SOUPS | ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ DUMPLINGS ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ W/ SENCOR

7.10.19

Έφθασε επιτέλους η εποχή της σούπας. Έξω αρχίζει και δροσίζει και μέσα αχνίζουν οι κατσαρόλες. Θα υπήρχε καλύτερο ξεκίνημα από μία υπέροχη κοτόσουπα; Αυτή δεν είναι μία κλασική κοτόσουπα, αφού το κοτόπουλο έχει τη μορφή dumpling, δηλαδή είναι σαν κεφτεδάκι ή γιουβαρλάκι με κοτόπουλο. Αυτή τη σούπα τη δοκιμάσαμε πρώτη φορά πριν από χρόνια όταν είχαμε δει τη Rachel Κhoo να την φτιάχνει στην εκπομπή της "Little Paris Kitchen" και την παρουσίαζε σαν τη σούπα που την έκανε να αισθάνεται όπως όταν ήταν μικρή και της τη μαγείρευε η γιαγιά της στην Αυστρία. Βέβαια η αρχική συνταγή περιείχε μόνο dumplings, καρότα, μανιτάρια και μαϊντανό. Εμείς την αλλάξαμε λίγο, λόγω αλλεργίας της Ευγενία στα μανιτάρια. Έτσι, προσθέσαμε πράσινα φασολάκια και αρακά. Ουάου! 


Αφορμή γι' αυτή τη συνταγή πέρα από τον βροχερό καιρό ήταν το εξάρτημα παραγωγής κιμά που περιέχεται στην αγαπημένη μας -πλέον- κουζινομηχανή της Sencor (Kitchen Deluxe STM 4460GG). Ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποιούσαμε κιμαδομηχανή και πραγματικά ήταν πολύ εύκολη στη συναρμολόγηση και στη χρήση. Για τη συγκεκριμένη συνταγή χρησιμοποιήσαμε τόσο την κιμαδομηχανή, όσο και το  μπλέντερ της Sencor. Εάν δεν έχετε κιμαδομηχανή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εξ' ολοκλήρου το μπλέντερ. 


ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Υ Λ Ι Κ Α 
(προσαρμοσμένη από συνταγή της Rachel Khoo)

1,5 λίτρο ζωμό κότας *
2 καρότα
200 γραμ. στήθος κοτόπουλου
100 γραμ. ψωμί
100 ml κρέμα γάλακτος
1 αυγό 
1 κρόκος
αρακάς
πράσινα φασολάκια
μοσχοκάρυδο
μαϊντανός

αλάτι, πιπέρι

*Εμείς βάλαμε 1,5 λίτρο νερό και 3 μερίδες "σπιτικού" ζωμού Knorr. Αυτή είναι η εύκολη λύση που βγαίνει εξίσου νόστιμη. Στην περίπτωση αυτή βέβαια μη βάλετε παραπάνω αλάτι γιατί ο έτοιμος ζωμός είναι ήδη αρκετά αλμυρός. 


Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
 Αλέστε το κοτόπουλο στην κιμαδομηχανή της κουζινομηχανής της Sencor (Kitchen Deluxe STM 4460GG). Εμείς το περάσαμε δύο φορές. Έπειτα, αδειάστε τον κιμά μέσα στο μπλέντερ μαζί με την ψίχα του ψωμιού, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο. Χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Εάν δεν έχετε κιμαδομηχανή βάλτε το κοτόπουλο με τα υπόλοιπα υλικά κατευθείαν στο μπλέντερ.


Στη συνέχεια, αδειάστε το ζωμό κότας μέσα σε μία κατσαρόλα και αφήστε τον μέχρι να αρχίζει να βράζει. Προσθέστε τα καρότα κομμένα σε ροδέλες. Αφήστε τα να μαγειρευτούν για 10 λεπτά. Με τη βοήθεια δύο κουταλιών δημιουργήστε τα dumplings από το κοτόπουλο, όπως φαίνεται στην φωτογραφία. Τοποθετήστε ένα ένα τα dumplings μέσα στη σούπα. Μόλις ανεβούν στην επιφάνεια είναι έτοιμα. Ρίξτε κατευθείαν τα λαχανικά και αφήστε τα να μαγειρευτούν για όσο εσείς επιθυμείτε. Εμείς τα αφήσαμε για 15 λεπτά, ίσα ίσα για να μαλακώσουν. Εάν τα θέλετε πιο μαγειρεμένα αφήστε τα για παραπάνω λεπτά. Δοκιμάστε τη σούπα και αλατοπιπερώστε εάν θέλετε. Μόλις είναι έτοιμα και τα λαχανικά, κατεβάστε από τη φωτιά και σερβίρετέ τη. Συνοδεύστε τη με μία κουταλιά γιαούρτι, αρκετό πιπέρι και μαϊντανό. Απολαύστε τη ζεστή! 


Ακολουθήστε τη Sencor και μάθετε για όλα τα προϊόντα τους: FACEBOOK | INSTAGRAM | SITE


Αυτή η ανάρτηση περιείχε τοποθέτηση προϊόντων από την Sencor. Οι απόψεις είναι όπως πάντα ειλικρινείς και προσωπικές και προέρχονται μετά από δοκιμή των προϊόντων από τις τρεις μας.

 Bon appétit!

Love,
Show the deer some love 

No comments:

Post a Comment