Βake | Apple Biscuits (Μπισκότα μηλαράκια με ζαχαρόπαστα)

26.10.17

Μηλαράκια, καρώ φουστίτσα και back to school. Τι back to school να μου πείτε τέλη Οκτωβρίου; Εμ, όταν δεν προλαβαίνεις να ανεβάσεις ποστ όταν πρέπει . . . κάτι τέτοια κάνεις και λες για να τα "μπαλώσεις". Αλλά να μου πείτε μέχρι μέσα Νοεμβρίου (!) είναι μεταβατική περίοδος . . . όχι μόνο για τα πρωτάκια αλλά για όλους μας! Έτσι δεν είναι; 

Μπισκοτάκια βουτύρου, να μυρίσει όλο το σπίτι σαν τον φούρνο της γειτονιάς και σχεδιάκια με ζαχαρόπαστα σε σχήμα μήλου ή σε όποιο άλλο εσείς επιθυμείτε. Πού θα τα βρείτε όλα αυτά; Φυσικά στο αγαπημένο μας Party Alphabet! Koυπ πατ σε ό,τι σχήμα θέλετε και ζαχαρόπαστες σε πάαααρα πολλά χρώματα! Τι περιμένεις; Μπες γρήγορα να εμπνευστείς και να γεμίσεις το καλαθάκι σου! 




Για ακόμα μία φορά φοράμε τα αγαπημένα μας δαχτυλίδια "Art of π". 

Βρείτε τα κοσμήματα "Art of π" παρακάτω. Δε θα ξέρεις ποιο να διαλέξεις!! 

✿ Instagram 
ή αγόρασέ τα εδώ:
✿ JamJar



B Ο Υ Τ Υ Ρ Ε Ν Ι Α   Μ Π Ι Σ Κ Ο Τ Α


Υ Λ Ι Κ Α

4 κούπες αλεύρι
1 κούπα βούτυρο
1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
1/2 κουταλάκι αλάτι 
2 κουταλάκια βανίλια

ζαχαρόπαστα σε κόκκινο και πράσινο χρώμα


Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Σε ένα μπολ κοσκινίστε μαζί το αλεύρι με το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε μαζί το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν λευκά σε χρώμα. Στη συνέχεια, προσθέστε τα αυγά ένα τη φορά ενώ ανακατεύετε. Έπειτα, προσθέστε τη βανίλια και το αλεύρι σιγά-σιγά. Στο σημείο αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας για να ζυμώσετε μέχρι να έχετε μία μαλακιά ζήμη. Τυλίξτε τη με μία διάφανη μεμβράνη και αφήστε τη για 1 με 2 ώρες στο ψυγείο. 

Αφού ξεκουραστεί, απλώστε τη σε πάχος 5mm και κόψτε με το αγαπημένο σας κουπ- πατ σχηματάκια. Μπορείτε να ανοίξετε ξανά τη ζύμη, μόνο που αυτή τη φορά μπορεί να δημιουργηθούν μικρές γραμμούλες στην επιφάνειά της. Απλώστε τα μπισκοτάκια σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήστε τα στους 180C αυστηρά για 7-10 λεπτά. Με το που πάρουν ένα απαλό χρυσαφένιο χρώμα στις άκρες είναι έτοιμα. Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες είναι αρκετά ανοιχτά σε χρώμα. 

Ώρα για διακόσμηση! Απλώστε τη ζαχαρόπαστα της επιλογής σας και κόψτε με το ίδιο κουπ πατ σχήματα. Έπειτα, βρέξτε ελαφρώς το πίσω μέρος της ζαχαρόπαστας με ελάχιστο νεράκι και κολλήστε το πάνω στο μπικοτάκι. Nα είστε προσεκτικοί στο σημείο αυτό καθώς η ζαχαρόπαστα είναι πολύ ευαίσθητη! 



B U T T E R   B I S C U I T S


I N G R E D I E N T S

4 cups flour
1 cup butter
1 cup caster sugar
2 large eggs
1/2 teaspoon salt 
2 teaspoons vanilla extract

sugarpaste , red and green


M E T H O D 

In a bowl sift together flour and salt. In another bowl beat together butter and sugar until pale and fluffy. Add the eggs one at a time while mixing. Finally, add vanilla and flour. You can use your hands to bring the dough together. Wrap it in a cling film and refrigerate for 1-2 hours. 

When the dough has chilled, roll it out (5mm) and start cutting out shapes. Roll out the remaining dough again if you don't mind having little "wrinkles" on the dough's surface. Place the biscuits at a lined baking tray and bake in a preheated 180C for 7-10 minutes until lightly golden at the edges. You'll have pretty white biscuits as you can see in the pictures! 

Decoration time! Roll out the sugarpaste and cut out shapes. Then, lightly brush a little water on the sugarpaste and stick it to the biscuit. Be careful in this part! 




 Γι' αυτή τη συνταγή είχαμε την ευκαιρία, χάρη στο αγαπημένο μας Party Alphabet , να δοκιμάσουμε δύο ζαχαρόπαστες! Στο σημείο αυτό να πούμε πως είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζουμε ζαχαρόπαστα.  Την φοβόμασταν αρκετά, να πούμε την αλήθεια! Μας άρεσε περισσότερο η κόκκινη (Sugarlicious), καθώς άνοιγε καλύτερα και δεν ξεραινόταν τόσο εύκολα σε σύγκριση με την πράσινη (Renshaw). Βέβαια, όντας αρχάριες στο κεφάλαιο ζαχαρόπαστα, μπορεί να μην την χρησιμοποιήσαμε με το σωστό τρόπο ή να συνέβη κάτι άλλο. Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες δεν δημιουργήσαμε αριστουργήματα αλλά προσπαθήσαμε πάρα πολύ να βγουν χαριτωμένα τα μηλαράκια και πιστεύουμε πως το πετύχαμε . . . για πρώτη φορά! 



Bon appétit!

Love,
Show the deer some love 






































4 comments:

  1. υπεροχα!! μπραβο κορίτσια!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eυχαριστούμε πολύ Ελπίδα! :) :) :)

      Delete
  2. Υπέροχη ιδέα τα μπισκοτένια μηλαράκια και φαίνονται πεντανόστιμα! Γεια στα χέρια σας!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστούμε πολύ Κατερίνα!! :)

      Delete