BEER N' BITES | STELLA ARTOIS - MINI ΒURGERS

20.6.19

Τα καλοκαιρινά βράδια θέλουν μπύρα! Πoια είναι η καλύτερη παρέα για τη μπύρα;! Φυσικά τα burgers. Για να είναι πιο εύκολη η κατανάλωσή τους, επιλέξαμε να φτιάξουμε μικροσκοπικά burgers με χειροποίητα ψωμάκια (συνταγή της υπέροχης Αθηνας Πανου) και μπιφτέκια! Όλα πολύ εύκολα και πολύ νόστιμα! Η καλύτερη επιλογή για πικ-νικ στον κήπο ή για καλοκαιρινά βράδια στην βεράντα με παρέα! 


Το απόγευμα της φωτογράφισης ήταν πανέμορφο! Υπέροχοι μούντυ τόνοι, με ένα μικρό άγχος μήπως ξεκινήσει βροχή αλλά με ένα ελαφρύ αεράκι που μας έκανε να απολαύσουμε την όλη διαδικασία και το μετέπειτα "τσιμπούσι" στο πάρκο και πιο αργά στη βεράντα του σπιτιού μας με μία παγωμένη μπύρα Stella Artois ο καθένας στο χέρι του. 


Stella είναι η μεγαλύτερη σε πωλήσεις βέλγικη μπίρα και είναι γνωστή για το χρυσαφένιο χρώμα της, καθώς και για τον συμπαγή λευκό αφρό της.
Η ιδιαίτερη γεύση της μπύρας οφείλεται στο άρωμα του λυκίσκου Saaz, που της χαρίζει τη χαρακτηριστική, ευχάριστη πικρή γεύση και την ήπια, ελαφρώς φρουτώδη επίγευση.

Stella . . . αστέρι!
"Όλα ξεκίνησαν από ένα αστέρι! Η ιστορία της ξεκίνησε το 1366 από το ζυθοποιείο Hom στο Leuven. Το 1708 απονεμήθηκε στον ιδιοκτήτη της ζυθοποιίας, Sebastian Artois, ο τίτλος του αρχιζυθοποιού του Den Hom. Από εκείνη τη στιγμή το όνομά του είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την περιοχή Leuven και την διεθνούς φήμης ζυθοποιία του. Το 1926 το ζυθοποιείο παρήγαγε, όπως κάθε χρόνο, την χριστουγεννιάτικη μπύρα, η οποία ονομάστηκε Stella, δηλαδή αστέρι. Εκείνη η μπύρα υπήρξε εξαιρετική και έγινε γρήγορα δημοφιλής. Τότε, λοιπόν, δόθηκε το έναυσμα να ξεκινήσει η διαδικασία παραγωγής της μπίρας καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου ως Stella Artois." 
(πηγή : www.beer.gr)

Ακολουθήστε τη Stella Artois: INSTAGRAM | FACEBOOK



MINI BURGERS

Υ Λ Ι Κ Α 

ΨΩΜΑΚΙΑ
της Αθηνάς Πάνου από το βιβλίο "Party" 

400 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γραμ. χλιαρό νερό
2 κουταλάκια ξηρή μαγιά
μία πρέζα αλάτι

1 κρόκο αυγού
σουσάμι ή μαυροσούσαμο ή γλυκιά πάπρικα 

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ
500 γραμ. μοσχαρίσιος κιμάς 
4 κουταλιές βρώμη 
2 κουταλιές μουστάρδα με μέλι 
2 κουταλιές ελαιόλαδο

1 κουταλάκι καυτερή πάπρικα

1 κουταλιά ξίδι

αλάτι, πιπέρι


ντομάτα
κρεμμύδι
μαρούλι 
κασέρι 
μουστάρδα - κέτσαπ


Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η


ΨΩΜΑΚΙΑ
Σε ένα μπολ βάλτε το αλεύρι, το νερό, τη μαγιά και το αλάτι και ξεκινήστε να τα ανακατεύετε με τα χέρια σας ή με τον ειδικό γάντζο στο μίξερ. Ζυμώστε καλά μέχρι να γίνει ένα μαλακό ζυμαράκι. Θα κολλάει ελάχιστα αλλά θα το διορθώσετε όταν το πλάσετε στη συνέχεια. Σκεπάστε το μπολ και αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος . Στρώστε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και προθερμάνετε το φούρνο στους 200 C στις αντιστάσεις. Μόλις διπλασιαστεί το μέγεθός της, μεταφέρετε τη ζύμη σε μία αλευρωμένη επιφάνεια και δημιουργήστε μικρά ψωμάκια. Χτυπήστε τον κρόκο και αλείψτε καλά όλα τα ζυμαράκια. Πασπαλίστε με σουσάμι, μαυροσούσαμο ή γλυκιά πάπρικα. Ψήστε για 20-25 ή 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα ψωμάκια. Αφήστε τα πάνω σε μία σχάρα να κρυώσουν καλά.



ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ 
Σε ένα μπολ βάλτε όλα τα υλικά και ανακατέψτε τα καλά. Έπειτα, πλάθετε μικρά μπιφτεκάκια. Τοποθετήστε τα σε ένα ταψάκι και βάλτε τα για 1 ώρα στο ψυγείο. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C στις αντιστάσεις και στρώστε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί. Ψήστε τα μπιφτεκάκια για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.  Με μία σπάτουλα γυρίστε τα μόλις ροδίσουν από τη μία πλευρά. 

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
Μόλις κρυώσουν τα ψωμάκια, τα κόβετε στη μέση και τοποθετείτε ανάμεσα τα μπιφτεκάκια και τα υλικά της επιλογής σας. Κλείνετε με το επάνω κομμάτι και σερβίρετε παρέα με μία παγωμένη μπύρα Stella Artois


- Αυτή η ανάρτηση περιείχε τοποθέτηση προϊόντων από την Stella Artois. Οι απόψεις είναι όπως πάντα ειλικρινείς και προσωπικές και προέρχονται μετά από δοκιμή των προϊόντων από τις τρεις μας. 


 Bon appétit!

Love,
Show the deer some love 

No comments:

Post a Comment