BAKE | ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ CUPCAKES ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

22.12.19

Αυτά τα cupcakes τα φτιάξαμε αρκετό καιρό πριν τις γιορτές. Με το που τα δοκίμασα και τα είδα σε αυτό το σκηνικό είπα πως αυτά θα είναι τα Cupcakes των Χριστουγέννων. Αφράτα, σοκολατένια κεκάκια με μία ελαφριά επικάλυψη από σαντιγί και τυρί κρέμα, άφθονα χριστουγεννιάτικα τρουφάκια και κας κας...και 
δοσομετρητές γεύσης γεμισμένους με πλούσια μερέντα. Πατάς λίγο τους δοσομετρητές και τα κεκάκια σου γεμίζουν με μερέντα! Η πιο γλυκιά έκπληξη! Ε και φυσικά η αγαπημένη μου φωτογραφία είναι αυτή η πρώτη. Συνδυάζει αγάπη, ζεστασιά και τα γλυκά χέρια της μανούλας μου! 


Το μείγμα για τα cupakes το φτιάξαμε στην αγαπημένη μας κουζινομηχανή Sencor πολύ πολύ γρήγορα, γεμίσαμε τις θήκες ελάχιστα πάνω από τη μέση και αμέσως μέσα στον καυτό φούρνο. Τις θήκες γεμίστε τις μέχρι τη μέση ή ελάχιστα παραπάνω. Έτσι, τα κεκάκια θα φουσκώσουν και δεν θα δημιουργηθεί κρούστα. Την ώρα που τα κεκάκια ψήνονται μου αρέσει πάντα να ετοιμάζω το frosting. Έτσι, κερδίζω χρόνο για να το βάλω λίγο στο ψυγείο για να γίνει δροσερό και σφιχτό. Τώρα με την κουζινομηχανή Sencor βάζω την κρέμα γάλακτος μέσα στο μίξερ και την αφήνω να στριφογυρίζει για 10 λεπτάκια μέχρι να γίνει σφιχτή σφιχτή σαντιγί. Στο μεταξύ ανακατεύω το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη. Όλα είναι έτοιμα για το τελικό ανακάτεμα! Εύκολα!


ΓΙΟΡΤΙΝΑ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ
CUPCAKES ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ 


Υ Λ Ι Κ Α
(για 20 κεκάκια)

Cupcakes
2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές κακάο
1 κούπα ηλιέλαιο
1 κούπα ξινόγαλα*
2 αυγά
1 βανίλια

*Σε 1 κούπα γάλα ρίξτε 1 κουταλιά χυμό λεμονιού και αφήστε το για 10 λεπτά μέχρι να πήξει στο επάνω μέρος.

Επικάλυψη με τυρί κρέμα
320ml κρέμα γάλακτος
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
100 γραμ. τυρί κρέμα

δοσομετρητές γεύσης γεμισμένοι με μερέντα


Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η

Cupcakes
Σε ένα μεγάλο μπολ, κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, τη σόδα και το κακάο. Προσθέστε τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατέψτε. Σε ένα άλλο μπολ βάλτε το λάδι, το ξινόγαλα, τα αυγά και τη βανίλια και ανακατέψτε καλά. Ρίξτε τα στερεά υλικά στα υγρά και χτυπήστε στο μίξερ με το φτερό μέχρι να ομογενοποιηθούν. Γεμίστε τις θήκες από ένα ταψάκι για μάφινς με καραμελόχαρτα και γεμίστε τα ελάχιστα πάνω από τη μέση με μείγμα.  Ψήστε τα κεκάκια για 20 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο μπορεί να χρειαστεί είτε περισσότερο είτε λιγότερο) σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 °CΤοποθετήστε μία οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι στο εσωτερικό των κέικ. Αν βγει καθαρό, τα κέικ είναι έτοιμα. Βγάλτε τα από το ταψάκι και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς. 

Επικάλυψη τυρί κρέμα
 Στον κάδο του μίξερ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με το σύρμα μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί. Με ένα κουτάλι μαλακώστε το τυρί κρέμα μαζί με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνουν κρέμα. Στο τυρί κρέμα προσθέστε μία μία κουταλιά από τη σαντιγί και ενσωματώστε απαλά με μία σπάτουλα. Βάλτε την κρέμα στο ψυγείο τουλάχιστον για 15 λεπτά για να σφίξει. 

Συναρμολόγηση
Όταν τα κεκάκια έχουν κρυώσει καλά ξεκινάμε τη διακόσμηση. Βάλτε την κρέμα σε ένα κορνέ με μύτη αστέρι και δημιουργήστε το σχηματισμό που επιθυμείτε. Έπειτα, διακοσμήστε με αρκετά γιορτινά κας κας και με pipettes γεμισμένες με μερέντα! Απλά υπέροχα! 


Δοσομετρητές γεύσης, χαρτοπετσέτες Άι Βασίλης, καραμελόχαρτα και γιορτινά κας κας | Party Alphabet 


Αυτή η ανάρτηση περιείχε τοποθέτηση προϊόντων από την Sencor. Οι απόψεις είναι όπως πάντα ειλικρινείς και προσωπικές και προέρχονται μετά από δοκιμή των προϊόντων από τις τρεις μας.

 Bon appétit!

Love,
Show the deer some love 


No comments:

Post a Comment