Bake | New York Cheesecake (φουρνου) με μυρτιλα w/ Sencor

28.7.19

Αγαπάμε πολύ τα φρούτα αλλά μετά από μια πρόσφατη διαπίστωση που κάναμε κοιτάζοντας το προφίλ μας στο Instagram, είδαμε πως χρησιμοποιούμε ελάχιστα φρούτα στα γλυκά μας. Φρούτα που δεν πολυσυνηθίζουμε να βλέπουμε στην Ελλάδα, όπως τα βατόμουρα και τα μύρτιλα αποτελούν μεγάλες μας αγάπες. Τώρα τελευταία έχουν ξεκινήσει τα μάρκετ και τα μανάβικα στην πόλη μας να πουλάνε μύρτιλα, βατόμουρα και φραμπουάζ. Πόσο μεγάλη χαρά! 





Με το που βλέπουμε μύρτιλα, το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι το cheesecake. Όχι οποιοδήποτε cheesecake αλλά το πιο αγαπημένο μας από όλα. New York Cheesecake, δηλαδή cheesecake φούρνου. Το είχαμε πρωτοδοκιμάσει στη Βιέννη σε ένα υπέροχο γωνιακό, ροζ ζαχαροπλαστείο και από τότε δεν έφυγε από το μυαλό μας. Δοκιμάσαμε αρκετές συνταγές αλλά καταλήξαμε σε αυτή. Αφράτο, κρεμώδες, γλυκό όσο πρέπει....αχ υπέροχο! Φτιάξτε το ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ! Αν δεν έχετε ξαναδοκιμάσει φούρνου να ξέρετε πως είναι ελάχιστα πιο βαρύ από το κανονικό αλλά πολύ πιο νόστιμο! 


Βρήκαμε, λοιπόν, την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε ξανά το νέο μας μίξερ της Sencor (Kitchen Deluxe STM 4460GG) και αυτή τη φορά να δοκιμάσουμε το φτερό σαν εξάρτημα για ανάδευση. Είναι ιδανικό για μαλακές ζύμες και χυλούς. Τι καλά και ξεκούραστα που γίνονται όλα! Ζυγίσαμε όλα τα υλικά -και γραμμάρια και ml- στη νέα μας ζυγαριά της Sencor και "μπλουμ" μέσα στον κάδο του μίξερ. Η κρέμα έγινε σούπερ! Αφράτη, με αέρα, καταπληκτική. Το γεγονός ότι αλέσαμε τα μπισκότα στο μπλέντερ που εφαρμόζει πάνω στο μίξερ έκανε την όλη διαδικασία πολύ πιο εύκολη. Μία συσκευή, πολλές δουλειές μαζί! Απλά υπέροχα!   


Ακολουθήστε τη Sencor και μάθετε για όλα τα προϊόντα τους: FACEBOOK | INSTAGRAM | SITE



 NEW YORK CHESSECAKE - ΦΟΥΡΝΟΥ 
ΜΕ ΜΥΡΤΙΛΛΑ


Υ Λ Ι Κ Α 
(για βάση 20 εκ.)

ΒΑΣΗ
300 γραμ. μπισκότα Digestive 
130 γραμ. βούτυρο, λιωμένο

ΓΕΜΙΣΗ
(πηγή)
900 γραμ, τυρί κρέμα Philadelphia
100 γραμ. ζάχαρη
2 κουταλιές κορν φλάουρ
4 αυγά + 1 κρόκος
120 ml κρέμα γάλακτος
1 βανίλια
ξύσμα από 3 λεμόνια


ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΥΡΤΙΛΟ 

250 γραμ. μύρτιλα

2 κουταλιές καστανή ζάχαρη

1 κουταλιά μέλι
100 ml νερό
1 κουταλιά κορν φλάουρ
λίγες σταγόνες λεμόνι



Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η

ΒΑΣΗ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °C και ντύστε γύρω γύρω με αλουμινόχαρτο μία φόρμα 20 εκ. με αποσπώμενο πάτο. Το εσωτερικό της φόρμας βουτυρώστε το και απλώστε παντού αντικολλητικό χαρτί. Αλέστε στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν ψίχουλα. Λιώστε το βούτυρο κι έπειτα ρίξτε το μέσα στα μπισκότα και ανακατέψτε καλά μέχρι να βραχούν όλα. Σε ένα ταψάκι με αποσπώμενο πάτο 20 εκ. απλώστε ομοιόμορφα τα μπισκότα για να δημιουργηθεί η βάση. Ψήστε για 8-9 λεπτά και αφήστε τη να κρυώσει μέχρι να σταθεροποιηθεί. 


ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΥΡΤΙΛΟ 

Σε ένα τηγανάκι, σε μέτρια φωτιά, βάλτε όλα τα υλικά και ανακατέψτε ελαφρώς. Αφήστε να σιγοβράσει για κάποια λεπτά μέχρι να αρχίζει η μαρμελάδα να πήζει. Μόλις πήξει, αδειάστε τη μαρμελάδα σε ένα γυάλινο βάζο και αφήστε τη να κρυώσει τελείως πριν τη χρησιμοποιήσετε. 

ΓΕΜΙΣΗ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 °C. Στον κάδο του μίξερ, ανακατέψτε χρησιμοποιώντας το φτερό, το τυρί κρέμα μαζί με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Προσθέστε ένα ένα τα αυγά και μετά την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και το ξύσμα. Χτυπήστε καλά μέχρι να έχετε μία ομοιογενή κρέμα. Αδειάστε την κρέμα μέσα στην κρύα βάση και ψήστε για 10 λεπτά στους 220 °C.  Έπειτα, κατεβάστε στους 110 °C και ψήστε για 1 ώρα. Τέλος, σβήστε το φούρνο, ανοίξτε ελαφρώς την πόρτα και αφήστε το μέσα για άλλη 1 ώρα. Αφήστε το cheesecake να κρυώσει τελείως και βάλτε το στο ψυγείο για όλη τη νύχτα. Ξεφορμάρετε, βγάλτε το αντικολλητικό χαρτί και απλώστε πάνω όση από την μαρμελάδα μύρτιλο θέλετε. Έτοιμο! Διατηρήστε το στο ψυγείο. 



Αυτή η ανάρτηση περιείχε τοποθέτηση προϊόντων από την Sencor. Οι απόψεις είναι όπως πάντα ειλικρινείς και προσωπικές και προέρχονται μετά από δοκιμή των προϊόντων από τις τρεις μας.

 Bon appétit!

Love,
Show the deer some love 

No comments:

Post a Comment