Bake | ΚΕΙΚ ΚΕΡΑΣΙ (ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΕΙΚ ΦΡΟΥΤΩΝ)

13.7.20

Γεια σας! Γεια σας! Έχουμε πολύ πολύ καιρό να μοιραστούμε μαζί σας συνταγή και πόσο χαιρόμαστε που μοιραζόμαστε μαζί σας μία δική μας συνταγή που την δοκιμάζαμε εδώ και πολύ καιρό κι επιτέλους είναι έτοιμη! Σας παρουσιάζουμε τη δική μας συνταγή για κερασόπιτα, ένα κέικ κεράσι δηλαδή. Πολύ αφράτο, όχι πολύ γλυκό, αέρινο, φρουτένιο. Ακριβώς έτσι το θέλαμε και πολύ χαιρόμαστε που μας βγήκε τόσο νόστιμο.
Πρέπει να το δοκιμάσετε όπωσδηποτε! Μπορείτε αντί για κεράσια να βάλετε φρέσκα φρούτα του δάσους! Θα βγει εξίσου νόστιμο! 


Κ Ε Ρ Α Σ Ο Π Ι Τ Α 

Υ Λ Ι Κ Α 
(για βάση 30 εκ.)

150 γρ. βούτυρο
150 γρ. καστανή ζάχαρη
4 αυγά
50 γρ. γιαούρτι
50 ml γάλα
350 γρ. αλέυρι
1 βανίλια
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
340 γρ. κεράσια, αποπυρηνωμένα

(Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.)



Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η

Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενο πάτο 30 εκ. περίπου (στον πάτο και στα τοιχώματα) και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C στον αέρα. Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ με το σύρμα, αρχικά σε μεσαία και μετά σε υψηλή ταχύτητα. Στη συνέχεια, ρίχνουμε σταδιακά τη ζάχαρη διατηρώντας την υψηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν. Έπειτα, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Μόλις ενσωματωθούν, προσθέτουμε σιγά σιγά και με συνεχή ροή το γάλα και το γιαούρτι. Σε αυτό το σημείο το μείγμα μοιάζει σαν να έχει κόψει αλλά αυτό δεν μας απασχολεί. Η υφή του αλλάζει με την προσθήκη των υπόλοιπων υλικών. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε απαλά με τη βοήθεια μιας μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Το μείγμα θα είναι αρκετά σφιχτό. Το απλώνουμε στο στρογγυλό ταψί και τοποθετούμε τα αποπυρηνωμένα κεράσια σε όλη την επιφάνειά του κυκλικά το ένα δίπλα στο άλλο. Μπορεί να χρειαστούν περισσότερα κεράσια από όσα αναγράφονται στα υλικά της συνταγής. Ψήνουμε στην προτεινόμενη θερμοκρασία για 50 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι ή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο του κέικ. Εάν έχετε χρησιμοποιήσει μικρότερη φόρμα, τότε θα χρειαστεί σίγουρα πάνω από 60 λεπτά ψήσιμο. Το σερβίρουμε με μια μπάλα παγωτό της αρεσκείας μας ή ζάχαρη άχνη.


Bon appétit!



No comments:

Post a Comment