ΠΙΤΕΣ | ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΙΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ

12.8.19

Όλο το καλοκαίρι σε μία πίτα. Πόσο αγαπάμε τα λαχανικά από τον κήπο του μπαμπά μας. Είναι κάθε χρονιά τόσο νόστιμα. Είμαστε πολύ τυχερές που έχουμε τα δικά μας φρέσκα λαχανικά κάθε μέρα. Σαλάτες και μεσημεριανά γεμάτα φρέσκα λαχανικά κυριαρχούν στο τραπέζι μας κάθε καλοκαίρι. 

Αυτή η πίτα είναι καταπληκτική. Τόσο ελαφριά, νόστιμη, υπέροχη! Αν σας έχουν περισσέψει λαχανικά, μεταμορφώστε τα σε μία υπέροχη και πανεύκολη πίτα. Η καλύτερη επιλογή για μεσημεριανό αλλά και για βραδινό παρέα με μπυρίτσα. Αχ καλοκαίρι!


ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΙΤΑ ΜΕ 
ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ 


Υ Λ Ι Κ Α 
(πηγή)
(για βάση 30 x 20 εκ. περίπου)

ΒΑΣΗ
1 σφολιάτα 
250 γραμ. κατσικίσια φέτα
φρέσκο θυμάρι

ΓΕΜΙΣΗ
1 ντομάτα ή ντοματίνια 
1 μελιτζάνα μεσαία
1 κρεμμύδι
4 μικρά - μικρά κολοκυθάκια ή 2 μεσαία
3 - 4 πιπεριές (πράσινη, κίτρινη, πορτοκαλί)
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά μηλόξιδο
αλάτι, πιπέρι



Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η



Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 C και κόψτε όλα τα λαχανικά σε λεπτές φέτες. Σε ένα ταψάκι, απλώστε αντικολλητικό χαρτί κι έπειτα βάλτε τις ντομάτες τη μία δίπλα στην άλλη. Πασπαλίστε με 1 κουταλιά ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε. Ψήστε για 10 - 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Σε ένα μεγάλο μπολ αδειάστε τα λαχανικά, τη 1 κουταλιά ελαιόλαδο, τη 1 κουταλιά μηλόξιδο και αλατοπίπερο. Ανακατέψτε καλά. Σε ένα μεγάλο ταψί, στρωμένο με αντικολλητικό, απλώστε τα λαχανικά και ψήστε για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατέψτε με μία κουτάλα κάθε 10 λεπτά. Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν λίγο.



Αυξήστε στους 220 C και σε ένα ταψάκι, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, απλώστε καλά την σφολιάτα. Δημιουργήστε γύρω γύρω κοθοράκι. Απλώστε λίγο νεράκι στις άκρες για να κολλήσει καλά. Τρυπήστε με ένα πιρούνι τη σφολιάτα και τρίψτε τη φέτα σε όλη την πίτα. Αφήστε λίγη για να την τρίψετε από πάνω. Τρίψτε και όσο θυμάρι θέλετε.  Ψήστε για 10 - 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρώς. 


Αφού τη βγάλετε από το φούρνο, αφήστε τη 10 λεπτά να κρυώσει λίγο και απλώστε αρχικά τη ντομάτα κι έπειτα από πάνω τα υπόλοιπα λαχανικά. Τρίψτε από πάνω την υπόλοιπη φέτα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για άλλα 5-10 λεπτά μέχρι να ροδίσει η πίτα.  Έτοιμη! 



 Bon appétit!

Love,
Show the deer some love 



No comments:

Post a Comment