Bake | Φραουλενιο Cheesecake Φουρνου (New York)

6.5.20
Φράουλες, φράουλες, μόνο φράουλες. Είναι στην εποχή τους, είναι γλυκιές, είναι φανταστικές και μεταμορφώνουν τα γλυκά μας. Πριν δυο εβδομάδες είχε γενέθλια η Χριστίνα, η μικρή της παρέας μας κι αυτή ήταν η τούρτα της. Από τότε που βρήκαμε αυτή την υπέροχη συνταγή για cheesecake φούρνου, το γνωστό New York Cheesecake, αποτελεί πλέον την απόλυτη «τούρτα» για όποιον έχει γενέθλια. Έχουμε βάλει ως βάση απλά μπισκότα digestive, μπισκότα speculoos και αυτή τη φορά σοκολατένια μπισκότα. Από πάνω μπορείς να βάλεις όποια μαρμελάδα και όποιο άλειμμα επιθυμείς. Αυτό το cheesecake είναι για όλα τα γούστα. Το μόνο που πρέπει να ξέρεις είναι ότι το cheesecake φούρνου είναι πιο βαρύ από αυτό του ψυγείου και είναι αρκετά πιο μπελαλίδικο. Αξίζει όμως....υπερβολικά πολύ να το δοκιμάσετε!!!



Το συγκεκριμένο cheesecake επιλέξαμε να το γεμίσουμε με μια στρώση φράουλες σε φέτες, οι οποίες μετά το ψήσιμο πήραν αυτό το μωβ χρώμα που βλέπετε στο κέντρο του. Αν θέλετε να το γεμίσετε, θα πρέπει να στραγγίσετε πάρα πάρα πολύ καλά τις φράουλες και να τις στεγνώσετε με χαρτί κουζίνας. Εμείς παρατηρήσαμε ότι όταν κόψαμε ένα κομμάτι, στο σημείο που ήταν οι φράουλες υπήρχε μια ελαφριά πτώση του κομματιού. Δεν ήταν σταθερό όπως συνήθως. Λογικά έφταιγε η υγρασία από τις φράουλες. Θα το ξαναδοκιμάσουμε για να βρούμε τρόπο να μη συμβαίνει αυτό. 



ΦΡΑΟΥΛΕΝΙΟ
CHEESECAKE ΦΟΥΡΝΟΥ 

Υ Λ Ι Κ Α 
(για βάση 20 εκ.)

ΒΑΣΗ
300 γραμ. μπισκότα σοκολάτας ή απλά Digestive
130 γραμ. βούτυρο, λιωμένο

ΓΕΜΙΣΗ
(ΠΗΓΗ)
900 γραμ, τυρί κρέμα Philadelphia
100 γραμ. ζάχαρη
2 κουταλιές κορν φλάουρ
4 αυγά + 1 κρόκος
120 ml κρέμα γάλακτος
1 βανίλια

φράουλες σε φέτες 


ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ  
250 γραμ. φράουλες 
 2 κουταλιές καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά μέλι (προαιρετικά)
100 ml νερό
1 κουταλιά κορν φλάουρ

λίγες σταγόνες λεμόνι

φράουλες για διακόσμηση 


 
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η


ΒΑΣΗ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °C και ντύστε γύρω γύρω με αλουμινόχαρτο μία φόρμα 20 εκ. με αποσπώμενο πάτο. Το εσωτερικό της φόρμας βουτυρώστε το και απλώστε στον πάτο και περιμετρικά αντικολλητικό χαρτί. Αλέστε στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν ψίχουλα. Λιώστε το βούτυρο κι έπειτα ρίξτε το μέσα στα μπισκότα και ανακατέψτε καλά μέχρι να βραχούν όλα. Στη φόρμα απλώστε ομοιόμορφα τα μπισκότα για να δημιουργηθεί η βάση. Ψήστε για 8-9 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί. Αφήστε το να κρυώσει καλά. 

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ
Σε ένα τηγανάκι, σε μέτρια φωτιά, βάλτε όλα τα υλικά και ανακατέψτε ελαφρώς. Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο ακόμα νερό. Αφήστε να σιγοβράσει για κάποια λεπτά μέχρι να αρχίζει η μαρμελάδα να πήζει. Μόλις πήξει, αδειάστε τη μαρμελάδα σε ένα γυάλινο βάζο και αφήστε τη να κρυώσει τελείως πριν τη χρησιμοποιήσετε. 

ΓΕΜΙΣΗ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 °C. Στον κάδο του μίξερ, ανακατέψτε, χρησιμοποιώντας το φτερό, το τυρί κρέμα μαζί με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Προσθέστε ένα ένα τα αυγά και μετά την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια. Χτυπήστε καλά μέχρι να έχετε μία ομοιογενή κρέμα. Αδειάστε τη μισή κρέμα μέσα στην κρύα βάση, απλώστε τις φέτες φράουλας (αφού τις έχετε στεγνώσει πολύ καλά) και από πάνω στρώστε την υπόλοιπη. Ψήστε για 10 λεπτά στους 220 °C.  Έπειτα, κατεβάστε στους 110 °C και ψήστε για 1 ώρα. Τέλος, σβήστε το φούρνο, ανοίξτε ελαφρώς την πόρτα και αφήστε το μέσα για άλλη 1 ώρα. Αφήστε το cheesecake να κρυώσει τελείως και βάλτε το στο ψυγείο για όλη τη νύχτα. Ξεφορμάρετε, βγάλτε το αντικολλητικό χαρτί και απλώστε πάνω όση από την μαρμελάδα φράουλα θέλετε. Κόψτε με ένα μαχαίρι τα κοτσάνια από τις φράουλες και διακοσμήστε με τις φράουλες προς τα κάτω το επάνω μέρος του cheesecake. Αλείψτε με λίγη μαρμελάδα τις φράουλες για να γυαλίζουν. Έτοιμο! Διατηρήστε το στο ψυγείο. 



Bon appétit!




No comments:

Post a Comment