SOUPS | ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΟ

20.1.20

Αχ αυτό το μεσημέρι το θυμάμαι με μεγάλη αγάπη και νοσταλγία. Έξω πολύ κρύο και μέσα να βράζει η κατσαρόλα και να μυρίζει όλο το σπίτι λαχανικά και ζεστασιά! Πράσα, καρότα, γλυκοπατάτες! Μαζευτήκαμε με τα κορίτσια γύρω από το αγαπημένο μας ξύλινο τραπέζι, κόψαμε το πολύσπορο ψωμάκι σε φέτες, το φρυγανίσαμε και αλείψαμε κρέμα φέτας, την οποία προσθέσαμε και στην σούπα! Ένα όνειρο! Τι αρώματα και νοστιμιά! Ανυπομονούμε για το επόμενο ξέγνοιαστο Κυριακάτικο μεσημέρι!


Στη συγκεκριμένη συνταγή πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξαν οι δύο πιο χρησιμοποιημένες συσκευές στην κουζίνα μας: ο βραστήρας και το ραβδομπλέντερ της Sencor. Όταν φτιάχνετε σούπα, ένα πολύ σημαντικό βήμα -που δεν το ακολουθούσαμε μέχρι πρότινος- είναι να προσθέτεις βραστό νερό στην κατσαρόλα για να μη διακόψεις τον βρασμό των λαχανικών. Το νερό στον βραστήρα έγινε σε 1 λεπτάκι και πλέον στολίζει καθημερινά τον πάγκο μας! 
Το ραβδομπλέντερ της Sencor πολτοποίησε υπέροχα τη σούπα μας μετατρέποντάς τη σε βελούδινο όνειρο. Εμείς τη σούπα μας την τρώμε αρκετά παχύρρεσυτη. Για να γίνει ακόμα πιο βελούδινη την αλέσαμε στο ειδικό μπλέντερ που έρχεται μαζί με τη ράβδο και λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο!


ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ ΣΟΥΠΑ ΜΕ 
ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΟ


Υ Λ Ι Κ Α
(για 4-5 άτομα)

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
4 κουταλιές ελαιόλαδο
4 καρότα
3 μέτριες γλυκοπατάτες
2 πράσα 
60 ml λευκό κρασί
χυμός από μισό πορτοκάλι
1 λίτρο βραστό νερό
1 κύβος λαχανικών
1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
αλατοπίπερο

αλειφωτή με φέτα/ τριμμένη φέτα/ γιαούρτι/ γαλοτύρι

μαϊντανός 
λίγη κρέμα γάλακτος 
κρουτόν ή φρυγανισμένο ψωμί
μπούκοβο


Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η

Πλύντε και καθαρίστε τα λαχανικά και κόψτε τα όλα σε κομμάτια ίδιου μεγέθους. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και αδειάστε το σε μία κατσαρόλα. Προσθέστε το ελαιόλαδο και τσιγαρίστε το ελαφρώς σε μέτρια- δυνατή φωτιά. Έπειτα, αδειάστε όλα τα λαχανικά και ανακατέψτε με μία ξύλινη κουτάλα συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Σβήστε με το κρασί και αφού εξατμιστεί, ρίξτε το χυμό πορτοκαλιού. Στη συνέχεια, προσθέστε το βραστό νερό και τον κύβο. Αφήστε να μαγειρευτεί καλά για μισή ώρα με 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα λαχανικά. Προσθέστε αλατοπίπερο και μοσχοκάρυδο. Μόλις είναι έτοιμα, πολτοποιήστε τη σούπα με το ραβδομπλέντερ  μέχρι να γίνει βελουτέ. Αν θέλετε να την αραιώσετε, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ακόμα βραστό νερό και να πολτοποιήσετε ξανά. Εμείς αφού την πολτοποιήσαμε με το ραβδομπλέντερ, την αλέσαμε και στο μπλέντερ (που λειτουργεί επίσης με τη ράβδο) για να γίνει ακόμα πιο βελούδινη και ρευστή. 
Σερβίρετε τη σούπα σε ένα μπολ. Διακοσμήστε με λίγη κρέμα γάλακτος και δημιουργήστε σχέδια με ένα μαχαίρι, προσθέστε αλειφωτή με φέτα ή γαλοτύρι ή γιαούρτι, μαϊντανό, μπούκοβο και κρουτόν.  




Αυτή η ανάρτηση περιείχε τοποθέτηση προϊόντων από την Sencor. Οι απόψεις είναι όπως πάντα ειλικρινείς και προσωπικές και προέρχονται μετά από δοκιμή των προϊόντων από τις τρεις μας.

 Bon appétit!

Love,
Show the deer some love 






No comments:

Post a Comment