Brunch | Pancakes - Τηγανιτες με μηλα και βουτυρο κασιους "The nutlers"

25.11.18
Ξεκίνησαν τα πρώτα κρύα! Οι κορυφές των βουνών έχουν στολιστεί με λίγο χιονάκι. Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, τα Χάνια Πηλίου ήταν γεμάτα χιόνι. Ήταν λες και έμπαινες σε Χριστουγεννιάτικη πλατφόρμα. Ήρθε ο καιρός για μάζεμα στο σπίτι και για χουχουλιάρικα, ζεστά πρωινά. Τι πιο όμορφο από τον κοιμάσαι μέχρι αργά τις Κυριακές και μετά να μαζεύεστε με οικογένεια ή φίλους και να φτιάχνετε pancakes; Το τραπέζι στρωμένο με όμορφα πιάτα, κούπες γεμάτες καφέ, τσάι ή σοκολάτα, στη μέση μία πιατέλα έτοιμη να υποδεχτεί ζεστές - ζεστές τις pancakes και μία ποικιλία από βαζάκια γεμάτα μερέντα, μαρμελάδες και φυστικοβούτυρο ή αμυγδαλοβούτυρο. Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο είχαμε την τύχη να έχουμε στο σπίτι ένα κουτί με βαζάκια The Nutlers. Επιλέξαμε να ξεκινήσουμε με το βούτυρο Κάσιους. Δεν είχαμε ξαναδοκιμάσει! Το λατρέψαμε! Είναι σαν ταχίνι αλλά με γεύση Κάσιους, αυτή την τόσο γλυκιά και ιδιαίτερη γεύση. Το συνδυάσαμε με μελωμένα μήλα, σταφίδες και καρύδια! Απίστευτος συνδυασμός! Μία υπέροχη Κυριακή!


Οι Nutlers είναι μία οικογενειακή επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην επεξεργασία και εμπορία ξηρών καρπών για περισσότερα από 30 χρόνια. Παράγουν προϊόντα βουτύρου από ξηρούς καρπούς χωρίς συντηρητικά, πρόσθετη ζάχαρη και λιπαρά έλαια. Όλα τα στάδια παραγωγής γίνονται στην Ελλάδα με διαλεγμένες Ελληνικές πρώτες ύλες. Οι Nutlers παράγουν τα παρακάτω 4 προιόντα: Κλασικό βούτυρο Αμυγδάλου, Λευκό βούτυρο Αμυγδάλου, Βούτυρο Αμυγδάλου με Κακάο και Βούτυρο Κάσιους! Τα βούτυρα από ξηρούς καρπούς προσφέρουν γεύματα πλούσια σε θρεπτική αξία. Μπορούν να απλωθούν σε ψωμί, κρέπες ή pancakes με μέλι ή με φρούτα, μέσα στο γιαούρτι αλλά και μέσα σε γλυκά. 

Μάθετε περισσότερα για τους Nutlers:

Βρείτε τα προϊόντα των Nutlers, εδώ


PANCAKES 
ΜΕ ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΣΙΟΥΣ

Υ Λ Ι Κ Α 

PANCAKES


1 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά ζάχαρη
μία πρέζα αλάτι
1 1/4 κούπες γάλα 
1 αυγό 
3 κουταλιές λιωμένο βούτυρο

ΓΕΜΙΣΗ
2 μήλα κομμένα σε κύβους
1 κουταλιά μέλι
2 κουταλιές ηλιέλαιο
σταφίδες
καρύδια, χοντροκομμένα

βούτυρο Kάσιους The Nutlers

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η

PANCAKES
 Ανακατέψτε όλα τα στερεά υλικά (αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, αλάτι και αλάτι) σε ένα μπολ. Δημιουργήστε μία λακουβίτσα στη μέση και αδειάστε όλα τα υγρά υλικά. Ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ανάψτε το μάτι σε μέτρια φωτιά και απλώστε λίγο βούτυρο (απλώστε βούτυρο κάθε φορά πριν ρίξετε το χυλό για έξτρα βουτυρένια γεύση). Μόλις το τηγάνι ζεσταθεί καλά, ρίξτε με μία κουτάλα μικρή ποσότητα του χυλού. Όταν δείτε τις πρώτες φουσκάλες να σχηματίζονται πάνω στην τηγανίτα και δεν έχει ψηθεί καλά από πάνω (δηλαδή φαίνεται ακόμα ο υγρός χυλός) αναποδογυρίστε την γρήγορα. Με τον τρόπο αυτό θα φουσκώσουν οι τηγανίτες. Μόλις πάρει λίγο χρώμα και από την άλλη πλευρά είναι έτοιμη! 

ΓΕΜΙΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιάrfdΣυνεχίστε να ανακατεύετε για λίγα λεπτά μέχρι τα μήλα να μαλακώσουν ελαφρώς και να μελώσουν. 

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
Τοποθετήστε 5-6 pancakes τη μία πάνω στην άλλη, αφού πρώτα αλείψετε κάθε μία με βούτυρο Κάσιους The Nutlers. Αφού φτάσετε στην κορυφή, αλείψτε ξανά αρκετό βούτυρο Κάσιους και έπειτα προσθέστε από πάνω μία - δυο κουταλιές από τη γέμιση με τα μήλα. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη ή περισσότερα καρύδια αν επιθυμείτε.


To υπέροχο βίνταζ δαχτυλίδι είναι δημιουργία της αγαπημένης μας Βικτώριας από τα Playful Sense.

Mη χάνετε χρόνο! Βρείτε το δικό σας παιχνιδιάρικο κοσμηματάκι!



Η συγκεκριμένη ανάρτηση περιείχε τοποθέτηση προϊόντος: Βούτυρα Ξηρών Καρπών The Nutlers.  Όλες οι παραπάνω απόψεις είναι προσωπικές, ειλικρινείς και προέρχονται έπειτα από δοκιμή των συγκεκριμένων προϊόντων από τις τρεις μας.  


Bon appétit!



Love,
Show the deer some love 

No comments:

Post a Comment