PREP | ΕΚΧΥΛΙΣΜΑΤΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ, ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ, ΚΑΦΕ

9.11.21


Αυτό το προτζεκτ θέλαμε να το υλοποιήσουμε εδώ και πολύ καιρό ή μάλλον ... εδώ και πολλά χρόνια. Πώς φτιάχνουμε λοιπόν τα δικά μας εκχυλίσματα; Πιστεύαμε πως ήταν αρκετά χρονοβόρο ή ότι οικονομικά δεν άξιζε τον κόπο. Κάναμε λάθος και στα δύο. 
Για να φτιάξεις τα δικά σου εκχυλίσματα θα χρειαστείς την πιο φθηνή βότκα που υπάρχει στο εμπόριο (περίπου 12-14 ευρώ), λοβούς βανίλιας Μαδαγασκάρης, κόκκους καφέ και λίγα λεμόνια ή πορτοκάλια. Οι λοβοί βανίλιας είναι το πιο ακριβό από όλα τα υλικά αλλά πιστέψτε με πως θα έχετε το εκχύλισμα βανίλιας στο ντουλάπι σας για πολύ καιρό και πως αξίζει τον κόπο. Χρονικά θα σου πάρει 5 λεπτά να το φτιάξεις και μετά βάζεις το μπουκαλάκι της επιλογής σου στο ντουλάπι και το ξεχνάς για ένα μήνα τουλάχιστον. 


 Πριν κάτι μήνες, λοιπόν, μας ζήτησαν οι συνεργάτες μας από την Canon Ελλάδας να δημιουργήσουμε ένα πρότζεκτ για να παρουσιάσουμε τον εκτυπωτή Canon Pixma TS 7450 αλλά και τα αυτοκόλλητα χαρτιά, με τα οποία δημιουργείς αυτοκόλλητα που κολλάς και ξεκολλάς όσες φορές θέλεις. Το πρότζεκτ με τα εκχυλίσματα πήρε αμέσως μορφή στο μυαλό μας και μετά από λίγο καιρό έγινε επιτέλους πραγματικότητα. 


Μπουκαλάκια, βότκα, βανίλιες, λεμόνια, πορτοκάλια, κόκκοι καφέ, δοσομετρητές, εκτυπωτής και αυτοκόλλητα χαρτιά της Canon και έτοιμες για δημιουργία! Τα αυτοκόλλητα αυτά έχουν απίστευτη ποιότητα, μοιάζουν με ύφασμα, το οποίο μπορεί να πλυθεί και δεν παθαίνει τίποτα. Τα χρώματα της εκτύπωσης είναι απίστευτα, όπως βλέπετε κι εσείς. Η όλη διαδικασία ήταν τόσο διασκεδαστική και δημιουργική και το τελικό αποτέλεσμα ήταν πανέμορφο. Μιας και ο συγκεκριμένος εκτυπωτής λειτουργεί με WiFi και αναγνωρίζει το μέγεθος και την ποιότητα του χαρτιού που θα τοποθετήσεις, εσύ αρκεί να στείλεις τις ετικέτες, να επιλέξεις αν θέλεις να είναι έγχρωμες ή ασπρόμαυρες και ... έτοιμες!


Εκτός από τις παραπάνω, εσείς μπορείτε να πειραματιστείτε και με άλλες γεύσεις. Κανέλα, λάιμ, δυόσμος, τριαντάφυλλο ή ό,τι άλλο εσείς θέλετε. 


Ε Κ Χ Υ Λ Ι Σ Μ Α Τ Α   

Β Α Ν Ι Λ Ι Α Σ , Ε Σ Π Ε Ρ Ι Δ Ο Ε Ι Δ Ω Ν  ΚΑΙ  Κ Α Φ Ε

 

Υ Λ Ι Κ Α  


1 κούπα βότκα* 

4-5 λοβούς βανίλιας 

ή

φλούδες από ένα ακέρωτο λεμόνι/πορτοκάλι

ή

1/4 της κούπας κόκκους καφέ



*Διαλέξτε την πιο φθηνή βότκα που θα βρείτε. Θέλουμε μία βότκα που να μην έχει έντονο άρωμα καθώς θέλουμε να βγουν τα αρώματα των υλικών που θα προσθέσουμε σε αυτή. 




Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η


ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ

1. Αδειάστε τη βότκα μέσα σε ένα αεροστεγές μπουκάλι ή βάζο.


2. Ανοίξτε τους λοβούς της βανίλιας και προσθέστε το περιεχόμενο μέσα στη βότκα. Στη συνέχεια, προσθέστε και τους λοβούς της βανίλιας. Ανακινήστε. 


3. Φυλάξτε το εκχύλισμα βανίλιας σε δροσερό και σκιερό μέρος για τουλάχιστον 1-2 μήνες πριν το χρησιμοποιήσετε. Καλό είναι να ανακινείτε το εκχυλίσμα αρκετά συχνά. 


4. Όσο περνάει ο καιρός, το άρωμα του εκχυλίσματος θα γίνεται όλο και πιο έντονο.


5. Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε και λίγο, μπορείτε να το ανανεώνετε προσθέτοντας τη βότκα που χρησιμοποιήσατε. Μετά από ένα χρόνο, μπορείτε να ανανεώσετε και τις βανίλιες εαν θέλετε. Δεν είναι βέβαια υποχρεωτικό. 



ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ

1. Αδειάστε τη βότκα μέσα σε ένα αεροστεγές μπουκάλι ή βάζο.


2. Κόψτε με ένα μαχαίρι ή με ένα peeler λωρίδες από τη φλούδα τους προσέχοντας να κόβετε μόνο το χρωματιστό κομμάτι και όχι το λευκό. 


3. Προσθέστε τις φλούδες μέσα στη βότκα. Ανακινήστε. 


4. Φυλάξτε το εκχύλισμα σε δροσερό και σκιερό μέρος για τουλάχιστον 1-2 μήνες πριν το χρησιμοποιήσετε. Καλό είναι να ανακινείτε τα εκχύλισμα αρκετά συχνά. 


5. Όσο περνάει ο καιρός, το άρωμα του εκχυλίσματος θα γίνεται όλο και πιο έντονο.


6. Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε και λίγο, μπορείτε να το ανανεώνετε προσθέτοντας ξανά τη βότκα που χρησιμοποιήσατε.  


ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΚΑΦΕ

1. Αδειάστε τη βότκα μέσα σε ένα αεροστεγές μπουκάλι ή βάζο.


2. Προσθέστε τους κόκκους καφέ αφού τους έχετε σπάσει λίγο στο γουδί και ανακινήστε.

3. Φυλάξτε το εκχύλισμα σε δροσερό και σκιερό μέρος για μία εβδομάδα. Ανακινήστε κάθε μέρα. Μετά από μόα εβδομάδα. Σουρώστε το εκχύλισμα και αφαιρέστε τους κόκκους. 


4. Αφήστε το εκχύλισμα να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 1-2 μήνες πριν το χρησιμοποιήσετε. Καλό είναι να ανακινείτε τα εκχύλισμα αρκετά συχνά. 


5. Όσο περνάει ο καιρός, το άρωμα του εκχυλίσματος θα γίνεται όλο και πιο έντονο.


6. Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε και λίγο, μπορείτε να το ανανεώνετε προσθέτοντας ξανά τη βότκα που χρησιμοποιήσατε.  





No comments:

Post a Comment