NO BAKE | ΜΠΙΣΚΟΤΟΤΟΥΡΤΑ GINGERBREAD

20.12.19

Θέλεις ένα γλυκό για το Χριστουγεννιάτικο ή Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι που θα εντυπωσιάσει; Θέλεις να είναι και πανεύκολο; Σου έχουμε τη λύση! Μπισκοτότουρτα με χριστουγεννιάτικα μπισκότα βεβαίως...τα αγαπημένα μας gingerbread....τυρί κρέμα, κανέλα, γαρίφαλο και καραμέλα. Γίνεται πιο Χριστουγεννιάτικη; Βεβαίως! Τη διακοσμήσαμε με αποξηραμένα μήλα και αχλάδια! Τα αποξηραμένα φρούτα στο κάτω μέρος της τούρτας μου θυμίζουν ένα φόρεμα με ξερά φύλλα μέσα σε ένα χιονισμένο τοπίο! 


Να σας πούμε βέβαια πως τα φρούτα τα αποξηράναμε εμείς! Πόσο ιδιαίτερο και υγιεινό;! Χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή άλλου γλυκαντικού! Απλά και όμορφα! Πλύναμε τα φρούτα, τα κόψαμε σε λεπτές φέτες -αφήσαμε και τη φλούδα για το χρώμα- και τα τοποθετήσαμε στις σκάλες του αποξηραντή της Sencor. Από εκεί και πέρα τα ξεχνάς για πάνω από 4 ώρες μέχρι να μαλακώσουν και να έχουν αποβάλει την υγρασία τους. Εμείς τα φρούτα μας τα αφήσαμε για περίπου 6 ώρες. Κατά τη διάρκεια της αποξήρανσης ελέγχεις τα φρούτα και ανάλογα με τις οδηγίες αλλά και 
το πως επιθυμείς να γίνουν τα φρούτα σου τα βγάζεις από τον αποξηραντή!
Ο αποξηραντής τροφίμων ήταν ένα από τα πρώτα προϊόντα που μας τράβηξαν την προσοχή μόλις μπήκαμε στο site της Sencor και πραγματικά πολύ χαρήκαμε που τον δοκιμάσαμε!  



ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΜΠΙΣΚΟΤΟΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

Υ Λ Ι Κ Α 

750 ml κρέμα γάλακτος 
1 1/2 κούπα τυρί κρέμα 
3 κουταλιές μέλι
2/4 από το κουταλάκι κανέλα
μία πρέζα γαρίφαλο 

380 - 400 γραμ. μπισκότα gingerbread 
(εμείς βάλαμε και σοκολατένια με γεύση ginger )
καραμέλα
αποξηραμένα μήλα και αχλάδια



Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η

Σε ένα μπολ ανακατέψτε μαζί το τυρί κρέμα με το μέλι, την κανέλα και το γαρίφαλο. Στον κάδο του μίξερ χτυπήστε καλά την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί. Έπειτα, προσθέστε λίγη λίγη τη σαντιγί μέσα στο τυρί κρέμα και ενσωματώστε με μία σπάτουλα κάνοντας απαλές κινήσεις. 

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
Πάνω στην επιφάνεια που επιθυμείτε ξεκινήστε στρώνοντας την βάση της τούρτας με τα πρώτα μπισκότα. Στερεώστε τα καλά με λίγη από τη σαντιγί. Από πάνω απλώστε αρκετή σαντιγί και στρώστε τη καλά. Από πάνω τοποθετήστε κι άλλα μπισκότα δημιουργώντας άλλο ένα επίπεδο. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία μέχρι να φτάσετε στην κορυφή βάζοντας και τα τελευταία μπισκότα. Στη συνέχεια, απλώστε όλη την υπόλοιπη σαντιγί γύρω από το κέικ μέχρι να καλύψετε όλα τα μπισκότα. Έτσι, θα πάρει τη μορφή μίας αληθινής τούρτας. Βάλτε στο ψυγείο για περισσότερες από 3 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά. Διακοσμήστε το κάτω μέρος της τούρτας με αποξηραμένα φρούτα. Εμείς διαλέξαμε μήλα και αχλάδια. Έπειτα,  ρίξτε από πάνω την καραμέλα αφήνοντας σε κάποια σημεία να τρέξει. Αν η καραμέλα σας είναι αρκετά παχύρρευστη, ζεστάνετέ τη λίγο σε μπεν μαρί. Τέλος, διακοσμήστε με λίγο ακόμα μπισκότο! Έτοιμη! 


Αυτή η ανάρτηση περιείχε τοποθέτηση προϊόντων από την Sencor. Οι απόψεις είναι όπως πάντα ειλικρινείς και προσωπικές και προέρχονται μετά από δοκιμή των προϊόντων από τις τρεις μας.

 Bon appétit!

Love,
Show the deer some love 

No comments:

Post a Comment