Bake | Valentine's Day Red Velvet Cupcakes

14.2.18

Happy Valentine's Day και Happy Galentine's Day! Με όποιον τρόπο γιορτάζετε ή και όχι αυτή τη μέρα, τα red velvet cupcakes πάνε παντού. Τόσο εύκολα να τα φτιάξεις, χωρίς καμία ιδιαίτερη τεχνική για το φρόστινγκ, κατακόκκινα, μυρωδάτα και τόσο αφράτα. Είναι τα πρώτα που μας έρχονται στο μυαλό όταν θέλουμε ένα αφράτο κέικ μαζί με τα σοκολατένια που φτιάξαμε εδώ
H love baker μας φόρεσε τη ροζ στολή της και τοποθέτησε τα cupcakes  σε ένα ξύλινο τελαράκι. Βγήκε στους δρόμους και μοίρασε αγάπη στον κόσμο. Βέβαια για τον αγαπημένο της ξεχώρισε το πιο όμορφο κεκάκι και του το προσέφερε πάνω σε ένα πιατάκι γεμάτο καρδούλες!

Δείτε παρακάτω που μπορείτε να το βρείτε αν το αγαπήσατε όπως κι εμείς!


CUPCAKES 
ΚΟΚΚΙΝΟ ΒΕΛΟΥΔΟ

Υ Λ Ι Κ Α
(για 20 κεκάκια)

Cupcakes
2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές κακάο*
1 κούπα ηλιέλαιο
1 κούπα ξινόγαλα
2 αυγά
2 κουταλιές υγρό κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής**
1 κουταλάκι ξύδι
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

Επικάλυψη με τυρί κρέμα
320ml κρέμα γάλακτος
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
100 γραμ. τυρί κρέμα


*χρησιμοποιήσαμε κακάο Μαδαγασκάρης που δεν είναι τόσο σκούρο ώστε να υπερισχύσει το κόκκινο χρώμα. 

**Όλη η υπόθεση είναι το χρώμα. Ναι, ναι χρησιμοποιήσαμε χρώμα σε υγρή μορφή. Πιο παλιά σε ανάλογη συνταγή (δείτε) είχαμε χρησιμοποιήσει υγρό κόκκινο χρώμα από αυτά που πουλάνε στα super-market. Καταλάβατε ποια λέω! Όλες μας τα έχουμε δοκιμάσει και καταλήγουμε με καφέ-ροζ κέικ. Αυτό το χρώμα το πήραμε από ένα μαγαζί με είδη ζαχαροπλαστικής! Ακόμα και με μία κουταλιά το κέικ γίνεται κατακόκκινο! Αν θέλετε το κέικ να βγει κατακόκκινο επενδύστε σε ένα καλό χρώμα ζαχαροπλαστικής!




 Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η

Cupcakes
Σε ένα μεγάλο μπολ, κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα, το αλάτι και το κακάο και ανακατέψτε. Σε ένα άλλο μπολ βάλτε το λάδι, το ξινόγαλα, τα αυγά, το χρώμα, το ξύδι και τη βανίλια και ανακατέψτε καλά. Ρίξτε τα στερεά υλικά στα υγρά και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Γεμίστε τις θήκες από ένα ταψάκι για μάφινς με καραμελόχαρτα και γεμίστε τα ελάχιστα πάνω από τη μέση με μείγμα.  Ψήστε τα κεκάκια για 20 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο μπορεί να χρειαστεί είτε περισσότερο είτε λιγότερο) σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 °CΤοποθετήστε μία οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι στο εσωτερικό των κέικ. Αν βγει καθαρό, τα κέικ είναι έτοιμα. Βγάλτε τα από το ταψάκι και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς. 

Επικάλυψη με τυρί κρέμα
 Σε ένα μπολ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί. Με ένα πιρούνι μαλακώστε το τυρί κρέμα μαζί με τη ζάχαρη άχνη και προσθέστε το στη σαντιγί χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα. Βάλτε την κρέμα στο ψυγείο τουλάχιστον για 15 λεπτά για να σφίξει. 

Συναρμολόγηση
Όταν τα κεκάκια έχουν κρυώσει καλά ξεκινάμε τη διακόσμηση. Βάλτε την κρέμα σε ένα κορνέ με στρογγυλή μύτη και δημιουργήστε επίπεδα βουναλάκια. Έπειτα, πασπαλίστε με λίγα ψίχουλα από κάποιο κεκάκι που άνοιξε ή για κάποιο λόγο καταστράφηκε. Απλά, όμορφα και πεντανόστιμα!





Ευχαριστούμε πολύ τη Μαριάννα και τα Made by MarKa κοσμήματα για το βραχιολάκι με το μονόγραμμα και το υπέροχο, γεμάτο καρδιές πιατάκι της. Αυτό το πιατάκι προορίζεται για κοσμήματα αλλά είναι τόσο λαχταριστό που δεν μπορέσαμε να μη βάλουμε πάνω του ένα κατακόκκινο κεκάκι! Βρείτε τις υπόλοιπες δημιουργίες της Μαριάννας παρακάτω:


Ευχαριστούμε πολύ για την υπέροχη συνεργασία!


Τελαρο ξύλινο | ΙΚΕΑ
Πιρουνάκι ξυλινο | Party Alphabet


Bon appétit!

Love,
Show the deer some love 


1 comment:

  1. Τα cupcakes φαίνονται τόσο γλυκά και λαχταριστά, όσο και οι φωτογραφίες!Το πιατάκι μου έκλεψε την καρδιά! Ευχαριστούμε για την τόσο ωραία συνταγή! Μαρτίνα
    http://martinakappa.blogspot.gr

    ReplyDelete