MOVIE NIGHTS | OLD EL PASO TORTILLA CHIPS ΚΑΙ NACHIPS ΜΕ ΓΟΥΑΚΑΜΟΛΕ, ΤΑΜΠΟΥΛΕ ΚΑΙ ΧΟΥΜΟΥΣ

7.7.19


Αν κάτι αγαπάμε όσον αφορά το φαγητό είναι να τσιμπολογάμε. Μεζέδες, πατατάκια, διάφορα dips και πλατώ τυριών είναι τα αγαπημένα μας. Tα παραπάνω είναι πρωταγωνιστές στις βραδιές ταινίας στο σπίτι μας. Ποιος μπορεί να δει ταινία χωρίς κάτι να τσιμπολογάει άλλωστε;!

Αυτή τη φορά πρωταγωνίστησαν στο τραπέζι μας τα νέα Nachips και Tortilla Chips από την Old el Paso. Τραγανά, υγιεινά, κάπως πικάντικα, που τρώγονται και σκέτα. Αλλά γιατί να τα φας σκέτα; Είχαμε στο ράφι μας ένα βαζάκι με πικάντικο γουακαμόλε από την Old el Paso και φτιάξαμε άλλα δύο ντιπάκια: χούμους και μία δροσερή σαλάτα ταμπουλέ. Παγωμένη μπύρα, δροσιά και ταινία! Όνειρο! 



ΧΟΥΜΟΥΣ

Υ Λ Ι Κ Α 

750 γραμ. ρεβίθια βρασμένα
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ταχίνι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
1 λεμόνι, χυμός και ξύσμα
αλάτι, πιπέρι (αρκετό)

μπούκοβο



Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η

Αφού έχετε προετοιμάσει τα ρεβίθια από τα βράδυ, τα έχετε ξεφλουδίσει και τα έχετε βράσει, στραγγίστε τα καλά και βάλτε τα στο μπλέντερ. Αλέστε τα καλά μέχρι να γίνουν πουρές. Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το μπούκοβο και ανακατέψτε και πάλι πολύ καλά. Δοκιμάστε και προσθέστε οτιδήποτε σας λείπει γευστικά γιατί τα ρεβίθια είναι αρκετά άνοστα από μόνα τους. Σερβίρετε το χούμους σε ένα μπολ, ραντίστε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο και πασπαλίστε με αρκετό μπούκοβο ή και φρέσκο κρεμμυδάκι. Διατηρήστε το χούμους σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για μία εβδομάδα. 



ΤΑΜΠΟΥΛΕ

Υ Λ Ι Κ Α  

ντομάτα
αγγούρι
κρεμμύδι
μαϊντανός
δυόσμος
πλιγούρι
ελαιόλαδο
βαλσάμικο ξύδι
αλάτι, πιπέρι



Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η

Αρχικά, μουλιάστε σε ένα μπολ με ζεστό νερό το πλιγούρι για 10-15 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να μαλακώσει. Κόψτε όλα τα λαχανικά και τα μυρωδικά και ανακατέψτε τα καλά σε ένα μπολ. Προσθέστε το πλιγούρι, το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο και αλατοπίπερο. Ανακατέψτε καλά και είναι έτοιμο! 



 - Αυτή η ανάρτηση περιείχε τοποθέτηση προϊόντων από την Old el Paso. Οι απόψεις είναι όπως πάντα ειλικρινείς και προσωπικές και προέρχονται μετά από δοκιμή των προϊόντων από τις τρεις μας. 


 Bon appétit!

Love,
Show the deer some love 


No comments:

Post a Comment