FESTIVE | ΓΙΟΡΤΙΝΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΟ

1.12.20

Εγκαινιάζουμε τη γιορτινή περίοδο με αυτή την απλή αλλά εντυπωσιακή και πεντανόστιμη συνταγή για σοκολατάκια με κάστανο. Ο συνδυασμός σοκολάτας και κάστανου είναι απλά καταπληκτικός. Η προσθήκη του λικέρ απλά τα απογειώνει. Παλιότερα είχαμε δοκιμάσει μπραουνις με καστανο και ήταν πραγματικά υπέροχα. 

Σε αυτή τη συνταγή χρησιμοποιήσαμε σοκολάτα κουβερτούρα και πραλίνα. Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποία σας αρέσει. Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας ή να κάνετε ένα υπέροχο δώρο σε αυτούς που αγαπάτε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη φανταστική φόρμα σιλικόνης για σοκολατάκια, που θα βρείτε στο αγαπημένο μας Party Alphabet.  Η ποιότητα της είναι καταπληκτική και τα σχήματα τόσο όμορφα και κομψά! Την αγαπήσαμε! 

Διαβάστε παρακάτω τη συνταγή και τα tips που σας δίνουμε και να είστε σίγουροι πως θα δημιουργήσετε ένα υπέροχο δωράκι για τους αγαπημένους αλλά και μια πεντανόστιμη λιχουδιά για το σπίτι σας. Αν δεν έχετε φόρμα σιλικόνης, μπορείτε να πλάσετε τα σοκολατάκια σε μπαλίτσες και να τα διακοσμήσετε με σοκολάτες και τρουφάκια. 


Διακοσμητικά δεντράκια, σπάγγος  και tags | Party Alphabet 
Μαχαίρι Pallares Solsona | Secret Caravan 

ΓΙΟΡΤΙΝΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΟ 

Υ Λ Ι Κ Α  
200 γραμ. κουβερτούρα
160 γραμ. κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα 
25 γραμ. βούτυρο
1/2 κουταλάκι λικέρ ή κονιάκ 
μία πρέζα αλάτι 



Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η

ΠΑΣΤΑ ΚΑΣΤΑΝΟΥ: Βράστε τα κάστανα, αφήστε τα να κρυώσουν και καθαρίστε τα καλά. Αφού τα καθαρίσετε, βάλτε τα στο μούλτι μαζί με το βούτυρο, το λικέρ και το αλάτι και χτυπήστε τα καλά σε δυνατή ταχύτητα. Το μείγμα θα βγει σαν άμμος, που στο κάτω μέρος θα αρχίζει σιγά σιγά να ενώνεται. Αδειάστε το μείγμα σε μια επιφάνεια και με τα χέρια σας αρχίστε να την πλάθετε για να ενωθεί σε μια μπάλα. Αν δεν μπορέσετε να ενώσετε τα τρίμματα σε μια μπάλα, βρέξτε τα χέρια σας με κονιάκ ή με λίγο βούτυρο και ξαναπροσπαθήστε. Μπορείτε να τοποθετήσετε την πάστα σε μια μεμβράνη και να τη διατηρήσετε στο ψυγείο. Στα σοκολατάκια θα τη χρησιμοποιήσουμε κατευθείαν. 

ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ: Λιώστε την κουβερτούρα της επιλογής σας σε μπεν - μαρί και γεμίστε το 1/3 από  τα καλούπια της φόρμας σιλικόνης με σοκολάτα και γέρνοντάς την γύρω γύρω καλύψτε και τα τοιχώματα του καλουπιού. Βάλτε τη φόρμα στο ψυγείο για 10 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα. Βγάλτε από το ψυγείο και προσθέστε σε κάθε καλούπι λίγη από την πάστα κάστανου. Προσέξτε να πάει σε όλο το καλούπι. Γεμίστε το υπόλοιπο καλούπι με σοκολάτα. Με μια σπάτουλα αφαιρέστε τη σοκολάτα που περισσεύει. Για να αποφύγετε τη δημιουργία φουσκαλών, χτυπήστε τη φόρμα 2-3 φορές στο τραπέζι για να φύγει τυχόν αέρας. Για γίνει ακόμα πιο εύκολη η παραπάνω διαδικασία, μπορείτε να βάλετε τη σοκολάτα σε μια σακούλα κορνέ και να γεμίζετε τα καλούπια με αυτό τον τρόπο. Βάλτε τα σοκολατάκια για τουλάχιστον 15 λεπτά στο ψυγείο. Στη συνέχεια, βγάλτε τα με προσοχή από τη φόρμα και διατηρήστε τα στο ψυγείο. 

ΧΩΡΙΣ ΦΟΡΜΑ: Δημιουργήστε μπαλίτσες με την πάστα κάστανου και βουτήξτε τις στη σοκολάτα. Βάλτε τα σοκολατάκια για τουλάχιστον 15 λεπτά στο ψυγείο. Μπορείτε να τα διακοσμήσετε και με άλλες σοκολάτες ή τρουφάκια. Διατηρήστε τα στο ψυγείο. 


Bon appétit!




No comments:

Post a Comment