BAKE | ΓΙΟΡΤΙΝΟ Gingerbread ΚΕΙΚ ΜΕ ROYAL ICING

18.12.21

 


Υπάρχει κάτι καλύτερο από ένα αφράτο gingerbread κέικ και μια κούπα ζεστό τσάι για τα γιορτινά απογεύματα; Ήσυχα, ζεστά απογεύματα με τσάι, κέικ, επιτραπέζια, χριστουγεννιάτικη μουσική κάτω από το φως των λαμπιονιών. Όνειρο! Το συγκεκριμένο κέικ είναι αφράτο, γλυκό όσο πρέπει και έχει την κλασική gingerbread μυρωδιά. Τζίντζερ, κανέλα, γαρίφαλο και μοσχοκάρυδο. Ας μην ξεχάσουμε την ιδιαίτερη μυρωδιά και γεύση της μελάσας. Αρκεί μια μικρή ποσότητα για να αναδειχθεί το άρωμά της. 


GINGERBREAD ΚΕΙΚ

Υ Λ Ι Κ Α  
(για 1 δόση κέικ )

KΕΙΚ 

1 κούπα γάλα + 1 κουταλιά λεμόνι 

1/2 κούπα βούτυρο
1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
2 αυγά 
1/4 της κούπας μελάσα
1/4 της κούπας γιαούρτι 
1/2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
1/3 της κούπας ηλιέλαιο 

3 κούπες αλεύρι 
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
2 κουταλάκια τζίντζερ τριμμένο 
1 κουταλάκι κανέλα τριμμένη 
1/4 κουταλάκι γαρίφαλο τριμμένο
1/ 4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο τριμμένο 
1/2 κουταλάκι αλάτι 

* Όλα τα υλικά θα πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου

ROYAL ICING 
1 κούπα ζάχαρη άχνη
¾ του κουταλιού σκόνη ασπραδιού
2- 2 ½ κουταλιές νερό 

ή 

Πατήστε εδώ για να δείτε τη συνταγή για Royal Icing με ασπράδια αντί για σκόνη ασπραδιού.

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η 

ΚΕΙΚ
  1. Αδειάστε το χυμό λεμονιού μέσα στο γάλα και αφήστε το για δέκα λεπτά μέχρι να πήξει. Σε ένα μπολ χτυπήστε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια, προσθέστε 1-1 τα αυγά, τη μελάσα, το γιαούρτι, τη βανίλια, το γάλα και το ηλιέλαιο. 
  2. Μέσα στο μείγμα των υγρών υλικών, κοσκινίστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τα μπαχαρικά. Ενσωματώστε τα στερεά υλικά είτε με μια μαρίζ, είτε με το μίξερ σε πολύ χαμηλή ταχύτητα. Δεν θελουμε να χάσουμε τον αέρα. 
  3. Προετοιμάστε το ταψάκι που επιθυμείτε βουτυρώνοντας καλά και απλώνοντας παντού αντικολλητικό χαρτί. Εάν χρησιμοποιήσετε φόρμα για κέικ, τότε βουτυρώσετε τη πολύ καλά με ένα μαλακό βούτυρο κι έπειτα αλευρώσετε πολύ καλά και τινάξτε το περιττό αλεύρι.
  4. Αδειάστε το μείγμα μέσα στη φόρμα που επιλέξατε και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35-45 λεπτά. Ελέγξτε μετά τα 30 λεπτά αν το κέικ είναι έτοιμο τρυπώντας το εσωτερικό του με ένα μαχαίρι. Αν το μαχαίρι βγει καθαρό, τότε είναι έτοιμο το κέικ. Αφήστε το να ξεκουραστεί για 20 λεπτά και με προσοχή αφαιρέστε το από τη φόρμα και αφήστε το να κρυώσει τελείως πάνω σε μια σχάρα.
  5. Διακοσμήστε το κέικ με royal icing. 

ROYAL ICING
Αδειάστε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και χτυπήστε πολύ καλά με το σύρμα. Δεν θα πρέπει να είναι υπερβολικά ρευστό. 

 


Bon appétit!

No comments:

Post a Comment