SOUPS | ΝΤΟΜΑΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΤΡΑΓΑΝΑ ΡΕΒΥΘΙΑ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ

24.3.20
 

Ο καιρός τώρα το Μάρτιο είναι λίγο περίεργος. Μία άνοιξη, μία χειμώνας. Γι’ αυτό το λόγο εμείς συνεχίζουμε να φτιάχνουμε σούπες, που τις αγαπάμε πολύ. Μια ζέστη σούπα πάντα σε ηρεμεί και αγαλλιάζει την ψυχή σου. Είναι η πρώτη φορά που δοκιμάσαμε μια σούπα ντομάτας και πραγματικά τη λατρέψαμε. Την κάναμε κι ελαφρώς πικάντικη με την πάπρικα και σε συνδυασμό με φρέσκο ψωμί με κάποιο άλειμμα τύπου αλειφωτή ή τυρί κρέμα, είναι απλά ακαταμάχητη!! Βουτιά στη σούπα! 

 

Απαραίτητο συστατικό για μια σούπα είναι ένας καλός ζωμός, είτε είναι ζωμός λαχανικών, είτε ζωμός κοτόπουλου. Δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν είχαμε το χρόνο ή τη διάθεση να δημιουργήσουμε κάποιο δικό μας ζωμό. Έτσι, πάντα επιλέγουμε κάποιον από τους ζωμούς της Maggi. Αυτό που μας εντυπωσίασε στους νέους υγρούς ζωμούς της Maggi -με το που ανοίξαμε το πρώτο βαζάκι- είναι το πόσο κοντά είναι η γεύση και η μυρωδιά στους σπιτικούς. Είναι φτιαγμένοι από εκλεκτά και αγνά υλικά και δίνουν απίστευτη νοστιμιά σε κάθε φαγητό.


ΝΤΟΜΑΤΟΣΟΥΠΑ 
ΜΕ ΤΡΑΓΑΝΑ ΡΕΒΥΘΙΑ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ  
της Rachel Khoo, με προσαρμογές 

Υ Λ Ι Κ Α

ΣΟΥΠΑ 
250 ml βραστό νερό 
1 κουταλιά από τον υγρό ζωμό λαχανικών Maggi Marketplace 
800 γραμ. ντοματάκια κονκασέ (σε κονσέρβα) 
1 κουταλάκι ζάχαρη 
1 κουταλιά ξύδι
πιπέρι
100 ml κρέμα γάλακτος + λίγη ακόμα για το σερβίρισμα 

ΤΡΑΓΑΝΑ ΡΕΒΥΘΙΑ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ
240 γραμ. ρεβύθια βρασμένα 
 1 λεμόνι ακέρωτο, κομμένο σε φέτες 
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά ελαιόλαδο 
αλάτι 
1 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα 

μαϊντανός 



Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η 

ΤΡΑΓΑΝΑ ΡΕΒΥΘΙΑ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ 
Αν χρησιμοποιήσετε έτοιμα βρασμένα ρεβύθια η όλη διαδικασία θα γίνει πιο γρήγορα. Αν δεν αγοράσετε έτοιμα βρασμένα ρεβύθια (όπως εμείς αχχχ) θα πρέπει να ακολουθήσετε όλη τη διαδικασία με το από βραδίς φούσκωμα κλπ και ένα απλό βράσιμο (μόνο σε νερό) μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβύθια. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °C. Πάνω σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί απλώστε τα ρεβύθια και προσθέστε το σκόρδο με τη φλούδα, το ελαιόλαδο, το αλάτι, την πάπρικα και τις φέτες λεμονιού. Ανακατέψετε πολύ καλά για να πάνε παντού όλα τα υλικά. Ψήστε για 30- 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. 

ΣΟΥΠΑ
Σε μια κατσαρόλα αδειάστε το βραστό νερό και ανακατέψτε μέσα 1 κουταλιά υγρό ζωμό λαχανικών Maggi Marketplace πάνω από υψηλή φωτιά. Αδειάστε μέσα τα ντοματάκια κονκασέ και ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να γυαλίσει. Αφαιρέστε τη φλούδα από το σκόρδο και προσθέστε το μέσα στην κατσαρόλα. Αν δεν θέλετε να γίνει πολύ βαριά η σούπα μπορείτε να παραλείψετε αυτό το στάδιο. Ανακατέψτε για αλλά πέντε λεπτά. Έπειτα, προσθέστε τη ζάχαρη και το ξύδι και συνεχίστε το ανακάτεμα για ακόμα ένα λεπτό. Αν δείτε πως αρχίζει να αρπάζει από κάτω η σούπα μπορείτε να χαμηλώσετε ελάχιστα τη φωτιά. Κατεβάστε από τη φωτιά και προσθέστε την κρέμα γάλακτος. Ανακατέψτε καλά με τη σπάτουλα και στη συνέχεια πολτοποιήστε με το ραβδομπλέντερ. Σερβίρετε τη σούπα με τραγανά ρεβύθια, μια φέτα λεμονιού, λίγη κρέμα γάλακτος και δύο τρία φυλλαράκια μαϊντανού. 


Αυτή η ανάρτηση περιείχε τοποθέτηση προϊόντων από την Maggi. Οι απόψεις είναι όπως πάντα ειλικρινείς και προσωπικές και προέρχονται μετά από δοκιμή των προϊόντων από τις τρεις μας.

 Bon appétit!

Show the deer some love 


No comments:

Post a Comment