Bake | Macarons x Infanta pouch

24.2.17

 H άνοιξη βρίσκεται πολύ κοντά μας. Τη μυρίζεις κατά τους περιπάτους σου. Ο ήλιος σε ζεσταίνει και σου φτιάχνει τη διάθεση. Νομίζω πως είναι αρκετά αντιληπτή η αλλαγή εποχής φέτος. Ετοιμαζόμαστε για το Μάρτιο, αφήνοντας πίσω πολύ όμορφα πράγματα που συνέβησαν από την αρχή της χρονιάς. Ένα από αυτά είναι η συνεργασία μας με τα Ιnfanta bags, δημιουργίες της γλυκύτατης Αθανασίας από το Getalocalife. Αυτά τα μικρά πουγκάκια θα συνοδέψουν κάθε ρομαντική σου βόλτα. Χωράνε ακριβώς όσα χρειάζεσαι να πάρεις μαζί σου, σουέντ στο εσωτερικό τους, μικρούλια, ντελικάτα και υπερ-ρομαντικά. Τι άλλο θα ταίριαζε μέσα σε ένα τέτοιο τσαντάκι; Φυσικά, μερικά χρωματιστά, μικρά, ντελικάτα και ρομαντικά macarons. Αυτές οι γαλλικές λιχουδιές που όλοι λατρεύουν. Μα πώς μπορείς να μη λατρέψεις ένα συνδυασμό μαρέγκας και αμυγδάλου;  

Θα μας πείτε τώρα, τι δουλειά έχουν τα πουγκάκια μέσα σε ένα μπλογκ ζαχαροπλαστικής; Αυτά τα τσαντάκια τα αγαπήσαμε και ειλικρινά ήταν μεγάλη πρόκληση για εμάς να τα φωτογραφίσουμε με γλυκάκια. Το διασκεδάσαμε πάρα πολύ και μείναμε πολύ ευχαριστημένες από το αποτέλεσμα. Το συγκεκριμένο πουγκάκι έδεσε εξαιρετικά με τα φούξια και κίτρινα macarons. 



Spring is just around the corner. You can smell it while you are having your everyday stroll. The sun warms you and cheers you up. I think that you can notice the season's change this year. We are getting ready for March, leaving behind us amazing things that happened these two past months. One of these amazing things is our collaboration with Ιnfanta bags, the lovely creations of a sweet girl, called Athanasia from the blog Getalocalife. These pouches are the perfect company for your spring strolls. Τhey fit your everyday essentials, they are suede in the inside, small, delicate and super romantic.   They match perfectly with -what else than- some colourful, delicate, romantic macarons? Those french delicacies! How can't you not love a meringue and almond combination?  

Now you're gonna tell us . . . pouches on a pastry blog? Well, we loved those pouches and it was such a challenge for us to photograph them with something sweet. We believe that it worked perfectly. We loved the final result. 


Τα  macarons είναι από τα πρώτα γλυκά που είχαμε δοκιμάσει όταν ξεκινήσαμε δειλά-δειλά να φτιάχνουμε γλυκά. Διαβάσαμε αρκετές συνταγές και οποιαδήποτε συμβουλή είχε να προσφέρει ο κάθε ζαχαροπλάστης ή μπλόγκερ. Να είναι γυαλιστερά, να κάνουν "ποδαράκια", να μην είναι κούφια στο εσωτερικό και άλλα πολλά. Αν παρατηρήσετε τα συγκεκριμένα - και εγώ θα σας το διαβεβαιώσω- το μόνο που έχουν από αυτά είναι η γυαλιστερή επιφάνεια και η φανταστική γεύση φυσικά. Αυτό που μάλλον πήγε στραβά είναι η αλλαγή συνταγής και ότι μειώσαμε το αλεσμένο αμύγδαλο. Δεν τα κάνουν αυτά τα λάθη στη ζαχαροπλαστική, έτσι; Ακόμα και τα 10 γραμμάρια κάνουν τη διαφορά και αυτό θα το θυμόμαστε από εδώ και πέρα. Υποσχόμαστε πως θα δοκιμάσουμε ξανά και θα σας δείξουμε πόσο όμορφα γίνονται! Δε θα σας αφήσουμε όμως χωρίς συνταγή. Παρακάτω σας δίνουμε τη συνταγή από τα αγαπημένα μας macaron, που είχαμε δημοσιεύσει όταν ξεκινήσαμε το μπλογκ πριν από κάτι χρόνια.


Macarons are the first sweet delicacies we ever made when we started baking. We read a lot recipes, tips and tricks from whoever had something to say. They say that they have to be shiny, to form the "feet" and they shouldn't be hollow.   If you notice ours - and I can  reassure you for that- the only characteristic ours have are the shiny surface and of course the amazing taste. The thing that didn't work with our macarons is that we changed the recipe and we reduced the ground almond. We shouldn't do this in baking. Even the 10 grams count.  We promise to come back with more presentable macarons! However, we won't leave you without a recipe. We are giving you our favorite recipe, that we have posted some years ago. Find the original recipe here



 ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ-ΜΑΚΑΡΟΝ

Υ Λ Ι Κ Α

3 ασπράδια
75 γραμ. κρυσταλλική ζάχαρη
125 γραμ. αμύγδαλα αλεσμένα, πούδρα
175 γραμ. ζάχαρη άχνη
χρώμα ζαχαροπλαστικής


Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η 

Τα macaron είναι γλυκά "της υπομονής" που λέει και η μαμά. Όλα πρέπει να γίνουν σιγά-σιγά, με υπομονή, σύμφωνα με τους διάφορους "κανόνες" που υπάρχουν. Μη βιαστείτε καθόλου! Αυτό είναι το τίμημα για να βγουν αξιολάτρευτα σε εμφάνιση και πεντανόστιμα.  

||Μακαρόν: Καθαρίστε το μπολ και το μίξερ που θα χρησιμοποιήσετε με ξύδι, ώστε να αποστειρωθούν κατάλληλα. Φροντίστε να είναι τελείως στεγνά όλα πριν ρίξετε τα ασπράδια. Ξεχωρίστε προσεκτικά τα ασπράδια από τους κρόκους και ρίξτε τα μέσα στο μπολ. Χτυπήστε τα ασπράδια σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει μία μαρέγκα σφιχτή και γυαλιστερή. Προσθέστε την κρυσταλλική ζάχαρη και ανακατέψτε ξανά μέχρι να έχετε σφιχτές κορυφές. 
Αλέστε τα αμύγδαλα μέχρι να έχετε πούδρα (εκτός κι αν έχετε αγοράσει έτοιμη). Προσέξτε, όμως, να μην τα χτυπήσετε παραπάνω από όσο πρέπει και να αρχίσει το αμύγδαλο να βγάζει λάδι. Κοσκινίστε τα αλεσμένα αμύγδαλα και όσα δεν περνάνε από τη σήτα, χτυπήστε τα ξανά. 
Έπειτα, κοσκινίστε μαζί την ζάχαρη άχνη με την πούδρα αμυγδάλου και ενσωματώστε την με μία σπάτουλα και πολύ απαλές κινήσεις μέσα στη μαρέγκα. Μη βιαστείτε σε αυτό το σημείο. Δεν πρέπει να χαθεί ο αέρας, γι' αυτό ανακατέψτε πολύ απαλά, με μικρές κινήσεις προς το κέντρο μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως στη μαρέγκα. 
Χρώμα: Χωρίστε το μείγμα και προσθέστε μία μικρή ποσότητα χρώματος σε καθένα από τα μείγματα. Προσέξτε να χρησιμοποιήσετε χρώμα είτε σε μορφή σκόνης, είτε σε μορφή πάστας καθώς δε θέλουμε να καταλήξουμε με ένα νερουλό μείγμα που δε θα στέκεται. Αυτή τη φορά χρησιμοποιήσαμε για πρώτη φορά χρώμα βιολογικό σε σκόνη και ενθουσιαστήκαμε από τα αποτελέσματα. Αυτό το ροζ- μοβ χρώμα έγινε με λίγη σκόνη στη μύτη της οδοντογλυφίδας. Να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε! 
Σχήμα: Υπάρχουν δύο εναλλακτικές: Είτε να στρώσετε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί, στο πίσω μέρος του οποίου να σχηματίσετε κυκλάκια διαμέτρου 3 - 3.5 εκ. , είτε να αγοράσετε μία έτοιμη φόρμα σιλικόνης για macaron. Εμείς την αγοράσαμε από εδώ.* Bάζετε το μείγμα σε μία σακούλα κορνέ με στρογγυλή μύτη και δημιουργείτε κυκλάκια είτε στο αντικολλητικό χαρτί, είτε στη φόρμα σιλικόνης. Τον κορνέ κρατήστε τον κάθετα προς την επιφάνεια που σχηματίζετε τα macarons. Προσέξτε να έχουν μία απόσταση μεταξύ τους γιατί μπορεί να απλώσουν. 
Ξεκούραση: Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στη δημιουργία ενός σωστού macaron είναι να τα αφήσετε να ξεκουραστούν για 20 - 30 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μία "πετσούλα" στην επιφάνεια. Πώς θα το καταλάβετε αυτό; Ακουμπήστε ένα macaron, αν είναι ακόμα υγρό αφήστε το παραπάνω να ξεκουραστεί. Αν έχει σχηματίσει την "πετσούλα" θα δείτε πως δεν θα αφήσει μείγμα στο δάχτυλό σας. Το δεύτερο λάθος που κάναμε αυτή τη φορά έγινε εδώ! Δεν σχηματίστηκε η "πετσούλα" και βιαστήκαμε να τα βάλουμε στο φούρνο. Αν βιάζεσαι, αυτά παθαίνεις! Πριν τα βάλετε στο φούρνο, σηκώστε το ταψάκι και αφήστε το να πέσει κατακόρυφα από μικρό ύψος. Έτσι θα σχηματιστούν τα μαγικά "ποδαράκια". 
Ψήσιμο: Ψήστε τα macaron σε προθερμασμένο φούρνο στους 16°C για 15 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς.
Γέμιση: Αυτό το αφήνουμε πάνω σας. Μπορείτε να τα γεμίσετε με ό,τι βάλει ο νους σας, αφού κρυώσουν εντελώς. Σας δίνουμε κάποιες ιδέες: βουτυρόκρεμα σε οποιοδήποτε χρώμα και γεύση, ganache σοκολάτας (αφήστε την λίγο να σφίξει για να απλώνεται καλύτερα), φρούτα, μαρμελάδα, ξηρούς καρπούς, τα πάντα! Με μεγάλη προσοχή γεμίστε τα και απολαύστε τα!! 

*Έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ φόρμα σιλικόνης για macarons; Εμάς ήταν η πρώτη φορά και παρατηρήσαμε ότι το κάτω μέρος των macarons ήταν πάρα πολύ γυαλιστερό, κάτω που δεν συνέβη στο αντικολλητικό χαρτί. Πείτε μας την εμπειρία σας! 


Find the "Infanta bags"|| Bρείτε τα υπέροχα τσαντάκια "Infanta":
στο Instagram
στο Facebook



Bon appétit!

Love,
Show the deer some love 





















2 comments:

  1. Oh my lord I love macarons!!!!!
    Polu wraia, bravo kai h tsantoula k ta glukakia
    xx

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eυχαριστούμε πολύ Αναστασία! :)

      Delete