Bake | Back to school - Blondies με ελαιολαδο και σοκολατενια βουτυροκρεμα

12.9.18

Καλή σχολική χρονιά! Πρωινό ξύπνημα, κολατσιό, σημειώσεις, καινούρια τετράδια, φρεσκοξυσμένα μολύβια, παιχνίδια, φίλοι και χαχανητά. Back to school, λοιπόν, για όλους μας, είτε είμαστε μαθητές, είτε δάσκαλοι και καθηγητές, είτε γονείς! Για εμάς ο Σεπτέμβριος είναι κάτι σαν την πρώτη μέρα του νέου έτους, αρχή μιας νέας σεζόν, μιας νέας δημιουργικής χρονιάς. Κάπως έτσι τελειώνει το καλοκαίρι, τα μαγιώ κρύβονται μέσα στην ντουλάπα και οι πλεκτές ζακέτες προσπαθούν να ξετρυπώσουν από το πατάρι. 

Ώρα να μυρίσει το σπίτι τσάι, ζεστή σοκολάτα και αχνιστό κέικ. Η γιορτή των κέικ και της σοκολάτας ξεκινάει! Φέτος αποφασίσαμε να φτιάξουμε κάτι γλυκό, είτε για κολατσιό, είτε για μία γλυκιά ανταμοιβή μετά την ολοκλήρωση των σχολικών εργασιών για το σπίτι. Τι είναι όμως τα blondies; Είναι σαν τα brownies χωρίς τη σοκολάτα! Πρωταγωνιστές σε αυτό το γλυκό είναι η καστανή ζάχαρη που τα κάνει τόσο μαστιχωτά αλλά και το ελαιόλαδο που τα κάνει να μοσχομυρίζουν! Χρησιμοποιήστε εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Εμείς χρησιμοποιήσαμε για ακόμα μία φορά ελαιόλαδο από τη Natura Rodos

 Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, τοποθετήσαμε το κολατσιό μας μέσα στα πιο όμορφα lunch boxes από το Party Alphabet. Είναι έτοιμα να τα διακοσμήσεις με κορδέλες, σφραγίδες, αυτοκόλλητα, να γράψεις επάνω τους και να τα γεμίσεις με κάθε λογής καλούδια. Βρείτε τα όλα εδώ.


BLONDIES 
με ελαιόλαδο

Υ Λ Ι Κ Α 
(πηγή)
(ένα ορθογώνιο ταψάκι 34 x 22 εκ.)

BLONDIES
2 κούπες αλεύρι
2 κούπες σκούρα καστανή ζάχαρη, μαλακή*
1 κουταλάκι αλάτι
3/4 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ 
1 κούπα ελαιόλαδο, με ήπιο άρωμα**
3 μεγάλα  αυγά
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ
1/2 κούπα ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου***
1 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη****
1/2 κούπα κακάο
μία πρέζα αλάτι
3 κουταλιές κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

τρουφάκια και κας κας 

*Σύμφωνα με την αρχική συνταγή θα βάλετε 2 κούπες ζάχαρη. Εμείς θεωρούμε ότι είναι πάρα πολύ μεγάλη η ποσότητα, σε σημείο που είναι αρκετά εμφανής στο επάνω μέρος των blondies. Η γεύση τους βέβαια είναι πολύ έντονη, καταπληκτική! Θα προτείναμε να δοκιμάζατε για μία πιο ελαφριά εκδοχή να προσθέσετε 1 ή 1  1/2 κούπα ζάχαρη. 

**Εμείς χρησιμοποιήσαμε ελαιόλαδο NATURA RODOS. Ταίριαξε υπέροχα με τα blondies. Η γεύση του και η μυρωδιά του ανέδειξε μοναδικά την καστανή ζάχαρη! Ένας υπέροχος συνδυασμός!

*** Χρησιμοποιήσαμε βούτυρο αγελάδος ΝΟΥΝΟΥ και πραγματικά το αγαπήσαμε. Υπέροχη υφή και τόσο διακριτικό άρωμα και γεύση. Ιδανικό για βουτυρόκρεμα! Φτιάξαμε την πιο νόστιμη βουτυρόκρεμα!

**** Για να μην είναι τόσο εμφανής η ύπαρξη ζάχαρης άχνης με αυτό το ενοχλητικό "χρίτσι-χρίτσι" μπορείτε να χρησιμοποιήσετε extra fine ζάχαρη άχνη από το αγαπημένο μας PARTY ALPHABET


E K T E Λ Ε Σ Η 

BLONDIES
Σε ένα μπολ χτυπήστε μαζί το ελαιόλαδο μαζί με τη ζάχαρη καλά. Έπειτα, προσθέστε τα αυγά και ανακατέψτε ξανά. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Τέλος, αδειάστε το μείγμα με το αλεύρι μέσα στα υγρά υλικά και ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα ή ελαφρώς με το μίξερ. Αδειάστε το μείγμα (θυμίζει ζύμη για μπισκότα) σε ένα ορθογώνιο ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήστε στους 175C για 30-35 λεπτά. Τσεκάρετε με ένα μαχαίρι στο κέντρο του για να δείτε αν είναι έτοιμο. Όταν το μαχαίρι βγει καθαρό τότε τα blondies είναι έτοιμα. Αφήστε τα να κρυώσουν καλά.

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ 
Κόψτε το βούτυρο σε κυβάκια και χτυπήστε το καλά μέχρι να μαλακώσει και να ασπρίσει λίγο. Κοσκινίστε μέσα στο βούτυρο σιγά σιγά την ζάχαρη άχνη, βοηθώντας με μία μαρίζ. Έπειτα, προσθέστε με τον ίδιο τρόπο το κακάο και τέλος, τη βανίλια και την κρέμα γάλακτος. Χτυπήστε καλά μέχρι να γίνει μία βελούδινη και αφράτη κρέμα. Απλώστε τη πάνω στα κρύα blondies. Βάλτε τα ξανά στο ψυγείο για να σταθούν λίγο. Πασπαλίστε με αρκετά τρουφάκια και κας κας και τέλος κόψτε τα σε μεγάλα κομμάτια!


Υπέροχο δαχτυλίδι "Playful Sense" -Facebook | Instagram | JamJar 

Φλοράλ φόρεμα "Μadame shoushou"

Κολιέ |Γέλα| "Art of p



Bon appétit!

Love,
Show the deer some love 


















No comments:

Post a Comment