Christmas Bake | Βουτυρένια ψωμάκια

26.12.17


Εάν έχετε βαρεθεί τα έτοιμα ψωμάκια του εμπορίου ή τα ψωμάκια για τοστ, σας βρήκαμε τη λύση. Βουτυρένια ψωμάκια, τόσο νόστιμα που θα θέλετε να τα φάτε και σκέτα. Τόσο εύκολα, τόσο μα τόσο βουτυρένια και τόσο νόστιμα. Θα τα αγαπήσουν όλοι όσοι τα δοκιμάσουν. 
Γεμίστε τα με ό,τι επιθυμείτε και στολίστε τα με ταμπελάκια και κορδελίτσες. Θα είναι οι πρωταγωνιστές των πάρτυ σας! 


ΒΟΥΤΥΡΕΝΙΑ ΨΩΜΑΚΙΑ  

Tα πιο αφράτα, τραγανά και βουτυρένια ψωμάκια, έτοιμα να τα γεμίσεις με οτιδήποτε έχεις στο ψυγείο. Κατάλληλα για ορεκτικό ή για σαντουιτσάκια σε παιδικά πάρτυ. 


Υ Λ Ι Κ Α

2 κούπες αλεύρι
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
2/4 της κούπας βιτάμ
1/2 κουταλάκι άνηθο
1 κουταλάκι μουστάρδα
3/4 της κούπας γάλα

*Μπορείτε να προσθέσετε στη ζύμη τριμμένο τυρί ή ζαμπόν, μπαχαρικά ή κάποιο άλλο μυρωδικό. 



E K T E Λ Ε Σ Η 

 Προθερμάνετε το φούρνο στους 230 C.  Αλείψτε καλά τη φόρμα για μάφινς με ηλιέλαιο. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε καλά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Έπειτα, προσθέστε το βιτάμ και τρίψτε το με το αλεύρι μέχρι να έχετε κάτι σαν τραχανά. Αυτό μπορείτε να το κάνετε και στο μίξερ. Προσθέστε τον άνηθο, τη μουστάρδα και μετά το γάλα. Ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε μία ζύμη που να μην κολλάει στα τοιχώματα. Η ζύμη σας θα είναι αρκετά μαλακή. 
Βάλτε 2-3 κουταλιές ζύμης σε κάθε θήκη της φόρμας και πιέστε ελαφρά για να πάει παντού. Ψήστε για 10-15 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν τα ψωμάκια. Βγάλτε τα ψωμάκια από τη φόρμα και αφήστε τα να κρυώσουν. 
Μπορείτε να τα σερβίρετε σαν ψωμάκια (ειδικά αν έχετε βάλει κι άλλα υλικά μέσα στη ζύμη) ή να τα κόψετε στη μέση και να δημιουργήσετε σαντουιτσάκια. Γεμίστε τα με ό,τι επιθυμείτε! 




Bon appétit!

Love,
Show the deer some love 



No comments:

Post a Comment