Cook | Λιγκουίνι με αγκινάρες και κατσικίσιο τυρί - Κατσικάκι Μαστέλο ®

18.5.18

Ναι ναι, στο σωστό μπλογκ μπήκατε. Μην απορείτε! Πάνε οι τούρτες, τα κάπκεικς και τα τσουρέκια . . . για την ώρα πάντα! Σήμερα σας στρώνουμε μεσημεριανό τραπέζι και σας σερβίρουμε μία από τις καλύτερες μακαρονάδες που έχουμε φάει. Συστατικά της επιτυχίας; Αγκινάρες (τις λατρέψαμε εδώ!) και κατσικίσιο τυρί "Κατσικάκι Μαστέλο®". Τι είναι το Μαστέλο; 


Το Μαστέλο®είναι το εμπορικό σήμα για γαλακτοκομικά προϊόντα που φτιάχνονται στη Χίο με φρέσκο πλήρες χιώτικο αγελαδινό και κατσικίσιο γάλα. Η εταιρεία παράγει 4 τυράκια: το Μαλακό τυρί Μαστέλο®, το Κατσικάκι Μαστέλο®, το Ανθότυρο Μαστέλο® και το Αλμυρό Μαστέλο®.  Εμείς είχαμε τη χαρά να δοκιμάσουμε το δύο πρώτα. Αν είστε από αυτούς που στο άκουσμα της λέξης κατσικίσιο τυρί ξινίζετε- έτσι λίγο -για τη μυρωδιά κλπ κλπ , σας διαβεβαιώ ότι αυτό το Κατσικάκι Μαστέλο® θα το αγαπήσετε. Έχει πολύ ήπια γεύση, χωρίς κάποια μυρωδιά από αυτές που δεν μας αρέσουν (ξέρετε τι εννοώ!) και ταιριάζει απίστευτα τόσο με αλμυρά όσο και με γλυκά πιάτα, διατηρώντας πάντα την ταυτότητά του. Ναι, ναι! Αρκεί να συνδυάσετε ένα κομματάκι από το Κατσικάκι ή το Μαλακό τυρί Μαστέλο® με λίγη μαρμελάδα από το αγαπημένο σας φρούτο. Το έχουμε ήδη δοκιμάσει σε τουλάχιστον 3 συνταγές, μεταξύ των οποίων: μακαρονάδες, αλμυρές τάρτες με κολοκυθάκια και μάφινς από στικς πατάτας με τυριά! Όνειρο κάθε φορά! Για να πω την αλήθεια, τις περισσότερες φορές συνδυάζαμε τα δύο τυράκια και το αποτέλεσμα ήταν έξτρα τυρένιο και μαστιχωτό. Λατρεύουμε το τυρί! Μη μας βλέπετε που έχουμε εντρυφήσει στις τούρτες! 


ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ 
ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ

Υ Λ Ι Κ Α 

1 πακέτο λιγκουίνι

4-5 αγκινάρες, καθαρισμένες
250 ml γάλα
120 γραμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
250 γραμ. κατσικίσιο τυρί Κατσικάκι Μαστέλο®, τριμμένο
150 γραμ. τυρί κρέμα 
100 γραμ. κουκουνάρια
ξύσμα από 1 λεμόνι

κατσικίσιο τυρί Κατσικάκι Μαστέλο®, τριμμένο για το σερβίρισμα


E K T E Λ Ε Σ Η 

Καθαρίστε τις αγκινάρες, αλείψτε τες με λεμόνι και τοποθετήστε τες σε ένα μπολ με νερό και λεμόνι για να μη μαυρίσουν. Έπειτα, βράστε τες για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Στο ίδιο νερό που βράσατε τις αγκινάρες, βράστε τα λιγκουίνι αλ ντέντε. Αφού βράσουν τα στραγγίζετε και κρατάτε ένα φλιτζάνι από το νερό, μήπως και χρειαστεί για να δέσει η σάλτσα. 

Σε ένα τηγανάκι καβουρδίστε ελαφρώς τα κουκουνάρια. Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα βάζετε το γάλα, το τυρί κρέμα και το κατσικίσιο τυρί και ανακατεύετε με μία ξύλινη σπάτουλα μέχρι να αρχίζει να λιώνει το τυρί. Ρίχνετε αρκετό πιπέρι κι έπειτα προσθέτετε τις αγκινάρες (στραγγισμένες), τα κουκουνάρια, το ξύσμα λεμονιού και την κεφαλογραβιέρα. Αφήστε το να μαγειρευτεί για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει. Τέλος, προσθέστε τα λιγκουίνι και ανακατέψτε καλά.  Αν χρειάζεται προσθέστε λίγο νερό. Σε εμάς δεν χρειάστηκε. 

Σερβίρετε τα λιγκουίνι και πασπαλίζετε με έξτρα τριμμένο κατσικίσιο τυρί, κουκουνάρια και λίγο ξύσμα λεμονιού. 

Καλό θα ήταν να καταναλωθούν ζεστά γιατί "λασπώνουν" αρκετά γρήγορα.




Πού μπορείτε να προμηθευτείτε τα τυριά Μαστέλο® ; 

-Βρείτε όλα τα σημεία πώλησης στο χάρτη παρακάτω: 


-To Μαλακό τυρί Μαστέλο® πωλείται σε όλα τα υπέρ - μάρκετ Σκλαβενίτη.

-Το Κατσικάκι και το Μαλακό τυρί Μαστέλο® πωλείται σε όλα τα My market


Ακολουθήστε το Μαστέλο® :



Η συγκεκριμένη ανάρτηση είναι χορηγούμενη από την εταιρεία Μαστέλο®. Όλες οι παραπάνω απόψεις είναι προσωπικές, ειλικρινείς και προέρχονται από δοκιμή των συγκεκριμένων προϊόντων από τις τρεις μας.  

Love,
Show the deer some love 

1 comment:

  1. αγγιναρες σε μακαρονια δεν εχω δοκιμασει! τις λατρεύω όμως και σε συνδυασμό με τυρι θα είναι σουπερ!

    ReplyDelete