BAKE/ NO BAKE | BROWNIE ΤΑΡΤΑ BETTY CROCKER ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ, ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ NATURE VALLEY

12.6.19

Αυτή η τάρτα ήταν μία υπέροχη έκπληξη για το ξεκίνημα το καλοκαιριού. Εύκολο γλυκό -αν και παίρνει λίγο χρόνο- αλλά η γεύση του σε αποζημιώνει με το παραπάνω . Γλυκό όσο πρέπει, δροσιστικό με πολλές εκπλήξεις στο εσωτερικό του. Καραμέλα, τραγανά μπισκότα με βούτυρο φουντουκιού, μία βελούδινη γκανάς σοκολάτας και μία δροσιστική σαντιγί από πάνω με λίγα φουντούκια. Όνειρο! Το καλύτερο γλυκό για τα καλοκαιρινά σας τραπέζια αλλά και για τούρτα γενεθλίων! Θα είναι σίγουρα η δικιά μου τούρτα γενεθλίων! 


Για την τάρτα χρησιμοποιήσαμε το έτοιμο μείγμα για Brownies της Betty Crocker για να επιταχύνουμε την όλη διαδικασία. Πραγματικά μας πήρε 5 λεπτά! Δεν χρειάστηκε καν μίξερ! Ψήθηκε τέλεια ακριβώς σε 20 λεπτά, όπως αναγράφεται στις οδηγίες. Τα μπράουνις βγήκαν μαστιχωτά, μαλακά, υπέροχα! Θα τα ξαναπροτιμήσουμε σε συνταγές λίγο περισσότερο χρονοβόρες!


Ποιος ξηρός καρπός ταιριάζει καλύτερα με τη σοκολάτα; Φυσικά τα φουντούκια! Σκεφτήκαμε όμως να μην βάλουμε φουντούκια στο εσωτερικό της τάρτας αλλά μόνο σαν διακόσμηση από πάνω. Όμως, κάτι έπρεπε να προσθέσουμε για να υπάρχει κάτι τραγανό μέσα στην κρεμώδη γέμιση! Η ιδέα ήρθε κατευθείαν! Μα φυσικά μπισκότα!!! Όταν έχεις στο σπίτι σου μία συσκευασία με μπισκότα της Nature Valley με γέμιση κρέμα φουντουκιού, λες πως απλά δεν θα ταίριαζε κάτι περισσότερο! Τραγανά μπισκότα φτιαγμένα με βρώμη και κριθάρι ολικής άλεσης, μέλι και γέμιση με γεύση κακάο και βούτυρο φουντουκιού. Ταίριαξε υπέροχα! Όνειρο σας λέμε! Η αγαπημένη μας τάρτα για το καλοκαίρι! 


BROWNIE ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ, ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΒΟΥΤΥΡΟ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

Υ Λ Ι Κ Α 
(για μία φόρμα 22 εκ.)
ΒΑΣΗ
1 συσκευασία Brownie Mix της Betty Crocker  
40 ml ηλιέλαιο
75 ml νερό
1 μεσαίο αυγό
1 ταψάκι / πυρέξ (20εκ. x 20εκ.)

ΣΟΚΟΛΑΤΑ
120 γραμ. σοκολάτα γάλακτος
4 κουταλιές ηλιέλαιο

ΓΕΜΙΣΗ
395 γραμ. καραμέλα 
3-4 μπισκότα με γέμιση βούτυρο φουντουκιού
 Cocoa Hazelnut της Nature Valley

ΓΚΑΝΑΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ 
310 γραμ. κουβερτούρα (μαύρη και γάλακτος)*
218 ml κρέμα γάλακτος
50 ml βούτυρο
ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
φουντούκια

* Μπορείτε να βάλετε είτε μαύρη κουβερτούρα είτε γάλακτος. Εμείς χρησιμοποιήσαμε περισσότερη μαύρη και λίγη γάλακτος. 


Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η

 ΒΑΣΗ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C ή στους 160 C στον αέρα και απλώστε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψάκι (20εκ. x 20εκ.). Σε ένα μπολ ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα όλα τα υλικά που θα βρείτε στη συσκευασία Brownie Mix της Betty Crocker μαζί με το λάδι, το νερό και το αυγό. Αδειάστε το μείγμα στο ταψάκι και ψήστε για 20-25 λεπτά. Τοποθετήστε ένα μαχαίρι στο εσωτερικό του κι αν βγει καθαρό, είναι έτοιμο. Αφήστε το να κρυώσει -όχι εντελώς- , κόψτε το σε κομμάτια και τοποθετήστε τα σε ένα μπλέντερ. Στο μεταξύ, λιώστε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα ανακατεμένη με το λάδι. Αλέστε τα μπράουνις μέχρι να πολτοποιηθούν αρκετά κι έπειτα αδειάστε τα σε ένα μπολ. Προσθέστε από πάνω τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε καλά μέχρι η βάση να γίνει πιο ελαστική. Όλα αυτά πρέπει να γίνουν πολύ γρήγορα γιατί όσο κρυώνει το μείγμα απλώνεται όλο και πιο δύσκολα. Σε μία φόρμα 22 εκ. ή σε ένα ένα δαχτυλίδι τοποθετημένο πάνω σε τουρτιέρα και στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί απλώστε με τα χέρια ή με τη βοήθεια από ένα βαζάκι τα μπράουνις. Δουλέψτε γρήγορα για να μην κρυώσει η βάση. Μπορεί να σας δυσκολέψει λίγο αλλά θα απλωθεί! Απλώστε το καλά και στα πλαϊνά, ώστε να δημιουργηθεί ένα ύψος 5-6 εκ γύρω γύρω.  

 ΓΚΑΝΑΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Σε ένα μπρίκι ζεστάνετε καλά την κρέμα γάλακτος με το βούτυρο. Αφού ζεσταθεί πολύ καλά αδειάστε το πάνω στη σοκολάτα, κομμένη σε μικρά κομματάκια. Αφήστε το λίγο να πάρει θερμοκρασία και μετά ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσει. Διαφορετικά μπορείτε να τη λιώσετε μαζί με την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο σε μπεν μαρί. 

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
Αδειάστε μέσα στη βάση την καραμέλα κι έπειτα σπάστε τα μπισκότα και τοποθετήστε τα μέσα στην καραμέλα. Μπορείτε να τοποθετήστε είτε λιγότερα είτε περισσότερα. Έπειτα, αδειάστε από πάνω την γκανάς σοκολάτας και στρώστε τη ομοιόμορφα. Τοποθετήστε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες ή καλύτερα για όλο το βράδυ μέχρι να σταθεροποιηθεί τελείως η σοκολάτα. Ξεφορμάρετε προσεκτικά. Πριν σερβίρετε, χτυπήστε όση κρέμα γάλακτος θέλετε σε σφιχτή σαντιγί και απλώστε τη με μία σπάτουλα πάνω στην τάρτα. Σπάστε όσα φουντούκια θέλετε και διακοσμήστε! Έτοιμη! 


- Αυτή η ανάρτηση περιείχε τοποθέτηση προϊόντων από τη Nature Valley και την Betty Crocker. Οι απόψεις είναι όπως πάντα ειλικρινείς και προσωπικές και προέρχονται μετά από δοκιμή των προϊόντων από τις τρεις μας. 


Bon appétit!

Love,
Show the deer some love 

No comments:

Post a Comment