BAKE | ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΜΑΡΕΓΚΑ W/ SENCOR

12.7.19

Αν κάτι αγαπάμε και οι τρεις, αυτό είναι το λεμόνι. Η Χριστίνα συνηθίζει να βάζει τόνους λεμονιού σε οτιδήποτε κι εγώ και η Ευγενία θα μπορούσαμε να τρώμε μους λεμονιού, κρέμα λεμονιού και κέικ με άρωμα λεμόνι κάθε μέρα. 
Σήμερα σας παρουσιάζουμε τα πιο νόστιμα ταρτάκια λεμονιού με μαρέγκα καμμένη με φλόγιστρο. Είναι πραγματικά υπέροχα και πολύ πολύ εύκολα. Η βάση τους μπισκοτένια, τραγανή και σκληρή όσο πρέπει, η κρέμα λεμονένια και δροσερή και η μαρέγκα καραμελωμένη. 



Είχαμε πάρα πολύ καιρό που θέλαμε να φτιάξουμε τα πολυαγαπημένα μας ταρτάκια λεμονιού. Μας έλειπαν κάποια βασικά πράγματα: ένα φλόγιστρο κι ένα καλό μίξερ που θα μας χαρίσει μία υπέροχη και σφιχτή μαρέγκα. Αφού αποκτήσαμε και τα δύο, ένα ήταν το γλυκό που μας ήρθε πρώτο στο μυαλό. Ταρτάκια λεμονιού με μικρά μαρεγκάκια καμμένα με φλόγιστρο. 



Όλα αυτά τα χρόνια που μαγειρεύουμε και έχουμε αυτό το μπλογκ χρησιμοποιούμε ένα μίξερ χειρός, αυτό της μαμάς μας. Μας έχει βολέψει στις περισσότερες συνταγές αλλά όταν η συνταγή περιέχει μαρέγκα  πάντα έχουμε μία αμφιβολία για το αν τελικά αυτή η μαρέγκα θα γίνει σφιχτή ή περίπου σφιχτή. Τις περισσότερες φορές βγαίνει το δεύτερο. 




Με την κουζινομηχανή της Sencor (Kitchen Deluxe STM 4460GGήμασταν σίγουρες για το αποτέλεσμα. Η μαρέγκα έγινε πολύ γρήγορα, χωρίς άγχος και χωρίς να ιδρώνουμε σε μία ζεστή κουζίνα. Όπως θα δείτε και στο βίντεο η μαρέγκα στέκεται υπέροχα και δημιουργεί ψηλά, γλασαρισμένα βουναλάκια. Πραγματικά εντυπωσιαστήκαμε! 
Ανυπομονούμε να χρησιμοποιήσουμε όλα τα εξαρτήματα της κουζινομηχανής αυτής. Περιέχει από διάφορους γάντζους και αναδευτήρες μέχρι κρεατομηχανή για παρασκευή κιμά, τρίφτη, μπλέντερ απλό, μπλέντερ για σμούθι αλλά ακόμα και 2 φιάλες παρασκευής πάγου. Πωπω! Τι να πρωτοδημιουργήσουμε! 



ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΜΑΡΕΓΚΑ

Υ Λ Ι Κ Α 

ΒΑΣΗ
2  2/3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (380 γραμ.)
2/4 της κούπας κρυσταλλική ζάχαρη (100 γραμ.)
μία πρέζα αλάτι
255 γραμ. βούτυρο, λιωμένο

ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
2 λεμόνια
2 αυγά, χτυπημένα
150 γραμ. κρυσταλλική ζάχαρη
100 γραμ. βούτυρο, κρύο
1 γεμάτο κουταλάκι κορν φλάουρ

ΜΑΡΕΓΚΑ
3 ασπράδια
3/4 της κούπας κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλιά χυμό λεμονιού



  Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η

ΒΑΣΗ
Λιώστε το βούτυρο και αφήστε το να κρυώσει. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 C. Σε ένα μπολ ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Έπειτα, προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε ένα μαλακό ζυμαράκι. Μοιράστε το  ζυμάρι στα φορμάκια και ανοίξτε το καλά με τα χέρια σας. Τρυπήστε με ένα πιρούνι τα ταρτάκια. Απλώστε πάνω τους λίγο αντικολλητικό χαρτί και αδειάστε μέσα ρεβίθια ή φασόλια. Θα βοηθήσουν τα ταρτάκια να μην ψηθούν. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 C για 15- 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει το κάτω μέρος τους. Αφαιρέστε το αντικολλητικό χαρτί και τα όσπρια και ψήστε για άλλα 5-10 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και στο εσωτερικό τους. Βγάλτε από το φούρνο και  από τις φόρμες και αφήστε τα να κρυώσουν σε μία σχάρα.

ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, αδειάστε το χυμό και το ξύσμα των λεμονιών μαζί με τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τα αυγά. Ανακατεύετε συνεχώς με ένα σύρμα μέχρι να αρχίζει η κρέμα να πήζει. Προσέξτε να μην ψηθούν τα αυγά! Αφού πήξει , κατεβάστε από τη φωτιά και προσθέστε το κρύο βούτυρο σε κύβους. Ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε μια πυκνή κρέμα. Αφού τη βγάλετε από το κατσαρολάκι περάστε την από ένα σουρωτήρι για να απομακρύνετε οποιουσδήποτε σβόλους ή ψημένο αυγό (!). Αφήστε τη να κρυώσει. Σκεπάστε τη με μία μεμβράνη για να μην πιάσει πετσούλα. 

ΜΑΡΕΓΚΑ
Στο μίξερ με το ειδικό σύρμα χτυπήστε σε υψηλή ταχύτητα τα ασπράδια. Μόλις αρχίζουν να αφρίζουν, προσθέστε βροχηδόν τη ζάχαρη. Μόλις αρχίζει και δημιουργείται η μαρέγκα, προσθέστε το λεμόνι για να γυαλίσει η μαρέγκα. Συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να έχετε μία σφιχτή μαρέγκα. Αναποδογυρίστε το μπολ και αν η μαρέγκα δεν πέσει, είναι έτοιμη. 

ΤΑΡΤΑΚΙΑ
Γεμίστε τα ταρτάκια με την κρέμα λεμονιού. Βάλτε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα μέχρι να παγώσει ελαφρώς η κρέμα. Βάλτε τη μαρέγκα σε ένα κορνέ με στρογγυλή μύτη και διακοσμήστε την τάρτα. Με ένα φλόγιστρο κάψτε τη μαρέγκα μέχρι να ροδίσει. Βάλτε ξανά στο ψυγείο για να παγώσει τελείως η κρέμα μέχρι να τα σερβίρετε.


Ακολουθήστε τη Sencor και μάθετε για όλα τα προϊόντα τους: FACEBOOK | INSTAGRAM | SITE


                      - Αυτή η ανάρτηση περιείχε τοποθέτηση προϊόντων από την Sencor. Οι απόψεις είναι όπως πάντα ειλικρινείς και προσωπικές και προέρχονται μετά από δοκιμή των προϊόντων από τις τρεις μας.

 Bon appétit!

Love,
Show the deer some love 


No comments:

Post a Comment