BAKE | GINGERBREAD ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ROYAL ICING

30.12.21

 


Δύο μέρες πριν μπει ο καινούριος χρόνος είμαστε εδώ για να σας προτείνουμε μια συνταγή για gingerbread μπισκότα. Τη δημιουργήσαμε εδώ και κάποιες εβδομάδες για το κέντρο στο οποίο εργαζόμαστε και διδάσκουμε ζαχαροπλαστική σε παιδιά. Γιατί πρέπει να την δοκιμάσετε; Έχει ελάχιστη ζάχαρη, είναι τόσο μυρωδάτα από τα μπαχαρικά και τη μελάσα και είναι μαλακά στο εσωτερικό αλλά τραγανά απ’ έξω. Αν μας ακολουθείτε καιρό, ξέρετε πως δεν αγαπάμε πολύ τα μπισκότα αλλά αυτά εδώ τα τρώμε δυο-δυο. Είναι απίστευτα. Λόγω της ελάχιστης ποσότητας σε ζάχαρη, είστε ελεύθεροι να τα διακοσμήσετε με όσο royal icing θέλετε. Η διακόσμηση με γλάσο δεν είναι η πιο χαλαρωτική και γιορτινή δραστηριότητα για μικρούς και μεγάλους; 


Αν δούμε τώρα τα μπισκότα από φωτογραφικής πλευράς, έχω να σας πω πως για εμένα είναι ένα από τα πιο δύσκολα θέματα. Γι’ αυτό το λόγο αποφάσισα να παίξω λίγο με διάφορα χρώματα και επιφάνειες και να εξασκηθώ και λίγο. Ποια είναι η αγαπημένη σας φωτογραφία;   


GINGERBREAD ΜΠΙΣΚΟΤΑ

Υ Λ Ι Κ Α  
(για 40-50 μικρά μπισκότα  )

ΜΠΙΣΚΟΤΑ 
150 γραμ. βούτυρο 

70 γραμ. καστανή ζάχαρη 

1 1/2 κουταλιά μελάσα 

1 αυγό 

300 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + 20 γραμ. αν χρειαστεί

1 1/2 κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη 

1/2 κουταλάκι κανέλα,

1/4 κουταλάκι γαρίφαλο

1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο 

μια πρεζα αλάτι 



* Όλα τα υλικά θα πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου

ROYAL ICING 
1 κούπα ζάχαρη άχνη
¾ του κουταλιού σκόνη ασπραδιού
2- 2 ½ κουταλιές νερό 

ή 
Πατήστε ΕΔΏ για να δείτε τη συνταγή για Royal Icing με ασπράδια αντί για σκόνη ασπραδιού.


Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η 

ΜΠΙΣΚΟΤΑ 


1)Σε ένα μπολ χτυπήστε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε τη μελάσα κι έπειτα προσθέστε και το αυγό.

2)Κοσκινίστε μέσα σε αυτό το μείγμα το αλεύρι με τα μπαχαρικά και το αλάτι. Ζυμώστε ελαφρά με τα χέρια μέχρι να σχηματίσετε μια μαλακή ζύμη, που δεν κολλάει στα τοιχώματα του μπολ. Αν κολλάει προσθέστε 17-20 γραμμάρια ακόμα αλεύρι. Τυλίξτε τη ζύμη σε μια μεμβράνη και αφήστε τη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 15-30 λεπτά.

3)Ανοίξτε τη ζύμη με τον πλάστη ανάμεσα σε δυο αντικολλητικά χαρτιά και δημιουργήστε σχέδια με κουπ πατ. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 9-12 λεπτά. Προσαρμόζετε το χρόνο ανάλογα με το μέγεθος και το πάχος των μπισκότων. Τα μπισκότα είναι έτοιμα μόλις ροδίσουν ελαφρώς οι άκρες τους. 

4)Διακοσμήστε με royal icing ή λιωμένη σοκολάτα. 


ROYAL ICING
Αδειάστε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και χτυπήστε πολύ καλά με το μίξερ. Είναι απαραίτητο το χτύπημα με το μίξερ εάν θέλετε το γλάσο να είναι λευκό. Αν ανακατέψετε απλώς τα υλικά, το γλάσο θα βγει ανοιχτό κίτρινο σε χρώμα. Δεν θα πρέπει να είναι υπερβολικά ρευστό το τελικό γλάσο. 


Bon appétit!


No comments:

Post a Comment