ΒΑΚΕ | ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ

9.12.19


Τι όμορφα που όλα γύρω μας είναι γιορτινά! Όλα τα σπίτια στολισμένα, οι δρόμοι φωτισμένοι, όλα τα μαγαζιά έχουν γεμίσει με κάθε λογής διακοσμητικό! Γαληνεύει η ψυχή σου. 
Εμείς εδώ στην Ελλάδα, παραδοσιακά φτιάχνουμε μελομακάρονα και κουραμπιέδες...άντε και καμιά δίπλα ή μπακλαβά. Όμως, δεν μπορείς και να αντισταθείς σε αυτά τα πανέμορφα μπισκοτάκια. Να σας πω την αλήθεια τα βαρέθηκα τα gingerbread μπισκότα και για φέτος είπα να διακοσμήσω μπισκότα που μοιάζουν με τα τζιντζερομπισκοτάκια αλλά δεμ έχουν πολλά μπαχαρικά και μελάσα. Εύκολα και νόστιμα! Και ορίστε ιδεά! Σοκολατένια μπισκότα με μία δόση κανέλας, ίσα για την Χριστουγεννιάτικη αίσθηση! Τόσο εύκολα, μαλακά, ιδανικά για διακόσμηση με γλάσο. 


Το διαφορετικό αυτή τη φορά είναι ότι φτιάξαμε τη ζύμη στην αγαπημένη μας κουζινομηχανή της Sencor χρησιμοποιώντας το φτερό. Παλιότερα όλες τις ζύμες για μπισκότα τις φτιάχναμε στο χέρι, οπότε η κουζινομηχανή μας έλυσε τα χέρια. Η ζάχαρη με το βούτυρο χτυπήθηκαν όπως έπρεπε, αφράτεψαν τόσο πολύ που έγιναν σαν σύννεφο. Με την προσθήκη των υπόλοιπων υλικών η ζύμη έγινε απίστευτη. Σούπερ μαλακή που δεν κολλούσε καθόλου στα τοιχώματα! Αριστούργημα! 


Και η ώρα του παιδιού....η διακόσμηση! Το γλάσο θα πρέπει να χτυπηθεί καλά σε μίξερ. Χρησιμοποιήσαμε το σύρμα αυτή τη φορά. Το δοκιμάσαμε και στο χέρι με ένα κουτάλι και το αποτέλεσμα δεν είναι το ίδιο. Η σκόνη ασπραδιού μόλις χτυπηθεί στο μίξερ παίρνει τη γυαλάδα της μαρέγκας. Δεν θα πρέπει να βγει ούτε πολύ ρευστό αλλά ούτε και πολύ παχύρρευστο σαν τη μαρέγκα για παράδειγμα. Όταν αφήνετε το γλάσο να πέφτει θα πρέπει να δημιουργούνται γιρλάντες. 


Μόλις τα μπισκότα είναι έτοιμα τοποθετήστε τα σε Χριστουγεννιάτικα κουτάκια και κάντε τα δώρο στους αγαπημένους σας. Μία πολύ πρωτότυπη ιδέα είναι να γεμίσετε με αυτά διάφανες πλαστικές μπάλες και να στολίσετε το δέντρο σας, όπως κάναμε κι εμείς με τις διάφανες μπάλες που προμηθευτήκαμε από το Party Alphabet


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ 
ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΝΕΛΑΣ

Υ Λ Ι Κ Α 
(για 18 μεσαία- μεγάλα μπισκότα)

ΜΠΙΣΚΟΤΑ
150 γραμ. βούτυρο μαλακό
100 γραμ. ζάχαρη καστανή
1 αυγό
300 γραμ. αλεύρι
2 κουταλιές κακάο
μία πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι κανέλα 

Royal Icing
1 κούπα ζάχαρη άχνη
¾ του κουταλιού σκόνη ασπραδιού
2- 2 ½ κουταλιές νερό 



Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η



ΜΠΙΣΚΟΤΑ

Στον κάδο του μίξερ χτυπήστε πολύ καλά με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά.  Έπειτα, προσθέστε το αυγό και ξαναχτυπήστε καλά. Κοσκινίστε στον κάδο το αλεύρι και το κακάο και στη συνέχεια το αλάτι, την κανέλα και συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να σχηματιστεί μία μπαλίτσα! Η ζύμη είναι απλά υπέροχη. Ξεκολλάει απίστευτα. Τυλίξτε τη με μία μεμβράνη και αφήστε τη στο ψυγείο για μισή με 1 ώρα.  

Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, αλευρώστε την επιφάνεια στην οποία θα εργαστείτε και ανοίξτε με ένα πλάστη τη ζύμη σε πάχος 5-7 χιλιοστά. Κόψτε με το κουπ πατ της επιλογής σας σχήματα. Απλώστε τα μπισκότα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 10-12 λεπτά, ίσα να ροδίσει το κάτω μέρος. Όταν τα βγάλετε θα είναι λίγο μαλακά αλλά με την ώρα θα σταθεροποιηθούν. Βέβαια θα συνεχίσουν να είναι μαλακά και γι' αυτό το λόγο συνηθίζουμε να τα βγάζουμε λίγο πιο νωρίς. Αφήστε τα να κρυώσουν τελείως πριν τα διακοσμήσετε!

ROYAL ICING
Αδειάστε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και χτυπήστε πολύ καλά με το σύρμα. Δεν θα πρέπει να είναι υπερβολικά ρευστό. Τοποθετήστε το icing σε μία σακούλα κορνέ με πολύ μικρή μύτη. Ζωγραφίστε με το γλάσο τα σχέδια που επιθυμείτε στα κρύα μπισκότα. 



 Πλαστικές διάφανες μπάλες για κεράσματα, Χαρτοπετσέτες Άι- Βασίλης | Party Alphabet


Αυτή η ανάρτηση περιείχε τοποθέτηση προϊόντων από την Sencor. Οι απόψεις είναι όπως πάντα ειλικρινείς και προσωπικές και προέρχονται μετά από δοκιμή των προϊόντων από τις τρεις μας.

 Bon appétit!

Love,
Show the deer some love 


No comments:

Post a Comment