Bake | Νηστίσιμα / Vegan Τσούρος

5.5.18

Αν αγαπάτε τους λουκουμάδες, τότε θα ξετρελαθείτε με αυτά τα τσούρος. Ναι ναι τα γλυκάκια των Ισπανών με κανέλα και ζάχαρη! Είναι υπερβολικά τραγανά στο εξωτερικό και μαλακά στο εσωτερικό. Η κανέλα και η ζάχαρη τα κάνουν ακαταμάχητα! Η συνταγή είναι πανεύκολη, vegan, με ελάχιστα υλικά και μπορείτε να τα φτιάξετε όποια στιγμή της ημέρας. Αν θέλετε έξτρα απόλαυση, βουτήξτε τα μέσα σε λιωμένη σοκολάτα ή μερέντα αν δεν μπορείτε να περιμένετε. Αυτό κάναμε κι εμείς! Μέσα σε μία μέρα έφυγαν όλα! Μπορεί να μην πετύχαμε (δεν ξέρουμε ακόμα γιατί) την κατσαρή εμφάνιση, η οποία εξαφανίστηκε στο τηγάνισμα, αλλά αυτή η γεύση τους μας ταξίδεψε! Δοκιμάστε τα οπωσδήποτε! 

Οι συσκευασίες (για τηγανητές πατάτες) είναι από το αγαπημένο μας Party Alphabet. Βρείτε τα παρακάτω:

Αρχική



ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΤΣΟΥΡΟΣ 
ΜΕ 
ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ 

Υ Λ Ι Κ Α 
(για 20-25 τσούρος)

375ml νερό 
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά ζάχαρη
μία πρέζα αλάτι
210 γραμ. αλεύρι
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ 

καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
ζάχαρη και κανέλα

ΣΟΚΟΛΑΤΑ 
μερέντα 
ή

100 γραμ. κουβερτούρα
125 γραμ. κρέμα γάλακτος


E K T E Λ Ε Σ Η 

Σε ένα κατσαρολάκι ανακατέψτε μαζί το νερό, το λάδι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Σε ένα μπολ κοσκινίστε μαζί το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Βάλτε το κατσαρολάκι σε υψηλή φωτιά και αφήστε το νερό με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να βράσουν. Αφού βράσουν αδειάστε τα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατέψτε καλά με μία σπάτουλα. Αδειάστε τη ζύμη σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής (ΠΡΟΣΟΧΗ! Χρησιμοποιήστε μια γερή σακούλα, επαγγελματική  αν γίνεται γιατί η ζύμη είναι αρκετά σφιχτή) με μύτη αστεράκι. 
Γεμίστε μία κατσαρόλα με καλαμποκέλαιο και αφήστε το να κάψει καλά. Μέχρι να κάψει, σχηματίστε μπαστουνάκια σε ένα αντικολλητικό χαρτί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ψαλίδι για να τα κόψετε. Μόλις κάψει, ρίξτε μέσα στο λάδι τα τσούρος και τηγανίστε τα μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Αφού τηγανιστούν, τοποθετήστε τα πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Τέλος, βουτήξτε τα τσούρος σε ένα μπολάκι με ζάχαρη και κανέλα.

ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Σε μπεν-μαρί λιώστε μαζί τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος. 


Bon appétit!

Love,
Show the deer some love 



3 comments:

  1. Αγαπω απλά!
    https://fetoula.blogspot.gr/

    ReplyDelete
  2. καλε τι τέλεια...αν και νόμιζα στην αρχή ότι ήταν πατάτες :/

    ReplyDelete
  3. Είναι απίστευτα!!!! Ξετρελάθηκα!

    ReplyDelete