BAKE | ΜΑΛΑΚΑ ΚΟΥΚΙΣ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ "ORIGINAL BEANS"

8.3.19

Αν μας ρωτήσεις αν μας αρέσουν τα μπισκότα, θα σου απαντήσουμε πως μάλλον όχι. Τα μόνα μπισκότα που λατρεύουμε είναι αυτά τα μεγαλούτσικα μαλακά cookies με κομμάτια μαύρης σοκολάτας. Μαστιχωτά, σοκολατένια και απολαυστικά παρέα με ένα ποτήρι γάλα. Είναι η πρώτη φορά που τα δοκιμάζουμε και πραγματικά τα αγαπήσαμε. Όχι μόνο εμείς, αλλά και όλοι όσοι τα δοκίμασαν. Η μία φουρνιά δεν είναι ποτέ αρκετή! 
Οι σοκολάτες που χρησιμοποιήσαμε ήταν για ακόμα μία φορά οι vegan "Original Beans", γιατί χαρίζουν πέρα από δυνατή σοκολατένια γεύση και ένα διαφορετικό φρουτένιο ή λουλουδένιο άρωμα η κάθεμία απ' αυτές.


Οι σοκολάτες "Original Beans" είναι από τις καλύτερες σοκολάτες στον κόσμο και πολύ αγαπημένες πολλών σεφ. Στην Ελλάδα εισάγονται αποκλειστικά από το "Κυλικείον, το Μέγαρον", που έχει έδρα την Κομοτηνή. Οι συγκεκριμένες σοκολάτες είναι vegan, δημιουργούνται από σπάνιους καρπούς κακάο από τη Νότια Αμερική και την Αφρική. Από το 2008, η Original Beans έχει δεσμευτεί για κάθε σοκολάτα που πουλά να κάνει και μία φύτευση. 

Μάθετε περισσότερα για το "Κυλικείον - το Μέγαρον" και το πως μπορείτε να προμηθευτείτε τις "Original Beans" σοκολάτες στα παρακάτω λινκ:



ΜΑΛΑΚΑ ΚΟΥΚΙΣ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ 
ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ "ORIGINAL BEANS"
(Αρχική Συνταγή: Tastemade)

Υ Λ Ι Κ Α 
(για 10 -12 μεγάλα μπισκότα)

1/2 κούπα λευκή κρυσταλλική ζάχαρη  
3/4 της κούπας καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 κούπα βούτυρο (λιωμένο)
1 αυγό
1 κουταλάκι βανίλια
1  1/4 κούπας αλεύρι
1/2 κουταλάκι σόδα
120 γραμ. κομμάτια σοκολάτας 
 "Original Beans - Beni Wild Harvest (66%)" 
με πινελιές μελιού, βερίκοκου και τσαγιού γιασεμί 

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
 Λιώστε το βούτυρο. Σε ένα μπολ αδειάστε τους δύο τύπους ζάχαρης, τη βανίλια και το αλάτι. Έπειτα, προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέστε το αυγό και ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια, προσθέστε το αλεύρι και τη σόδα και ενσωματώστε το καλά με μία σπάτουλα, με απαλές κινήσεις. Τέλος, ενσωματώστε με το ίδιο τρόπο τα κομμάτια σοκολάτες. Καλύψτε το μείγμα με μία μεμβράνη και αφήστε το στο ψυγείο για 15 λεπτά. 
Στρώστε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αδειάστε ένα κουτάλι από το μείγμα τη φορά για το κάθε μπισκότο. Προσοχή! Αφήστε αρκετό κενό ανάμεσά τους γιατί θα απλώσουν! Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C αυστηρά για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελάχιστα στο περίγραμμα. Μόλις τα βγάλετε από το φούρνο θα είναι ακόμα αρκετά μαλακά αλλά μην τα φοβηθείτε! Αν τα ψήσετε 2 λεπτά παραπάνω, τα μπισκότα δεν θα βγουν μαλακά. Απολαύστε τα ζεστά ή κρύα! Σε μία μέρα θα έχουν εξαφανιστεί!  



Bon appétit!

Love,
Show the deer some love 


No comments:

Post a Comment