BEER N' BITES | STELLA ARTOIS - HOT DOGS ΜΕ ΚΕΤΣΑΠ ΚΑΡΟΤΟΥ

2.7.19

Tη συνεργασία μας με τις μπύρες Stella Artois την έχουμε ευχαριστηθεί πάρα πολύ. Έχει γίνει η καλύτερη αφορμή να μαζευόμαστε στο σπίτι ή στον κήπο με φίλους, να συναρμολογούμε μαζί τα μεζεδάκια - σε αυτή την περίπτωση τα hot dogs- και να πίνουμε παγωμένη μπύρα. Συζητήσεις για τα καλοκαιρινά μας σχέδια, επιτραπέζια παιχνίδια και πολλά γέλια. 

Τα συγκεκριμένα hot dogs έχουν ένα μυστικό συστατικό, όπως συνηθίζει να λέει η Ευγενία για όλες τις συνταγές. Περιέχει μία κέτσαπ περίεργη! Κέτσαπ καρότου! Η συνταγή είναι της πολυαγαπημένης μας Rachel Κhoo από το βιβλίο της Little Swedish Kitchen, που περιέχει πάνω από 100 συνταγές για να γιορτάσεις την κάθε εποχή.  Την κέτσαπ την προετοιμάσαμε από την προηγούμενη μέρα για να έχουμε περισσότερο χρόνο για το στήσιμο και τη φωτογράφιση. Ήταν μια υπέροχη και πεντανόστιμη διαδικασία! Μην παραλείψετε την κέτσαπ καρότου. Είναι αυτό που λείπει από τα συνηθισμένα hot dogs. Τους δίνει μία ιδιαίτερη νοστιμιά!


Stella είναι η μεγαλύτερη σε πωλήσεις βέλγικη μπίρα και είναι γνωστή για το χρυσαφένιο χρώμα της, καθώς και για τον συμπαγή λευκό αφρό της.
Η ιδιαίτερη γεύση της μπύρας οφείλεται στο άρωμα του λυκίσκου Saaz, που της χαρίζει τη χαρακτηριστική, ευχάριστη πικρή γεύση και την ήπια, ελαφρώς φρουτώδη επίγευση.

Stella . . . αστέρι!
"Όλα ξεκίνησαν από ένα αστέρι! Η ιστορία της ξεκίνησε το 1366 από το ζυθοποιείο Hom στο Leuven. Το 1708 απονεμήθηκε στον ιδιοκτήτη της ζυθοποιίας, Sebastian Artois, ο τίτλος του αρχιζυθοποιού του Den Hom. Από εκείνη τη στιγμή το όνομά του είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την περιοχή Leuven και την διεθνούς φήμης ζυθοποιία του. Το 1926 το ζυθοποιείο παρήγαγε, όπως κάθε χρόνο, την χριστουγεννιάτικη μπύρα, η οποία ονομάστηκε Stella, δηλαδή αστέρι. Εκείνη η μπύρα υπήρξε εξαιρετική και έγινε γρήγορα δημοφιλής. Τότε, λοιπόν, δόθηκε το έναυσμα να ξεκινήσει η διαδικασία παραγωγής της μπίρας καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου ως Stella Artois." 
(πηγή : WWW.BEER.GR)

Ακολουθήστε τη Stella Artois: INSTAGRAM | FACEBOOK



HOT DOGS ΜΕ ΚΕΤΣΑΠ ΚΑΡΟΤΟΥ

Υ Λ Ι Κ Α 

ΚΕΤΣΑΠ ΚΑΡΟΤΟΥ
της Rachel Khoo από το βιβλίο "Little Swedish Kitchen" 

1 μήλο
500 γραμ. καρότα, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
1 κόκκινο κρεμμύδι, καθαρισμένο και κομμένο σε τέταρτα
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά ηλιέλαιο
μία γενναιόδωρη πρέζα αλάτι
1/2 κουταλάκι κάρδαμο (κακουλέ: σπόροι με φλούδα) ή κόλιανδρο*
μια πρέζα κανέλα
50 ml μηλόξιδο  

*Η αρχική συνταγή προτείνει κόλιανδρο αλλά από δικό μας λάθος χρησιμοποιήσαμε κάρδαμο και το αποτέλεσμα ήταν τόσο αρωματικό, δροσιστικό και ιδιαίτερο!

HOT DOGS
ψωμάκια
λίγο βούτυρο
λουκάνικα κοτόπουλου
κόκκινο κρεμμύδι
αγγουράκι τουρσί
κέτσαπ 
μπούκοβο

 

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η



ΚΕΤΣΑΠ ΚΑΡΟΤΟΥ: Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 C στον αέρα και στρώστε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί. Καθαρίστε τα καρότα, το μήλο και το κρεμμύδι και κόψτε τα σε ίσα κομμάτια για να ψηθούν ομοιόμορφα. Βάλτε τα σε ένα μπολ μαζί με το σκόρδο (ολόκληρο, καθαρισμένο), το ηλιέλαιο και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά και απλώστε τα στο ταψάκι. Ψήστε για 30 λεπτά. 

Στο μεταξύ, καβουρδίστε ελαφρώς τους σπόρους του κάρδαμου ή του κόλιανδρου σε ένα άδειο τηγανάκι μέχρι να απελευθερώσουν τα αρώματά τους. Σε ένα γουδί αλέστε καλά τους καβουρδισμένους σπόρους και το μηλόξιδο. Αφαιρέστε κάποιες από τις φλούδες που δεν αλέστηκαν. 

Μόλις ψηθούν τα λαχανικά και το μήλο βάλτε τα σε ένα μπλέντερ μαζί με το σκόρδο και το μείγμα με το μηλόξιδο και το κάρδαμο ή κόλιανδρο και ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να γίνει σας πουρές. Αδειάστε το σε βαζάκια και διατηρήστε το στο ψυγείο για 1 εβδομάδα. Μπορείτε βέβαια να την καταψύξετε και να τη διατηρήσετε για αρκετούς μήνες. 

HOT DOGS: Αλείψτε τα ψωμάκια με λίγο λιωμένο βούτυρο και ψήστε τα σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί για 5-10 λεπτά στους 200 C μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Έπειτα, στο ίδιο ταψάκι ψήστε τα λουκάνικα για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να αρχίζουν να σκάνε στο εξωτερικό τους. 

Κόψτε το κρεμμύδι και το αγγουράκι τουρσί σε ροδέλες και λεπτές λωρίδες αντίστοιχα. Αλείψτε όλο το εσωτερικό του ψωμιού με αρκετή κέτσαπ. Τοποθετήστε μέσα το λουκάνικο, το κρεμμύδι και το τουρσί. Διακοσμήστε με λίγη κέτσαπ και μπούκοβο. Καλή απόλαυση!


- Αυτή η ανάρτηση περιείχε τοποθέτηση προϊόντων από την Stella Artois. Οι απόψεις είναι όπως πάντα ειλικρινείς και προσωπικές και προέρχονται μετά από δοκιμή των προϊόντων από τις τρεις μας. 


 Bon appétit!

Love,
Show the deer some love 


No comments:

Post a Comment