BAKE | ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΒΡΩΣΙΜΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΚΑΙ GRANA PADANO

6.2.23


Αυτά τα μπισκότα συνδυάζουν όλα όσα αγαπάμε! Τυρί, μυρωδικά, λουλούδια! Είναι τραγανά εξωτερικά, μαλακά και τυρένια στο εσωτερικό.  Για να τα κάνουμε ακόμα πιο ιδιαίτερα αποφασίσαμε να τα διακοσμήσουμε με βρώσιμα λουλούδια και φύλλα βασιλικού και δυόσμου! Πόσο όμορφα; Θα κλέψουν τις εντυπώσεις τόσο από εμφάνιση, όσο και από γεύση!  



Για τη συγκεκριμένη συνταγή διαλέξαμε ένα από τα πιο γνωστά τυριά της Ιταλίας στον κόσμο, το Grana Padano. Πρόκειται για ένα σκληρόημιλιπαρό και αργής ωρίμανσης τυρί με ιδιαίτερη γεύση και μυρωδιά. Η γλυκιά και βουτυρένια του γεύση και μυρωδιά είναι ιδανική για τυρένια μπισκότα! Θα ξετρελαθείτε! 



Ας γνωρίσουμε λίγο καλύτερα τη Grana PadanoH Grana Padano είναι ένα από τα πρώτα σκληρά τυριά του κόσμουΔημιουργήθηκε πριν από σχεδόν 900 χρόνια από τους Κινστεριανούς μοναχούς της μονής του Chiaravalle, κοντά στο Μιλάνο. Πρόκειται για ένα τυρί με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης και διάρκεια ζωής έως και 2 έτη. Το γάλα που χρησιμοποιείται στην παρασκευή του προέρχεται μόνο από την κοιλάδα του ποταμού Πάδου. Το όνομα είναι ο συνδυασμός της ιταλικής λέξης grana (formaggio, τυρί), που υποδηλώνει ένα τυρί με χαρακτηριστική κοκκώδη υφή, και το επίθετο Padano, προερχόμενο δηλαδή από την κοιλάδα του Πάδου (Po).


Ένα από τα ισχυρά σημείο της Grana Padano Fattorie Cremona είναι το γάλα, το οποίο μπαίνει στη διαδικασία της παραγωγής τη στιγμή που συλλέγεται από τους στάβλους των συνεταιριστών. Αξιοποιούνται περίπου 150 εκατομύρια λίτρα γάλα τον χρόνο από μία πολύ συγκεκριμένη περιοχή, που εξασφαλίζει και τη φρεσκάδα της πρώτης ύλης.


Η Grana Padano έχει εξαιρετικές θρεπτικές ιδιότητες. Περιέχει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας σε υψηλή συγκέντρωση, αντίστοιχα θρεπτικές με του γάλατος, αλλά σε συμπυκνωμένη μορφή. Αποτελεί σημαντική πηγή βιταμινών Α, Β2, Β12, ενώ είναι πλήρως απαλλαγμένο από υδατάνθρακες και λακτόζη λόγω της μακράς περιόδου γήρανσης. Γι' αυτό το λόγο είναι κι εξαιρετικά εύπεπτο, ιδανικό για άτομα που πάσχουν από δυσανεξία στη λακτόζη.


Το τυροκομείο PLAC είναι ένας από τους σημαντικότερους κατασκευαστές της Grana Padano. Δημιουργήθηκε το 1933 στην κοιλάδα του Πάδου, στη Βόρεια Ιταλία από 19 γαλακτοπαραγωγούς της περιοχής. Το 2018 η PLAC ανανεώθηκε με το νέο της brand Fattorie Cremona.


Τ Υ Ρ Ε Ν Ι Α   Μ Π Ι Σ Κ Ο Τ Α 

ΜΕ ΒΡΩΣΙΜΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ/ ΜΥΡΩΔΙΚΑ 

ΚΑΙ   G R A N A    P A D A N O


Υ Λ Ι Κ Α  


150 γραμ. βούτυρο κρύο 

230 γραμ. αλεύρι 

150 γραμμάρια τυρί GRANA PADANO, τριμμένο 

1 αυγό 

θυμάρι 


βρώσιμα λουλούδια 

φύλλα βασιλικού ή δυόσμου 




Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η


1. Στρώστε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και προθερμάνετε τον φούρνο στους 180° C.

2. Σε ένα μπολ ανακατέψτε με τα χέρια το αλεύρι με το κρύο βούτυρο κομμένο σε κυβάκια. Τρίψτε τα δυο υλικά μέχρι να ενωθούν. Έπειτα, προσθέστε το τριμμένο τυρί και συνεχίστε το ζύμωμα. 

3. Τέλος, προσθέστε το αυγό και το θυμάρι και ζυμώστε μέχρι να έχετε μία μαλακή ζύμη. 

4. Με έναν πλάστη ανοίξτε τη ζύμη ανάμεσα σε δυο αντικολλητικά χαρτιά και κόψτε με ένα κουπ πατ ή ένα ποτήρι σχήματα. Αν η ζύμη είναι αρκετή μαλακή τυλίξτε τη σε μια μεμβράνη και αφήστε τη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 15-30 λεπτά. 

5. Έπειτα, πιέστε σε κάθε ένα από τα μπισκότα το λουλούδι ή το φύλλο της επιλογής σας. Μπορείτε να πιέσετε ελαφρά με τον πλάστη αν χρειαστεί.

6. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 9-15 λεπτά. Προσαρμόζετε το χρόνο ανάλογα με το μέγεθος και το πάχος των μπισκότων. Τα μπισκότα είναι έτοιμα μόλις ροδίσουν ελαφρώς οι άκρες τους και πάρει χρώμα το κάτω μέρος τους. 




Bon appétit!

No comments:

Post a Comment