SAVORY | ΒΑΡΚΟΥΛΕΣ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ STAND N' STUFF ΤΗΣ OLD EL PASO ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΣΑΛΑΤΑ CEASARS W/ GREEN GIANT

17.6.19

Τις βαρκούλες τορτίγιας Stand n' Stuff της Old el Paso τις δοκιμάσαμε για πρώτη φορά πέρυσι στη συμμετοχή μας στα Marie Claire Blog Awards. Πέρυσι τα είχαμε χρησιμοποιήσει σε γλυκιά συνταγή, σε μία παραλλαγή του banoffee με παγωτό. Φέτος, αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι αλμυρό. Από καιρό είχαμε βάλει στη λίστα μας με τα αγαπημένα τη σαλάτα τύπου Ceasar's της πολυαγαπημένης μας Rachel Khoo. Αποφασίσαμε λοιπόν να κάνουμε κάποιες αλλαγές στη συνταγή, να καλύψουμε τις βαρκούλες με παρμεζάνα, να τις ψήσουμε και να τις γεμίσουμε. Η γεύση τους ήταν απίστευτη. Λατρέψαμε τη σαλάτα περισσότερο μέσα στις βαρκούλες παρμεζάνας. Αν θέλετε βέβαια μπορείτε να φτιάξετε και σκέτη τη σαλάτα και να τρίψετε μέσα τις βαρκούλες σαν κρουτόν. 


Πέρα από το κοτόπουλο και το μαρούλι ή το iceberg μπορείτε να προσθέσετε αγγούρι, πιπεριές, το τυρί της επιλογής σας, ξηρούς καρπούς  ή ακόμα και μπέικον. Εμείς την κρατήσαμε στην παραδοσιακή της μορφή. Αγγουράκι, καλαμπόκι εξαιρετικής ποιότητας από την Green Giant, λεμόνι, κάπαρη και για να την κάνουμε πιο ιδιαίτερη προσθέσαμε καβουρδισμένο κουκουνάρι -που αγαπάμε πολύ- , ξύσμα λεμονιού και μπόλικη παρμεζάνα.  

Είχαμε ακούσει πως το αυθεντικό dressing για τη σαλάτα Ceasar's γίνεται με αντζούγιες. Αρχικά, διστάζαμε αρκετά να το δοκιμάσουμε και μέχρι τώρα χρησιμοποιούσαμε είτε έτοιμες σάλτσες είτε δημιουργούσαμε dressings με βάση τη μαγιονέζα. Μετά από έντονη πίεση (χεχε!) της Ευγενίας δοκιμάσαμε επιτέλους αυτό το dressing με τις αντζούγιες. Μας άρεσε πάρα πολύ! Δίνει μια ιδιαίτερη αλμυρή γεύση! Βέβαια σε κάποιους άλλους δεν άρεσε γιατί τους έβγαζε μία μυρωδιά ψαριού. Εμείς θα σας προτείναμε να τη δοκιμάσετε! 


ΒΑΡΚΟΥΛΕΣ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ  
ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΣΑΛΑΤΑ CEASARS  
της Rachel Khoo από το βιβλίο "Kitchen Notebook"
με κάποιες προσαρμογές

Υ Λ Ι Κ Α 

ΒΑΡΚΟΥΛΕΣ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ
1 συσκευασία Old el Paso Stand n' Stuff 
με 12 βαρκούλες τορτίγιας
παρμεζάνα, τριμμένη 
βούτυρο, για το άλειμμα 

ΓΕΜΙΣΗ -ΣΑΛΑΤΑ CEASAR'S 
2 στήθη κοτόπουλου, χωρίς την πέτσα
4 κουταλιές μουστάρδα με μέλι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

DRESSING *
100 ml ξινόγαλα ή 70 gr γιαούρτι και 30 ml γάλα
1 σκελίδα σκόρδο
αντζούγιες, καθαρισμένες

1 μαρούλι ή iceberg, χοντροκομμένο
μισό αγγουράκι, καθαρισμένο και κομμένο σε φετούλες
καλαμπόκι από κονσέρβα (Green Giant)
μισό λεμόνι, κομμένο σε φέτες + ξύσμα
κουκουνάρι, καβουρδισμένο
λίγη κάπαρη 
παρμεζάνα, για το πασπάλισμα 


*Αν δε θέλετε να φτιάξετε το δικό σας dressing με αντζούγιες, μπορείτε να πάρετε έτοιμο dressing για ceasar's σαλάτα. 


Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η

ΒΑΡΚΟΥΛΕΣ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ
Προετοιμάστε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και προθερμάνετε το φούρνο στους 100 C. Αλείψτε τις βαρκούλες Stand n' Stuff με βούτυρο και έπειτα περάστε τες από την τριμμένη παρμεζάνα για να κολλήσει καλά και εξωτερικά και εσωτερικά. Ψήστε για 5-10 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. 

ΓΕΜΙΣΗ - ΣΑΛΑΤΑ CEASAR'S 
Προετοιμάστε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C. Αφού βγάλετε την πέτσα από τα στήθη κοτόπουλου και τα πλύνετε καλά, αλείψτε τα με τη μουστάρδα, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι και από τις δύο πλευρές. Ψήστε τα για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αφήστε τα να κρυώσουν κι έπειτα κόψτε τα σε λωρίδες.

DRESSING
Σε ένα μπλέντερ ανακατέψτε μαζί όλα τα υλικά πολύ καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ 
Χοντροκόψτε το μαρούλι ή το iceberg και τοποθετήστε το σε ένα μπολ. Καβουρδίστε ελαφρώς το κουκουνάρι σε ένα τηγανάκι. Προσθέστε μέσα στο μαρούλι το κοτόπουλο σε λωρίδες, το αγγούρι σε φέτες, το καλαμπόκι Green Giant, τις φέτες λεμονιού, το καβουρδισμένο κουκουνάρι και την κάπαρη. Λίγο πριν σερβίρετε τη σαλάτα, προσθέστε το dressing καθώς και λίγο ξύσμα λεμονιού και τριμμένη παρμεζάνα. Ανακατέψτε καλά όλη τη σαλάτα και τοποθετήστε 1-2 κουταλιές μέσα σε κάθε βαρκούλα. Διακοσμήστε με τη φετούλα λεμονιού και με λίγη παραπάνω παρμεζάνα. Έτοιμα!



- Αυτή η ανάρτηση περιείχε τοποθέτηση προϊόντων από την Old el Paso και την Green Giant. Οι απόψεις είναι όπως πάντα ειλικρινείς και προσωπικές και προέρχονται μετά από δοκιμή των προϊόντων από τις τρεις μας. 


 Bon appétit!

Love,
Show the deer some love 





No comments:

Post a Comment