BAKE | KEIK ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ KAI ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

24.11.19

Μπαίνουμε σιγά σιγά σε φθινοπωρο-χειμωνιάτικο κλίμα και πριν ακόμα το καταλάβουμε έχουμε ξεκινήσει δειλά δειλά και τις πρώτες χριστουγεννιάτικες συνταγές. Περίεργα τα πράγματα φέτος! Βέβαια έχουμε χαρεί πάρα πολύ που έχουμε ξεκινήσει φέτος πολύ νωρίς τα Χριστουγεννιάτικα μαγειρέματα. 
Σε αυτή την ανάρτηση  σας ετοιμάσαμε μία συνταγή που είναι κατάλληλη γι' αυτή την εποχή αλλά γιατί όχι και για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Τροποποιήσαμε μία παλιά μας συνταγή για κέικ καρότου που αγαπάμε πολύ. Αντί για καρότο βάλαμε παντζάρι! Το αποτέλεσμα; Το ίδιο νόστιμο, αφράτο και μυρωδικό αλλά αρκετά πιο μαύρο απ' ό,τι φαίνεται και στις φωτογραφίες. Το ροζ γλάσο προσθέτει πέρα από χρώμα και μία δροσιά αλλά και μία παραπάνω γλυκύτητα. Απλά συναρπαστικό!  Φέτος έχουμε σκοπό να πειραματιστούμε περισσότερο με τα κέικ. Όχι τόσο κέικ με επίπεδα αλλά απλά κέικ σε φόρμες με μία μικρή τσαχπινιά...για να μη χάσουμε και τελείως την ταυτότητά μας. 


Για να επισπεύσουμε τη διαδικασία τρίψαμε τα αγαπημένα μας παντζάρια στο μπλέντερ με το ειδικό εξάρτημα, που κουμπώνει στην κουζινομηχανή της Sencor. Εύκολα και γρήγορα, ούτε τρίφτες, ούτε διάφορα ατυχήματα!

Ακολουθήστε τη Sencor και μάθετε για όλα τα προϊόντα τους: FACEBOOK | INSTAGRAM | SITE


ΚΕΙΚ ME ΠΑΝΤΖΑΡΙ

Υ Λ Ι Κ Α 

ΚΕΙΚ
μία χούφτα σταφίδες ξανθιές 
χυμός από 1 πορτοκάλι
175 γραμ. μαύρη, μαλακή ζάχαρη

125 ml ηλιέλαιο
2 αυγά, χτυπημένα
170 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρίφαλο
1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1/2 κουταλάκι αλάτι
175 γραμ. παντζάρια τριμμένα (3-4 παντζάρια)

ΓΛΑΣΟ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
85 γραμμ. τυρί κρέμα
25 γραμ. βούτυρο
175 γραμ. ζάχαρη άχνη
ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής 

καρύδια, χοντροκομμένα για διακόσμηση


Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η

ΚΕΙΚ: Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C. Προετοιμάστε μία φόρμα, βουτυρώνοντάς την πολύ καλά. Μέσα στο χυμό του πορτοκαλιού ρίξτε τις σταφίδες και αφήστε τις για κάποια λεπτά. Στο μπλέντερ τοποθετήστε το ειδικό εξάρτημα για κοπή λαχανικών και τρίψτε τα παντζάρια σε λεπτές λωρίδες. Σε ένα μπολ χτυπήστε μαζί τη ζάχαρη με το ηλιέλαιο μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέστε τα αυγά και το χυμό που έχετε ξεχωρίσει από τις σταφίδες και ανακατέψτε ξανά. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, τη σόδα, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι. Αφού έχετε στραγγίσει τις σταφίδες από το χυμό, προσθέστε τις μέσα στο αλεύρι μαζί με το παντζάρι. Ανακατέψτε με μία σπάτουλα για να καλυφθούν οι σταφίδες και το παντζάρι από το αλεύρι. Ενώστε τα δύο μείγματα και ανακατέψτε καλά. Ρίξτε το μείγμα μέσα στη φόρμα και ψήστε για 50 λεπτά με 1 ώρα. Μόλις ψηθεί αφήστε το για 10-20 λεπτά στη φόρμα πριν το ξεφορμάρετε. Ξεφορμάρετε με προσοχή στην επιφάνεια που επιθυμείτε και αφήστε το να κρυώσει τελείως. 
  
ΓΛΑΣΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙ: Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά μέχρι να έχετε ένα παχύρρευστο γλάσο. 

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ: Μόλις το κέικ κρυώσει τελείως, απλώστε το γλάσο με προσοχή αφήνοντας σε κάποια σημεία να τρέξει. Διακοσμήστε με χοντροκομμένα καρύδια. Έτοιμο!


Αυτή η ανάρτηση περιείχε τοποθέτηση προϊόντων από την Sencor. Οι απόψεις είναι όπως πάντα ειλικρινείς και προσωπικές και προέρχονται μετά από δοκιμή των προϊόντων από τις τρεις μας.

 Bon appétit!

Love,
Show the deer some love 

No comments:

Post a Comment