BAKE | CHEESECAKE ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ

5.12.19

Η πρώτη γιορτινή συνταγή από εμάς νομίζω πως είναι και η καλύτερη για τα φετινά Χριστούγεννα. Cheesecake φούρνου, όχι με μαρμελάδα αλλά με ένα υπέροχο άλειμμα μπισκότου κανέλας.  Με το που ακους cheesecake το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό είναι φυσικά το τυρί κρέμα Philadelphia. Εμείς πάντως χρησιμοποιούμε μόνο Philadelphia όταν πρόκειται για Cheesecake ή για frosting με τυρί κρέμα. Κατέχει μία ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μας...αλλά και στο ψυγείο μας όλα αυτά τα χρόνια που μαγειρεύουμε. Απαλή, κρεμώδης υφή και πλούσια γεύση. Εντάξει, εγώ το τρώω και σκέτο...σσσσς!


Ο μήνας Δεκέμβριος έχει σίγουρα αρκετές μέρες που θα αφιερώσετε σε αγαπημένα σας πρόσωπα που γιορτάζουν. Εμείς για φέτος αποφασίσαμε να γιορτάσουμε τους αγαπημένους μας Νίκους και Νικολέτες  με το πιο απολαυστικό και όμορφο - ναι θα το πω- Cheesecake που έχουμε ποτέ δημιουργήσει. Φτιάξτε το μέσα στο Δεκέμβριο και θα μας θυμηθείτε! Θα είναι ο πρωταγωνιστής του γιορτινού τραπεζιού! Πλούσιο, αέρινο, κρεμώδες και τόσο μα τόσο Χριστουγεννιάτικο...έκανε τη δουλειά της η κανέλα! Πραγματικά συγκλονιστικό! Θα το ξαναφτιάξουμε σίγουρα για τα γιορτινά τραπέζια που ετοιμάζουμε! 

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο: www.philadelphia.gr 


Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για να ξοδέψετε τα μπισκότα gingerbread που θα σας περισσέψουν μέσα στις γιορτές ή γιατί όχι και τα μελομακάρονα...χμμμ μη μου βάζω ιδέες! Μια πρωτότυπη ιδέα που κυκλοφορεί εδώ και δύο χρόνια στα social media...η μπισκοτένια πολιτεία! Αχ τι όμορφα που τη δημιουργήσαμε κι εμείς πάνω στο αγαπημένο μας Philadelphia Cheesecake. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενες με το αποτέλεσμα! Δοκιμάστε το κι εσείς μαζί με τα παιδάκια σας! Θα το λατρέψετε!



ΓΙΟΡΤΙΝΟ CHESSECAKE ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ 
ΚΡΕΜΑ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ ΚΑΝΕΛΑΣ

Υ Λ Ι Κ Α 
(για βάση 20 εκ.)

ΒΑΣΗ
300 γραμ. μπισκότα Digestive με σοκολάτα Παυλίδης
130 γραμ. βούτυρο, λιωμένο

ΓΕΜΙΣΗ
900 γραμ, τυρί κρέμα Philadelphia
100 γραμ. ζάχαρη
2 κουταλιές κορν φλάουρ
4 αυγά + 1 κρόκος
120 ml κρέμα γάλακτος
1 βανίλια
1-2 κουταλάκια κανέλα

ΑΛΕΙΜΜΑ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ
20 μπισκότα κανέλας ή τα μπισκότα gigngerbread που σας έχουν περισσέψει
30 ml γάλα εβαπορέ
75 γραμ. ζαχαρούχο γάλα
55 γραμ. βούτυρο

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
Μπισκότα κανέλας

Royal Icing
1 κούπα ζάχαρη άχνη
¾ του κουταλιού σκόνη ασπραδιού
2- 2 ½ κουταλιές νερό 


Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η

ΑΛΕΙΜΜΑ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ ΚΑΝΕΛΑΣ
Βάλτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπήστε καλά μέχρι το άλειμμα να πάρει τη μορφή φυστικοβούτυρου.

ΒΑΣΗ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C και ντύστε γύρω γύρω με αλουμινόχαρτο μία φόρμα 20 εκ. με αποσπώμενο πάτο. Το εσωτερικό της φόρμας βουτυρώστε το και απλώστε παντού αντικολλητικό χαρτί. Αλέστε στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν ψίχουλα. Λιώστε το βούτυρο κι έπειτα ρίξτε το μέσα στα μπισκότα και ανακατέψτε καλά μέχρι να βραχούν όλα. Στη φόρμα με αποσπώμενο πάτο 20 εκ. απλώστε ομοιόμορφα τα μπισκότα για να δημιουργηθεί η βάση. Ψήστε για 8-9 λεπτά και αφήστε να κρυώσει μέχρι να σταθεροποιηθεί. 

ΓΕΜΙΣΗ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 C. Στον κάδο του μίξερ, ανακατέψτε χρησιμοποιώντας το φτερό, το τυρί κρέμα Philadelphia μαζί με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Προσθέστε ένα ένα τα αυγά και μετά την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και την κανέλα. Χτυπήστε καλά μέχρι να έχετε μία ομοιογενή κρέμα. Αδειάστε την κρέμα μέσα στην κρύα βάση και ψήστε για 10 λεπτά στους 220 C.  Έπειτα, κατεβάστε στους 110 C και ψήστε για 1 ώρα. Τέλος, κλείστε το φούρνο, ανοίξτε τον  ελαφρώς και αφήστε το μέσα για άλλη 1 ώρα. Αφήστε το cheesecake να κρυώσει τελείως και βάλτε το στο ψυγείο για όλη τη νύχτα. Ξεφορμάρετε, βγάλτε το αντικολλητικό χαρτί και απλώστε πάνω όσο από το άλειμμα speculoos θέλετε. 

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
ROYAL ICING
Σε ένα μπολ αδειάστε όλα τα υλικά και χτυπήστε πολύ καλά με το σύρμα του μίξερ. Τοποθετήστε το icing σε μία σακούλα κορνέ με πολύ μικρή μύτη. Ζωγραφίστε με το γλάσο παραθυράκια, πορτούλες και σκεπές στα μπισκότα για να τα μεταμορφώσετε σε σπιτάκια. Κολλήστε τα με λίγο γλάσο γύρω γύρω από το cheesecake για να δημιουργήσετε μία Χριστουγεννιάτικη πολιτεία. Μαγικό!

Δείτε το σχετικό βίντεο που ανεβάσαμε στο κανάλι μας στο Youtube



Αυτή η ανάρτηση περιείχε τοποθέτηση προϊόντων από το Philadelphia. Οι απόψεις είναι όπως πάντα ειλικρινείς και προσωπικές και προέρχονται μετά από δοκιμή των προϊόντων από τις τρεις μας.

Bon appétit!

Love,
Show the deer some love 






No comments:

Post a Comment