Bake | Valentine's Day Red Velvet Cake

14.2.17

Valentine's Day is here. So, Happy Valentine's Day everyone!Celebrating this day or not you will find yourself searching for something red or with a lot of hearts on it today. What's better than a 4-layer red velvet cake with meringue hearts on top? Gather all the ingredients, a good red food colour, put on that Valentine's Day appropriate outfit and let's get baking!


Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου έφθασε! Είτε γιορτάζετε αυτή τη μέρα είτε όχι, νομίζω πως θα ψάξετε για κάτι κόκκινο ή με πολλές καρδιές πάνω του...έτσι λόγω της ημέρας! Τι καλύτερο από ένα τετραώροφο κατακόκκινο κέικ με μαρέγκες σε σχήμα καρδιάς στην κορυφή; Μάζεψε όλα τα υλικά, ένα δυνατό κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, φόρεσε τα κατάλληλα, αγαπησιάρικα ρούχα σου και ας ξεκινήσει το ζαχαρο-μαγείρεμα!



KEIK KOKKINO ΒΕΛΟΥΔΟ 
Σημείωση: Το κέικ που βλέπετε στις φωτογραφίες έχει τέσσερα αντί για 2 επίπεδα. Αυτό συνέβη επειδή δοκιμάσαμε αρχικά ένα κέικ με χυμό από παντζάρι για το χρώμα. Το κέικ με το παντζάρι λόγω της μεγάλης ποσότητας υγρού (χυμός παντζάρι) έγινε αρκετά λασπωμένο αν και ωραίο στη γεύση.  Δε φούσκωσε ποτέ και έγινε πιο σκούρο από αυτό με το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Είναι τα δύο πιο λεπτά, σκούρα επίπεδα ανάμεσα στα άλλα στη κέικ της φωτογραφίας. Επειδή δεν μείναμε ευχαριστημένες με αυτή τη συνταγή δε θα σας τη δώσουμε. 

Υ Λ Ι Κ Α
(για δύο κέικ με 18 εκ. διάμετρο)

||Κέικ:
2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές κακάο*
1 κούπα ηλιέλαιο
1 κούπα ξινόγαλα
2 αυγά
2 κουταλιές υγρό κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής**
1 κουταλάκι ξύδι
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

||Επικάλυψη με τυρί κρέμα:
320ml κρέμα γάλακτος
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
100 γραμ. τυρί κρέμα

||Μαρέγκες σε σχήμα καρδιάς: ***
3 ασπράδια
3/4 κούπας κρυσταλλική ζάχαρη (150 γραμμ.)
χυμό από μισό λεμόνι 
κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)  

*χρησιμοποιήσαμε κακάο Μαδαγασκάρης που δεν είναι τόσο σκούρο ώστε να υπερισχύσει το κόκκινο χρώμα. 
**Επιτέλους καταφέραμε να κάνουμε ένα κατακόκκινο κέικ. Όλη η υπόθεση είναι το χρώμα. Ναι, ναι χρησιμοποιήσαμε χρώμα σε υγρή μορφή. Πιο παλιά σε ανάλογη συνταγή (δείτε) είχαμε χρησιμοποιήσει υγρό κόκκινο χρώμα από αυτά που πουλάνε στα super-market. Καταλάβατε ποια λέω! Όλες μας τα έχουμε δοκιμάσει και καταλήγουμε με καφέ-ροζ κέικ. Αυτό το χρώμα το πήραμε από ένα μαγαζί με είδη ζαχαροπλαστικής! Ακόμα και με μία κουταλιά το κέικ γίνεται κατακόκκινο! Αν θέλετε το κέικ να βγει κατακόκκινο επενδύστε σε ένα καλό χρώμα ζαχαροπλαστικής!
*** Αυτή η συνταγή βγάζει περισσότερα μαρεγκάκια από αυτά που χρειαστήκαμε για να διακοσμήσουμε το συγκεκριμένο κέικ. Μπορείτε να κάνετε τη μισή συνταγή αν θέλετε λίγα μαρεγκάκια ή ολόκληρη αν θέλετε να στολίσετε όλο το κέικ. 


Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η

||Κέικ: Σε ένα μεγάλο μπολ, κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα, το αλάτι και το κακάο και ανακατέψτε. Σε ένα άλλο μπολ βάλτε το λάδι, το ξινόγαλα, τα αυγά, το χρώμα, το ξύδι και τη βανίλια και ανακατέψτε καλά. Ρίξτε τα στερεά υλικά στα υγρά και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βουτυρώστε ή στρώστε με λαδόκολλα δύο ταψάκια και μοιράστε το μείγμα εξίσου σε αυτά.  Ψήστε τα κέικ για 30- 40 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο μπορεί να χρειαστεί είτε περισσότερο είτε λιγότερο) σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 °CΤοποθετήστε μία οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι στο εσωτερικό των κέικ. Αν βγει καθαρό, τα κέικ είναι έτοιμα. Βγάλτε τα από τα ταψάκια και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς. 

||Επικάλυψη με τυρί κρέμα: Σε ένα μπολ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί. Μόλις είναι έτοιμη προσθέστε την ζάχαρη άχνη και ανακατέψτε ελάχιστα. Με ένα πιρούνι μαλακώστε το τυρί κρέμα και προσθέστε το στη σαντιγί χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα. Βάλτε την κρέμα στο ψυγείο τουλάχιστον για 15 λεπτά για να σφίξει. 

||Μαρέγκες σε σχήμα καρδιάς: Καθαρίστε το μπολ και το μίξερ που θα χρησιμοποιήσετε με ξίδι για να το αποστειρώσετε. Ρίξτε στο μπολ τα ασπράδια και ξεκινήστε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθούν απαλές κορυφές. Ρίξτε σταδιακά τη ζάχαρη και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να δημιουργηθεί μία σφιχτή και γυαλιστερή μαρέγκα. Προαιρετικά, ρίξτε λίγο κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής στη μαρέγκα ή απλώστε λίγο κόκκινο χρώμα στα τοιχώματα της σακούλας του κορνέ.  Γεμίστε τον κορνέ με τη μαρέγκα. Απλώστε μία λαδόκολλα σε ένα ταψάκι και με τον κορνέ δημιουργήστε μεγάλες και μικρές καρδούλες. Ψήστε τα μαρεγκάκια για μία ώρα στους 125 °C. Μόλις είναι έτοιμα, αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς. 

||Συναρμολόγηση: Όταν τα κέικ έχουν κρυώσει καλά ξεκινάμε τη συναρμολόγηση του κέικ. Αν τα κέικ σας έχουν φουσκώσει στην κορυφή, ισιώστε τα με ένα μαχαίρι ώστε να δημιουργήσετε ένα ομοιόμορφο τελικό κέικ. Τοποθετήστε το πρώτο κέικ σαν βάση πάνω στην πιατέλα. Απλώστε μία κούπα από το φρόστινγκ με τυρί κρέμα στην επιφάνεια του κέικ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κορνέ για να απλωθεί εξίσου καλά παντού. Έπειτα, τοποθετήστε το δεύτερο κέικ από πάνω. Απλώστε το υπόλοιπο φρόστινγκ στο κέικ για να δημιουργηθεί μία λεπτή στρώση. Εμείς προτιμήσαμε να κάνουμε το λεγόμενο "γυμνό" κέικ γιατί θέλαμε να φαίνονται τα κόκκινα στρώματα. Από τα κομμάτια που έχουν μείνει από το ίσιωμα των κέικ, χρησιμοποιήστε λίγα κόκκινα ψίχουλα για να δημιουργήσετε ένα στεφάνι στο επάνω μέρος. Βάλτε το στο ψυγείο για μισή ώρα μέχρι να σταθεροποιηθεί. Αφού έχει γίνει σταθερό, χρησιμοποιήστε οδοντογλυφίδες για να στηρίξετε πάνω στο κέικ τα μαρεγκάκια. Σε αυτό το σημείο να είστε πολύ προσεκτικοί καθώς η μαρέγκα σπάζει πολύ εύκολα. Χρησιμοποιήστε παραπάνω από μία οδοντογλυφίδες αν χρειάζεται. Το υπέροχο, κατακόκκινο κέικ είναι έτοιμο!! 



For the meringue hearts, just follow this recipe. You can reduce the ingredients if you need less meringue hearts or follow this one if you want to decorate the entire cake. It's totally up to you! Put the meringue in a piping bag and pipe on a pan covered with parchment paper hearts, big or small. 



Bon appétit!

Love,
Show the deer some love 








6 comments:

  1. Το λάτρεψα το πόστς σας deers! Θα μπορούσα να το χαζεύω όλη μέρα <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστούμε τόσο πολύ για τα γλυκά σου λόγια! <3

      Delete
  2. Λαχταριστό! Όπως όλα όσα φτιάχνετε άλλωστε <3

    ReplyDelete
  3. Τέλειο έγινε!! Είμαι μεγάλη φαν του red velvet τα έχω φτιάξει και εγώ!! Τι όμορφες οι καρδούλες από πάνω !!! Όντως το χρώμα κάνει τη διαφορά μαζί με το ανακάτεμα με το κακάο ;) Πολλά φιλιά!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Όντως είναι πεντανόστιμο πέρα από εντυπωσιακό!! :) Έτσι έτσι το χρώμα! Αχ τι μας έχει κάνει!! Φιλάκια πολλά!! :)

      Delete