BAKE | ΔΙΧΡΩΜΟ ΚΕΙΚ ΜΕ VEGAN ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ "ORIGINAL BEANS"

9.2.19

Δίπλα στη λέξη χειμώνας υπάρχει σίγουρα η λέξη σοκολάτα. Αυτό το κέικ και γενικότερα η ανάρτηση είναι σίγουρα ό,τι πιο σοκολατένιο έχουμε ποτέ ανεβάσει! Δεν είμαστε μεγάλοι λάτρεις της σοκολάτας, αλλά όταν η σοκολάτα είναι τόσο έντονη και ποιοτική δεν μπορούμε να πούμε όχι! 


Οι σοκολάτες "Original Beans" είναι από τις καλύτερες σοκολάτες στον κόσμο και πολύ αγαπημένες πολλών σεφ. Στην Ελλάδα εισάγονται αποκλειστικά από το "Κυλικείον, το Μέγαρον", που έχει έδρα την Κομοτηνή. Οι συγκεκριμένες σοκολάτες είναι vegan, δημιουργούνται από σπάνιους καρπούς κακάο από τη Νότια Αμερική και την Αφρική. Από το 2008, η Original Beans έχει δεσμευτεί για κάθε σοκολάτα που πουλά να κάνει και μία φύτευση. 


Το "Κυλικείον, το Μέγαρον" πουλά μέσω του e-shop του 8 διαφορετικές σοκολάτες, καθώς και δύο υπέροχα πακετάκια -με υπέροχη συσκευασία- με ένα συνδυασμό από σοκολάτες. Εμείς, είχαμε την τύχη να δοκιμάσουμε τις: Piura Porcelana  (75%) με άρωμα λάιμ, ράσμπερι και καβουρδισμένου pecan, την Esmeraldas Milk (42%) με αγνό βιολογικό γάλα και άρωμα αλατισμένης καραμέλας, την Beni Wild Harvest (66%) με πινελιές μελιού, βερίκοκου και τσαγιού γιασεμί και την Cru Virunga (70%) με μία νότα κερασιού και μαύρου τσαγιού.


Μάθετε περισσότερα για το "Κυλικείον - το Μέγαρον" και το πως μπορείτε να προμηθευτείτε τις "Original Beans" σοκολάτες στα παρακάτω λινκ:


Εδώ και πολύ καιρό θέλαμε να ανεβάσουμε μία συνταγή για Δίχρωμο "Marble" κέικ με επικάλυψη σοκολάτας. Νομίζω δεν θα μπορούσαμε να βρούμε καλύτερη αφορμή. Για το συγκεκριμένο κέικ μελετήσαμε τη βασική συνταγή της Χρύσας Παραδείση και κάναμε κάποιες παραλλαγές και σας παρουσιάζουμε την δική μας εκδοχή. Το κέικ είναι σχετικά άγλυκο καθώς θα πρέπει να ισορροπήσει με τη γλυκιά σοκολάτα γάλακτος που θα πέσει από πάνω. Είναι υπερβολικά αφράτο και τόσο μα τόσο εθιστικό. Έφαγα τρία κομμάτια σε μία μέρα - ρεκόρ! 


ΔΙΧΡΩΜΟ ΚΕΙΚ 
ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ "ORIGINAL BEANS"
(Αρχική Συνταγή: Χρύσα Παραδείση με δικές μας παραλλάγές)

Υ Λ Ι Κ Α 
(για μία φόρμα 24 εκ.)

ΚΕΙΚ
1  κούπα βιτάμ 
1  1/3 κούπας ζάχαρη
4 αυγά
4 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα γάλα
100 γραμ. σοκολάτα "Original Beans - Piura Porcelana (75%)* 
1 κουταλάκι βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού

ΓΚΑΝΑΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
150 γραμ. σοκολάτα γάλακτος "Original Beans - Esmeraldas Milk (42%)**
120 ml κρέμα γάλακτος

*Η συγκεκριμένη περιέχει και μία πινελιά λάιμ, ράσμπερι και καβουρδισμένου καρυδιού (pecan). 

** H σοκολάτα γάλακτος περιέχει μία νότα αλατισμένης καραμέλας και κόκκινων φρούτων. 


Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η

ΚΕΙΚ
 Προετοιμάστε τη φόρμα της επιλογής σας βουτυρώνοντας ή λαδώνοντάς τη πολύ καλά. Πασπαλίστε με κακάο ή αλεύρι πάνω από το βούτυρο. Τινάξτε όσο περισσεύει. Λιώστε την σοκολάτα της επιλογής σας για να είναι έτοιμη για τη συνέχεια. Χτυπήστε στο μίξερ το βιτάμ με τη ζάχαρη, την οποία ρίχνετε σταδιακά. Ενώ χτυπάτε, ρίχνετε ένα ένα τα αυγά και τη βανίλια ή το ξύσμα. Τέλος, προσθέστε εναλλάξ σταδιακά το γάλα με το αλεύρι. Μόλις αρχίζει και δυσκολεύει το ανακάτεμα στο μίξερ, συνεχίστε με μία σπάτουλα. Το μείγμα είναι αρκετά σφιχτό!

Χωρίστε το μείγμα σε δύο μπολ. Στο ένα προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε καλά με μία σπάτουλα. Μέσα στη φόρμα αδειάστε εναλλάξ τα δύο μείγματα. Στο τέλος, με ένα ξυλάκι δημιουργήστε τα νερά του μαρμάρου στριφογυρίζοντάς το στο μείγμα. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 45 λεπτά. Ελέγξτε με ένα μαχαίρι για να δείτε αν έχει ψηθεί μέχρι κάτω. 
Αφήστε το να κρυώσει εντελώς και ξεφορμάρετε με μεγάλη προσοχή.

ΓΚΑΝΑΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
 Ζεστάνετε πολύ καλά την κρέμα γάλακτος μέχρι να κάψει και αποσύρετε από τη φωτιά ή το φούρνο μικροκυμάτων. Προσθέστε μέσα κατευθείαν τη σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια και ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσει. Διαφορετικά μπορείτε να λιώσετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
Αφού ξεφορμάρετε το κέικ, κόβετε τα σημεία που δε χρειάζεστε και το τοποθετείτε στη βάση που επιθυμείτε. Έπειτα, προσθέτετε από πάνω τη λιωμένη σοκολάτα και ...έτοιμο!


Δαχτυλίδι | Tzeni Pi Workshop

Φόρμα Κέικ | Cook Shop 



 Bon appétit!

Love,
Show the deer some love 

No comments:

Post a Comment