη νύχτα για να δημιουργηθούν οι περίφημες κυψέλες της μους.  


Bon appétit!

Love,
Show the deer some love 

No comments:

Post a Comment